Kokos Chiagrød
Cremet lækker kokos chiagrød med blåbærkompot, honningbagte rabarber, nødder, granola og lidt bipollen. Perfekt start på weekenden i selskab med min søde familie … og derudover et blødkogt æg og varm kaffe. Uhm!
Jeg har ofte hjemmelavet kompot i køleskabet og det smager himmelsk på kold grød. I finder masser inspiration til granola og kompot på min side med opskrifter til morgenmad her.
Med sådan en solskinsmorgenstart, så kan det kun blive en god dag. Vi er klar på endnu en sommerdag i haven og med grillen tændt i aften – det er altså ret magisk og jeg håber altså det fortsætter, så vi bliver forkælet med den bedste lange danske sommer.
Prøv også: alle mine skønne sommeropskrifter samlet her >>
Arbejdstid 10 min.
Antal 1 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Kokos Chiagrød
- 100 ml kokosmælk
- 1 spsk chiafrø
- 1 knivspids vaniljepulver
- 0,50 tsk stødt kardemomme
- 1 knivspids salt
- 0,50 tsk stødt kanel
- 1 dl skyr, eller græsk yoghurt
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Rør kokosmælk med krydderier og chiafrø.
Overskydende kokoscreme kan gemmes i et glas med låg i køleskabet – hvor den kan bruges til fx smoothies og til at røre chiagrøden op med om morgenen.
Lad kokos chiagrøden stå på køkkenbordet i 10 minutter, hvorefter det røres sammen igen og derefter stilles på køl natten over.
Morgenen efter røres grøden godt sammen med skye eller græsk yoghurt. Smag til og drys med granola, bær og lækre toppings.
Jeg skal lave små chiagrød til 15 brunchgæster. Har du erfaring med at lave det i en stor skål og først fordele det i små skåle om morgenen? Jeg er bange for, at grøden ikke sætter sig, hvis jeg laver det i en stor skål.
Hej Julie,
Det tænker jeg umiddelbart ikke der er forskel på, om det er små skåle eller en stor skål. Rør det evt godt i gennem nogle gange i løbet af den første time, så chiafrøene fordeler sig godt.
Kh AC
Tak for hurtigt svar og en fantastisk side
Hej!
Hvor mange kcal er der i den portion kokos Chiagrød, som er angivet oven☝?
Mvh Heidi ?
Hej Heidi
Der er næringsberegning med kcal både pr 100 g og pr person i Valdemarsro Premium
Kh AC
Hej, når jeg bruger kokosmælk på dåse (ofte en hvor den er skilt og jeg så rører den sammen), så synes jeg at grøden bliver så grynet.. skal jeg bare piske mælken sammen endnu mere, eller skal jeg have fat i en der ikke er skilt, eller er det bare sådan den er?
:-)
Jeg bruger selv oftest den kokosmælk fra änglemark, da jeg synes den smager rigtig godt – og den er også skilt i kokoscreme og kokosvand. Jeg rører dem blot grundigt sammen, det synes jeg fungere fint nok. Du kan evt gøre det over nogle gange, efterhånden som chiafrøene absorbere væden
Kh AC
Tak for hurtigt svar :-)
Ryst dåsen rigtig godt (få evt. manden til det hvis han alligevel ser TV ), så vil de fleste slags komme cremet ud af dåse ☺️
Jeg laver det med en hel dåse og så bliver det mere cremet.. Blander med lidt vanilje skyr hvis det bliver for fast :)
Hej
I din og mange andres opskrift med ciagrød nævnes kokosmælk. Er det den på dåse eller?
Hvilken andre mølletyper ville du vælge/ bruger du til denne grød?
Vh Susanne
Jeg bruger kokosmælk på dåse og min favorit pt er den fra änglemark :)
Kh AC
Uhm ja. Især änglamarks kokosmælk er cremet og lækker
Ja, der er virkelig stor forskel på dem – og den kan jeg også rigtig godt lide ♡
Uhmmmmm – så dejlig en morgenmad:-)
Tak for nogle skønne opskrifter!
♡ Tak for din søde hilsen!