Kokos dhal med grønne linser
Kokos dhal med grønne linser er en lidt anderledes opskrift end min klassiske dhal med røde linser.
Her får du en ny og skøn variant af den velsmagende ret. Denne gang med kokosmælk og grønne linser. Den er lidt mere som en suppe, men det kan man frit justere til med flere linser eller mindre kokosmælk, alt efter smag.
Den er meget nem at gå til og kan tilberedes i god tid inden servering. Når du nu går i gang, så lav gerne en kæmpe portion og del den op i mindre portioner og kom dem i fryseren. Så er der altid populær redning til en travl dag!
Prøv også: min opskrift på topping til salat og suppe >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Kokos dhal med grønne linser
- 4 fed hvidløg, finthakkede
- 2 spsk ingefær, friskrevet
- 1 spsk mediumstærk karry
- 1 spsk stødt spidskommen
- 0,50 tsk stødt kardemomme
- 0,50 spsk stødt koriander
- 0,50 tsk chiliflager
- 200 g grønne linser
- 1 dl grøntsagsbouillon
- 800 ml kokosmælk
- 1 dåse hakkede tomater
- 2 spsk olivenolie, til stegning
- salt
- Til servering
- 1 dl græsk yoghurt 10 %
- 1 avocado, skåret i skiver
- 1 tsk chiliflager
- 1 håndfuld frisk koriander
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Varm olien i en stor gryde ved middelvarme og tilsæt hvidløg og ingefær og rør rundt i 1 minut.
Tilsæt herefter karry, spidskommen, kardemomme, koriander og chiliflager og svits krydderierne kort under omrøring.
Skyl linserne godt i en sigte og kom dem i gryden sammen med grøntsagsbouillon, kokosmælk og hakkede tomater.
Lad det simre under låg i ca. 30-45 minutter. Rør jævnligt i gryden og tilsæt evt. lidt ekstra grøntsags bouillon, hvis dhalen bliver for fast.
Smag til med salt og server retten i dybe skåle og top med en skefuld græsk yoghurt, avocado i skiver, et drys chiliflager og koriander.
Kan man lave den med røde linser? – og i så fald er mængden da den samme?
Ja, det kan man fint! Det er også lækkert. Hold øje med den og suppler med ekstra grøntsagsboullion, hvis den bliver for tør
Kh Ann-Christine
Jeg har lavet denne opskrift rigtig mange gange (med røde eller grønne linser – alt efter hvad jeg lige har) og den smager rigtig dejligt. Jeg er sågar begyndt at lave dobbelt portion så jeg har noget til fryseren. Det er super dejligt på en travl hverdag at kunne trække en pose op ad fryseren og kun skal opvarme. Jeg kan varmt anbefale denne opskrift.
Hej Britt
Hvor er det skønt at høre! Mange tak for din fine anbefaling og tilbagemelding på opskriften :)
Rigtig god weekend
Kh Ann-Christine
Har du et alternativ til brug af hvidløg?
Hej Connie
Du kan blot undlade det, hvis du foretrækker retten uden hvidløg.
Kh Ann-Christine