Kofta
Kofta er små lækre krydrede deller, som passer perfekt til en anretning mezze, som er en masse små retter serveret i det mellemøstlige køkken ala et tapas måltid.
Jeg tilbereder gerne koftas på grillspyd. Det ser pænt og lækkert ud og er praktisk når man griller dem. Man kan snildt undlade spyddet og blot tilberede dem som små aflange frikadeller.
Skønne at servere året rundt med gode salater, brød og til pita.
Prøv også: opskrift på fattoush brødsalat >>
Arbejdstid 20 min.
Antal 4 pers.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Kofta
- 400 g hakket lammekød
- 1 løg, finthakket
- 3 fed hvidløg, finthakket
- 1 æg
- 40 g pinjekerner, ristede
- 50 g persille, finthakket
- 0,50 tsk chiliflager
- 0,50 tsk stødt spidskommen
- salt
- sort peber, friskkværnet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Rør det hele godt sammen og lad gerne farsen hvile i 1-2 timer.
Form 8 kødboller, tryk dem aflange og med lettere spidse ender.
Sæt koftaerne på spyd og steg dem i olie på en pande. Steg dem jævnt på alle sider, til de er gennemstegte og har en lidt sprød stegeskorpe.
Opskriften mangler lidt noget til at binde köfterne sammen, min kæreste er Tyrkisk og siger at de normalt kommer brødkrummer eller rasp i :)
Hej Nikolaj,
Tak for din fine tilbagemelding og tip.
Jeg plejer ikke at mangle det, når jeg laver dem med lammekød, men det kommer nok lidt an på kødets fedtprocent.
Kh Ann-Christine
Er det ok at har farsen rørt med persille om aften stående i køleskab til næste dag ?
Vh Susanne
Hej Susanne,
Det kommer mest an på om der kan risikere at være jordbakterier ved persillen.
Prøv at søg på fødevarestyrelsens råd om persille og vælger du at tilberede det, så sørg endelig for at det bliver godt gennemstegt.
Kh Ann-Christine
Hej,
vil de kunne laves i ovn i stedet? Og fryses ned efter de er færdige for så at blive opvarmet? Jeg skal holde fest for 60 mennesker, så leder efter noget der kan laves – fryses – tøs op – varmes og være super lækkert på en buffet :)
Bedste hilsner, Matilde
Hej Matilde,
Det kan de fint. Helt på samme måde som fx frikadeller.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Tak for massere af inspiration til hverdag og fest 🙏
Kan Kofta med held steges på grill??
Mange tak for din søde hilsen
Ja, det kan du fint gøre. Sæt evt tre spyd i hver, med lidt mellemrum mellem spydene, så er de nemmere at håndtere og vende på grillen.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej. Kan man brune dem på panden om formiddagen og så gennemstege dem ved servering om aftenen? Jeg griller normalt vores, men orker ikke stå ved grillen, når gæsterne kommer. Tak for god opskrifter :-)
Tak for din søde hilsen.
Det tror jeg vil gå helt fint.
Kh AC
Prøv at hælde lidt af pomegranate-molasses over når du spiser dem .
Det er en libanesisk klassiker.
Man kan med fordel bruge 7 krydderi blandingen som er en klassiker i det arabiske køkken. Og altid bredbladet persille :)
Tusind tak for denne opskrift. De smagte fantastisk. Både mand og børn vil gerne have dem igen.
Hej Kira
Hvor er det dejligt at høre :) Tusind tak for din søde tilbagemelding på opskriften
Kh AC
Stort hit her til aften. Vi serverede dem med dampet broccoli, nye kartofler og en dressing af creme fraiche, lime, lidt chilisauce, salt og peber. Selv den kræsne treårige spise to. Det var åbenbart lidt for spændende at spise mad på en pind ;) Vi stegte dem bare almindeligt på panden, og så fik han lov at sætte et grillspyd i bagefter. Jeg kunne ikke opdrive hakket lammekød til rimelige penge, så vi valgte hakket kalv/flæsk fra slagteren i stedet. Så lækkert! Godt, vi er tilmeldt madplanen og kan hente inspiration til nye retter! På søndag står den på boller i karry, efter den treåriges ønske, og også din voldsomt nemme og lækre opskrift :)
Hvor er det skønt at høre og det er altså lidt sjovt hvordan alt på spyd bare hitter ekstra højt i den alder. Et godt trick hvis man er lidt madskeptisk i en periode :)
Tusind tak for din søde hilsen
Kh AC
Hej ?
Hvad serverer du til denne ret? Salat? Kartofler/ris?
Ser lækkert ud ?
Bedste hilsner
Lisbeth
Gerne salater, dips og tilbehør af forskellige varianter fra denne kategori med mellemøstligt mad – men det vil også være lækkert at supplere op med råstegte kartofler eller ris
Kh AC
Er lidt i tvivl angående Kofta opskriften.
Skal pinjekerner og persille røres i det hakkede kød eller kun som drys/tilbehør?
Mvh Majbritt
De skal i farsen og derudover kan man fint drysse nogle over ved servering
Tusind tak for svar.
Kom det i farsen og det smagte dejligt.
Har også lavet One Pot Pasta med chorizo….er du vimmer det smagte godt ??
Hvor er det skønt at høre, Majbritt :)
Hvad med dippen på billedet? Hvad består den af?
Creme fraiche rørt med sumak, lidt citron og lidt salt – helt enkelt :)
Der fandt jeg min fredags ret.
Jeg tror nu jeg vil sætte pinde i efter de er stegt.
Rigtig god fornøjelse med dem :)
Super god opskrift og hyggelig med børn, at de har noget at holde i, mens de spiser:-)
Tænker at lave dem sammen med Guldklumperne, når jeg skal passe dem næste gang….
Sikke da en skøn ide :) GOd fornøjelse med dem :)