Kokosmuffins
Kokosmuffins smager fantastisk og smager som en skøn mellemting mellem konfekt og muffins. Så herligt!
De små kokosgodter er fyldt af smag og super nemme at bikse sammen. Derudover er det et kæmpe hit at de kan fryses ned, for så man kan lave en portion i god tid, og altid have lidt lækkert i fryseren til uventede gæster og den søde tand.
Disse kokosmuffin kan varieres med både andre krydderier og både mælkechokolade og mørk chokolade smager dejligt til.
Prøv også: skøn opskrift på bananmuffins >>
Arbejdstid 25 min.
Antal 12 stk.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Kokosmuffins
- 50 g hasselnødder
- 125 g smør, stuetemperatur
- 175 g sukker
- 0,50 tsk vaniljesukker
- 3 æg
- 100 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 1 knivspids salt
- 150 g kokosmel
- 100 g mørk chokolade, grofthakket
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Kom hasselnødderne i en forvarmet ovn ved 150 grader varmluft og bag i 15 minutter til hinderne bliver sprøde og sprækker. Kom hasselnødderne i et rent klæde og gnid hinderne af. Hak dem fint og stil dem til side.
Pisk smør, sukker og vaniljesukker sammen, til det er luftigt. Pisk et æg i ad gangen, til det er ensartet.
Bland hvedemel, bagepulver og salt sammen, sigt det i dejen og rør godt rundt. Kom derefter kokosmel, grofthakket chokolade og hasselnødder i og vend det hele godt rundt i dejen.
Fordel dejen i muffinforme og bag kagerne i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 18-20 minutter, til de er gennembagte i midten.
Lad dem køle lidt af i formen på en rist.
Det er mine ynglingskager. Jeg får 16 stk ud af dem. De er så velegnede til tur-kager. De bliver ikke tørre og kedelige, selvom de er et par dage gamle
De er også super til dessert med lidt vanilleis til 🌞🌞
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din fine hilsen og tilbagemelding på opskriften.
Dejlig dag til dig ♡
Kh Ann-Christine
De skal prøves!
Skal formen fyldes helt op eller er det blot halvvejs?
Og bruger du de “høje” forme eller de mere lave?
Hej Anja,
Det er blot helt almindelige muffinsforme, og mængden i opskriften passer med at de fyldes op lige knap til kanten af formen
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej
Jeg har undladt nødder og ikke erstattet med andet. Det kan sagtens lade sig gøre og de smager fantastisk. Kommer i madposer og i fryseren når de er helt kolde.
Har netop bagt 67 stk, som gives væk til barnedåb.
Har bagt dine kokosmuffins i dag
Synes de er lidt til den tørre side.
Havde håbet nøddesmagen trådte lidt mere frem.
VH Hanne Astrup
Hej Hanne,
Det kan være de lige skal have et par minutter mindre i din ovn så, de skal gerne være ret saftige og svampede når de tages ud, så hellere 1-3 minutter for tidligt.
Jeg går her efter smagen af kokos primært, ønsker du mere nøddesmag, så kan du komme mindre kokos og tilsvarende mere hasselnød i.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej mener du kokosmel, eller taler vi kokosflager
Kokosmel, som der også står i opskriften :)
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Jeg har nøddeallergi! Er det muligt at undlade hasselnødderne og evt erstatte dem med noget andet?
Du kan erstatte dem med ekstra kokosmel eller måske eksperimentere med fx solsikkekerner.
Kh Ann-Christine
Prøv og skift nødder ud med solsikkekerner. De smager virkelig godt 🤗
Wow.. Så det er at nemt at lave disse lækre kokos – muffins.
Og sikke de smager. Jeg kom mørkchokolade med appelsinsmag i.
Dejlig konsistens. De skal med på job i morgen.
Hej Marianne
Mange tak for din søde hilsen og fine tilbagemelding på opskriften, det er dejligt at høre :)
Kh Ann-Christine
Genial kage… Nem og super lækker…
Dejligt at høre! :)
Jeg er ikke så vild med nødder kan man udskifte dem med noget andet? Eller eventuelt komme mere kokosmel i? Og i givet fald hvor meget?
Du kan sagtens erstatte med samme mål kokosmel
Kan de fryses? ☺
Jeg tror godt det kan lade sig gøre med glimrende resultat – men har ikke testet det :)
Lad mig gerne høre hvordan de bliver efter frys
Hej Ann-Christine
Jeg har prøvet at bruge din opskrift til kokosmuffins. Opskriften er nem og bagetiden er kort. Desuden har de muffins den rigtige konsistens.
Tak for opskriften.
Hvor er det dejligt at høre, Zorayda :)
Tak for din søde hilsen
Huset i Hou, dejligt med mormor minder, selv tak
Cecilie, du er sørme hurtig. Håber de blev gode :) -og lige præcis, de kalorier feder slet ikke
Mette, tak for opskrift
De lyder kanont dejlige.
Jeg bruger en enorm hurtig og nem CupCake opskrift (Nigella Lawson) Den er fantastik fordi du kan adapterer den til hvad ekstra du maaske har i koleskabet.
Jeg bor i Australien og har jordbaer i haven hele aaret rundt og disse cupCakes er fantiske med Flodeskum og jordbaer. De er ligesaa gode med chokolade or hindbaer.
200 g Mel og bage pulver
200 g Fint Sukker
200 g Smor
2 aeg
2 S.ske Maelk
Lidt Vanilje
Det laver lige nojagtigt 12 cupcakes selvom det ikke ser saadan ud…
Uhh de står allerede i ovnen og dufter. Det var så nemt at gå til at det skulle prøves med det samme. Og er det ikke noget med at kalorier spist, når man alene hjemme, ikke feder?
UUUUhmnn… de lyder til at minde mig om dem min mormor lavede – så lækre. Dem tror jeg da liiige jeg skal lave en af dagene :-) Tak for opskriften!