Kold bearnaise dressing
Kold bearnaise dressing er en virkelig skøn dressing, dip og kold sauce som smager virkelig lækkert til alt, hvad man ellers ville servere en klassisk lun bearnaisesauce til.
Kold bearnaise dressing er skøn til helstegt kylling, grillet kyllingebryst med skind, culottesteg, bøffer på grillen og som dip til alt fra grøntsagsstave og ovnbagte fritter eller rodfrugter.
Man kan bruge købt bearnaiseessens til dressingen, så er den jo virkelig hurtig, men da jeg næsten altid har råvarerne på lager til at lave bearnaiseessens, så laver jeg den gerne selv.
Arbejdstid 10 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Kold bearnaise dressing
- 1 håndfuld frisk estragon, gerne en stor håndfuld
- Hjemmelavet bearnaiseessens (kan erstattes med 1 spsk købt)
- 1 dl vand
- 2 skalotteløg, finthakket
- 1 tsk sukker
- 1 øko citron, 1 spsk saft og fintrevet skal
- Dressing
- 2,50 dl cremefraiche 38%
- 1 tsk salt
- sort peber, friskkværnet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Estragonbladene nippes af stænglerne og bladene lægges til side til senere.
Kom de lidt hårde estragonstængler, vand, løg, sukker og citronsaft i en ren gryde. Lad det simrekoge uden låg, til der er ca. 2 spsk. bearnaiseessens.
Si alt fyldet fra gennem en fintmasket sigte, så der kun er den rene essens tilbage og lad den evt koge ind til omkring 1 spsk essens, det giver en kraftigere smag.
Vend cremefraiche med bearnaiseessens, citronskal, salt, peber og finthakkede estragonblade. Smag godt til med evt mere essens (nemmest hvis den er købt) samt med salt og peber.
Lad gerne den kolde bearnaise dressing hvile på køl i en times tid inden servering.
Iihh denne opskrift glæder jeg mig til at prøve!
Mon man kan fryse ekstrakten ned og bruge senere, hvis man nu laver en større portion? :)
Ja, det kan du sagtens gøre :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Din essens, er uden vin/ vineddike .. er der en årsag til dette, når nu den skal være kold?
Hej Per,
jeg synes cremefraiche og citron giver fint med syre til dressingen, som alternativet til vineddike. Men du kan fint erstatte citron eller lidt af vandet med vineddike, hvis du foretrækker det.
Rigtig god weekend :)
Kh Ann-Christine
Kan den mon puttes på siffonflaske for at give den lidt luftig konsistens?
Det kunne da i hvertfald være sjovt at prøve :)
Rigtig god fornøjelse.
Kh Ann-Christine
Kan Jeg mon bruge 10% græsk yougurt her i stedet for, det har jeg altid i huset – synes faktisk det smager bedre end cremefraice
ja, det kan du sagtens
Kh Ann-Christine
Hvor mange “portioner” skal man regne med til 5 voksne?
Så er den lige lavet om til 4 personer, så er det nemmere at regne med og du kan nemt klikke mængden op til flere :)
Kh AC
Hej AC.
Jeg er glad for dine opskrifter. Tak fordi du deler med os.
Jeg er vild med kold bearnaisesovs, så din kolde dressing må da prøves.
Jeg er lidt i tvivl om, om citronskallen koger med, eller gemmes til senere brug?
Ved du, hvor lang tid essensen kan holde i køleskab, hvis man koger en lidt større portion?
I andre opskrifter bruges der en eller anden slags eddike og evt, hvidvin, men du bruger citron. Er det fordi du synes det giver en finere smag, eller er der en anden grund?
Tak
Hej Brigi,
så er citronskal tilføjet igen, den var lige smuttet ud.
Du kan sagtens bruge æblecidereddike eller hvidvinseddike, det er også godt.
Essensen kan nok holde sig en god uges tid på køl.
God fornøjelse og tusind tak for din søde hilsen ♡
Kh AC
Kan man ikke bruge bearnaisesauce som har stået i køleskabet fra dagen før?
Der står holdbarhed 2 dage i opskriften, så det kan du sagtens :)
Holdbarhed nævnt i opskriften er altid et minimum, så måske kan det også holde sig fint længere tid end noteret herfra
Kh AC
Tak for opskrift. Jeg havde kun alm løg og lavede den med 18 pct. cremefraiche. Den blev perfekt.
Dejligt at høre :) Mange tak for din søde hilsen
Kh AC
Kære Ann-Christine
Tak for dine mange og dejlige opskrifter!
Tror du denne ville være fin at lave dagen før en fest?
Dbh Mette
Hej Mette
Ja, det kan du sagtens. Tusind tak for din søde hilsen :)
Kh AC
Uhmm – det ser da lækkert ud. Vi elsker bernaise her i huset, så det er da bare en kærkommen opskrift:-)
Tak for din søde hilsen, det er dejligt at høre :)
Kan man bruge et almindeligt løg i stedet for to skalotteløg?
Ja, sagtens :)