Knuste kartofler med stenbiderrogn


Knuste kartofler med stenbiderrogn er en enkel og super lækker ret, der smager rent og skønt af forår.
Når der er friske stenbiderrogn i sæson i foråret den skønne spise så uimodståelig lækker.
Ofte er stenbiderrogn serveret på blinis, men også i salater og denne ret med knuste kartofler, dild og rørt cremefraiche er så skøn at den fint kan serveres både til en hovedret eller som en lille fin forret i mindre størrelse.
Prøv også: opskrift på stenbiderrogn på blinis >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Knuste kartofler med stenbiderrogn
- 1 kg kartofler
- 4 spsk smør
- 125 g grøn salat
- 150 g stenbiderrogn, frisk
- 1 rødløg, i både
- 1 dl cremefraiche 38%
- 1 håndfuld purløg, finthakket
- 2 håndfulde frisk dild
- 0,50 øko citron, fintrevet skal og lidt saft
- flagesalt
- sort peber, friskkværnet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Kog kartoflerne i letsaltet vand, til de er møre.
Hæld vandet fra og kom kartoflerne på en stor tallerken. Knus dem med en grydeske og vend de knuste kartofler med smør, salt og peber.
Fordel de lune kartofler på 4 tallerkener med grøn salat, rødløg i tern og anret med teskefulde af stenbiderrogn og rørt cremefraice.
Drys med dild, purløg og lidt friskkværnet peber.
Rørt cremefraiche
Kom cremefraiche i en skål med halvdelen af purløg, dild og 1 dl stenbiderrogn. Rør det forsigtigt sammen og smag til med salt og peber.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Mmmm, stenbidderrogn. Det er sørme så ærgeligt det kun februar/marts at det kan købes friskt..
Du kunne også prøve at lave en rand med rognen..
Creme Fraishe, mayo, dild, rødløg, citron, hakket æg, 4 blade husblas og selvfølgelig godt med rogn.. Det er meget meget lækkert på frokostbordet :)
Hilsen Mathilde
Ja, jeg kunne også godt spise det året rundt. Men omvendt så er det så større en fornøjelse og jeg sætter virkelig pris på at få det når jeg kan :)
Tak for opskriftsinspiration :)
Nøøøøj, det ser godt ud. Så er det forår :-)
Uhm – hvor ser det dejligt ud. Sikken en god sammensætning.
Nu skal vi bare lige ud at heppe på de danske kartofler – that would be a match made in heaven
Ja, men kan det nåes? Lige knap nok, eller måske hvis vi er heldige. For det kunne være intet mindre end perfekt!