Selv om det er vidunderligt, at vi hverken skal tænke på opvask, oprydning og den slags praktiske husholdningssysler i nogle måneder, så popper ideerne op i mine tanker konstant og jeg er mere inspireret og motiveret for at finde på nye retter, end normalt. Hvilket siger ikke så lidt, eftersom jeg normalt også er ret vild med både at finde på nye retter, twists på kendte klassiskere og ja, bare lave mad i det hele taget.
I Hoi An havde vi booket en halv dag på en vidunderlig køkkenskole, hos den legendariske Ms. Vy, som er ret svær at komme uden om, hvis man besøger Hoi An, eftersom Ms. Vy står bag en stor håndfuld af byens førende og bedste restauranter.
Køkkenskolen var fantastisk. Vi startede tidligt om morgenen med at tage båden til byens marked. Et marked med alle slags friske råvarer, fra frugt, grønt, krydderurter til fisk, kød og ris og kornprodukter. Det var hektisk og fyldt med mennesker og handlende, for vi var der lige to dage op til Vietnamesisk nytår, så der blev storhandlet ind til familiefesterne.
Efter markedet kom vi tilbage til The Market, restauranten hvor madlavningskurset fandt sted. Restauranten er delt op i utallige køkkener, som hver laver forskellige vietnamesiske retter og vi var rundt og se og smage på mange forskellige retter – blandt andet var der området med ‘Wonderful Weird Food’ … Her fandt jeg ud af, at vandmand faktisk smager glimrende tilberedt i en god salat med chili! Og chilisnegle og frølår er også helt okay. Og selv om jeg ellers ikke er kræsen, så kan jeg nu sige med sikkerhed konstatere, at hverken andefoster eller grisehjerne bliver et hit hos mig. Nogensinde! Så altså, der kommer ingen opskrifter med dé råvarer på bloggen og nok heller ikke opskrifter med vandmand. Jeg tror, det må være rigeligt at have smagt på det én gang. Trods alt.
Vi tilberedte tre retter selv. En kålsalat med indpakket rejer i bananblade, en mangosalat med grillet kyllingespyd og en af vores vietnamesiske favoritter; Banh Xeo, som er en slags rispandekage serveret i friske forårsruller med krydderurter. Johan og Julie tegnede i malebøger, kiggede med og hjalp lidt til ved madlavningen og var eminente smagsdommere til hver ret.
Slutteligt fik vi serveret en kugle lemongræs is, som rundede hele måltidet af på bedste vis.
Det tror jeg da vist vi skal prøve når vi rejser til Vietnam til sommer :-)
Var det noget i havde booket hjemmefra, eller først da i var i Hoi An?
Og hvad var prisen på sådan en halv dag?
Bliver SÅ inspireret af dine indlæg – massagen du også har skrevet om kan vi vist heller ikke undgå ;-)
De bedste hilsner Malene
Det kan varmt anbefales. Vi bookede 2 dage før, mens vi var i Hoi An. Ved I præcis hvornår I vil være i Hoi An, så book endelig hjemmefra, da der godt kan blive booket op nogle dage i forvejen. Prisen kan jeg ikke huske … den var fair, men i den dyre ende ift prisniveauet i Vietnam ellers (dog ganske rimeligt ift danske priser)
Ej, hvor bliver det altså skønt for jer! Vietnam har virkelig vundet vores hjerter.
Kh AC
Hvor er du bare blevet en dygtig fotograf!
Tusind tak <3
Jeres valg af retter på køkkenskolen lyder rigtig lækker! Af de noget specielle typer kød i også kunne smage på.. Ville jeg nok kun have haft mod til at smage på vandmand..;-)
Ja, ik – jeg behøver heller ikke gøre det hele igen ;)
Oijjj, hvor ser det lækkert ud, det mad:-)
Det var det også … det meste af det ;)
Hvor ser det bare fabelagtigt ud! Lige præcis kokkeskolen (kommer der flere?) har jeg glæder mig helt vildt til, at I skulle på. Min rejselyst lever lidt gennem jer pt. :)
hvor lligger den kokke skole i danmark lyder som noget for mig 😌🙏 mvh. laila
Ja, det kunne sagtens være at vi snupper nogle flere. Måske i Thailand, på Bali eller hvor vi nu kommer hen. Det er en meget sjov måde at lære nyt på – og du kan tro jeg gerne deler ud af lignende kommende oplevelser af den slags også.
Og hvor fedt at rejselysten kan udleves en smule via blogs også :)
Lyder som en rigtig sjov og lærerig oplevelse – tror faktisk heller ikke at andefoster eller grisehjerne bliver noget jeg kommer til at lege med :-)
Ej, vel … det er simpelthen også et ‘been there, done that’ – og aldrig igen, for mit vedkommende ;) Men uanset, så er det sjovt at prøve nyt. Og det var både sjovt og lærerigt med den oplevelse