Kødboller i svampesauce
Kødboller i svampesauce er en nem og lækker ret, som giver den mest vidunderlige sauce, fyldt med god smag.
En god hverdags- og weekendret, som gør lykke ved middagsbordet.
Den cremede sauce med god smag fra svampene og de saftige kødboller er skønne at servere med både gnocchi, ris, kartofler, pasta eller kartoffelmos. Suppler selv med en god salat, lidt dampet broccoli eller lignende, hvis du gerne vil have lidt ekstra grønt til.
En rigtig hyggesmovset ret, som får den dejligste smag fra fennikel og rosmarin – det er bare særlig godt sammen med champignon.
Prøv også: opskrift på bagt gnocchi i tomatsauce >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Kødboller i svampesauce
- Kødboller
- 400 g hakket svinekød
- 2 spsk hvedemel
- 1 æg
- 1 løg, finthakket
- 1 fed hvidløg, finthakket
- 1 tsk tørret timian
- 1 tsk fennikelfrø
- 1 tsk tørret rosmarin
- salt
- sort peber
- Svampesauce
- 300 g champignon, i kvarte
- 1 løg, finthakket
- 2 hvidløg, finthakket
- 1 tsk tørret timian
- 0,50 tsk tørret rosmarin
- 1 dl hvidvin
- 2 dl grøntsagsbouillon
- 2 dl piskefløde
- 1 spsk majsstivelse
- 350 g gnocchi
- 0,50 øko citron, fintrevet skal + lidt saft
- 1 håndfuld persille, finthakket
- 1 spsk olivenolie
- 5 g smør
- salt
- sort peber
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Rør alle ingredienserne til kødboller godt sammen og lad farsen hvile i minimum en halv time i køleskabet.
Form runde kødboller og steg de runde kødboller på en stor pande med smør og olie ved middelhøj varme, til de har fået en flot stegeskorpe. Sæt kødbollerne til side.
Varm den samme pande godt op, tilsæt mere fedtstof hvis nødvendigt, og rist svampene ved høj varme under konstant omrøring. Skrue lidt ned for varmen, når champignonerne har fået en smuk gylden stegeskorpe.
Tilsæt løg, hvidløg, timian og rosmarin og sauter under omrøring, til løgene er blevet bløde.
Rør majsstivelsen ud i en skål med afkølet boullion, og kom blandingen samt fløde og hvidvin på panden. Rør det godt sammen og kog op under omrøring. Juster konsistensen med evt mere grøntsagsboullion og kom kødbollerne tilbage i svampesaucen.
Lad retten småsimre i 10 minutter, til kødbollerne er gennemstegt. Kom gnocchi i retten og varm godt igennem i et par minutter.
Smag til med fintrevet citronskal, lidt citronsaft, salt og peber.
Server med et drys finthakket persille.
Kan det fryses?
Vh Kristina
Hej Kristina
Jeg er lidt i tvivl om gnocchien bliver kedelig af frys og efterfølgende optøning+ opvarmning.
Jeg har ikke testet det, men prøv dig endelig frem.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Kan man lave dobbelt op, og spise det over 2 dage?
Ja, sagtens – den smager også dejligt dagen efter. Blot undlad at drysse persille over den del der skal gemmes til næste dag
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Det er en fantastisk ret. Min søde mand æææælskede det👍
Yeahh, fantastisk! Det er jeg glad for at høre :)
Tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften
Kh Ann-Christine
Ps: en rigtig god at skrive 1 FED hvidløg og ikke 1 hvidløg. Resultatet var lidt ondt i maven
Tastefejl herfra, jeg beklager! Det er rettet nu :)
Kh Ann-Christine
Åh den skal snart prøves! Nu har jeg 0 erfaring med fennikelfrø, skal de knuses eller bruger man dem bare hele?
Tak for altid lækre opskrifter :-)
Tak for din søde hilsen :) Det er en smagssag, jeg kommer dem i hele, og kan godt lide at de både afgiver smag til retten, men også at man får konsistensen og smagen fra de hele frø.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine