Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/kogte-kartofler/ Efterår Forår, Opskrifter til børn - Hverdagsfavoritter børn, Sommer, Tilbehør Aftensmad, Vinter

Kogte kartofler

Her får du mine bedste tips og tricks til kogte kartofler.

Vær endelig opmærksom på at kogetiden kan variere alt efter størrelse og kartoflerne der bruges, fx små nye danske kartofler om sommeren eller større vinterkartofler af den mere melede slags.

Under opskriften deler jeg lidt ekstra tips til at koge kartofler

Prøv også: min bedste opskrift på kartoffelmos >>

Kogte kartofler
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT30MPT10M4
Ingredienser
  • 1 kg kartofler
  • 2 tsk salt
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Skræl kartoflerne og skær evt. de største over, så kartoflerne har samme størrelse. Det hjælper til, at alle kartoflerne bliver kogt møre på samme tid.

Kom kartoflerne i en gryde og hæld vand over til det dækker, drys med salt.

Bring vandet i kog og skru derefter ned for varmen, så det simrekoger.
Lad kartoflerne simre mellem 10-20 minutter afhængig af størrelse og kartoffelsort

Tjek om kartoflerne er klar ved at stikke en kødnål eller urtekniv i kartoflerne. Når den kan gå igennem uden modstand, så er kartoflerne møre. Tag gryden af varmen og lad kartoflerne hvile i vandet i 5 minutter.

Husk at tage lidt af kogevandet fra, hvis der skal laves sauce.