Kold gulerodssuppe med kokosmælk og lime
Kold og læskende gulerodssuppe som mætter rart på en varm solskinsdag (man har vel lov at håbe, ik´) – og så er den virkelig fin at servere som en lille forret. Hvis der er rester, så kan den altså også sagtens serveres ala frokostsmoothie, hvilket gør den ret praktisk at have med på madpakke.
Gulerødderne får en del sødme, når de koges og det justere jeg gerne til med ingefær, lime, salt og peberfrugt. Fyldig smag fra kokosmælk afbalancere det hele så fint.
Prøv også: opskrift på gazpacho kold tomatsuppe >>
Arbejdstid 20 min.
Antal 4 pers.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Kold gulerodssuppe med kokosmælk og lime
- 1 løg, finthakket
- 2 fed hvidløg, finthakkede
- 1 stængel citrongræs, flækket
- 1 spsk ingefær, fintrevet
- 750 g gulerødder, skåret i tern
- 1 gul peberfrugt, skåret i tern
- 8 dl grøntsagsbouillon
- 200 ml kokosmælk
- 1 tsk sukker
- 2 øko lime, saft og fintrevet skal
- salt
- sort peber
- Basilikumolie
- 1 håndfuld frisk basilikum
- 0,50 dl olivenolie
- Til servering
- 0,50 agurk, i små tern
- sort peber, friskkværnet
- 4 skiver brød
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Sauter løg og hvidløg i olivenolie i en gryde ved middel varme, til de er bløde. Tilsæt citrongræs, ingefær, gulerødder, peberfrugt og grøntsagsbouillon. Lad det simre, til gulerødderne er møre.
Tag citrongræs op af gryden og blend suppen, til den er cremet og lækker. Juster derefter både smag og konsistens med kokosmælk, et nip sukker, limesaft og fintrevet skal, salt og peber. Sæt derefter suppen på køl i cirka 3 timer eller i fryseren i ca. 30-40 minutter, til suppen er helt afkølet.
Basilikumolie
Blend basilikum og olie, til det er ensartet, og olien er flot grøn.
Servering
Blend suppen igen lige inden servering. Server den kolde gulerodssuppe med basilikumolie, små agurketern og friskkværnet peber, samt ristet brød i skiver
Jeg havde ikke citrongræs på hånden, men tvært imod havde jeg kefir limeblade i fryseren som jeg kogte med og blendede nogle af dem med i suppen. Det kan varmt anbefales, det giver en rigtig god smag
Ja, sådan gør jeg også tit, hvis der ikke lige er citrongræs på lager. Ultrafint (!) strimlede (i mit tilfælde tørrede) kefir limeblade direkte ned i retter, der alligevel skal blendes, kan snildt gøre tricket. Ikke det samme, men glimrende – og man må sno sig, sagde ålen. De lækre blade er også så nemme at opbevare i krydderiskuffen ift citrongræs.
Skønt med en mælke- og glutenfri opskrift, den må absolut afprøves!!?
Rigtig god fornøjelse med den :)
Kh AC
God idé til picnic, hvis vejret ellers tillader det:)
Kære AC
Jeg pusler med den kommende uges madplan og påtænker at lave varm gulerodssuppe til familien en af dagene. Jeg er dog i tvivl om denne vil fungere at servere varm eller om jeg bør ty til din anden opskrift på gulerodssuppe? På forhånd tak?
Kære Christina
Jeg tror faktisk også den vil være rigtig lækker som varm suppe. Jeg har smagt den til mens den var varm, og det smagte skønt.
Kh AC