Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/knuste-kartofler/ Buffet Familiefavoritter, Festmad, Nem Hverdagsmad, Opskrifter til børn - Hverdagsfavoritter børn, Tilbehør Aftensmad, Vegetar

Knuste kartofler med hvidløg og parmesan

De lækre knuste kartofler er ofte et hit ved middagsbordet hjemme hos os.

Jeg servere dem gerne som tilbehør til mange retter – alt fra bøffer til vegetarretter. De knuste kartofler gør sig glimrende i stedet for almindelige kogte kartofler og kan spises både med og uden sauce eller dip som tilbehør.

Min opskrift kan sagtens varieres og eksperimenteres lidt videre med, prøv fx olivenolie i stedet for smør, og andre krydderier som fx rosmarin eller oregano.

Prøv også: opskrift på råstegte kartofler >>

Knuste kartofler med hvidløg og parmesan
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT40MPT15M4
Ingredienser
  • 1 kg kartofler, skrubbede eller skrællede
  • 3 fed hvidløg, pressede
  • 15 g smør
  • 1 tsk tørret timian
  • 40 g parmesan, fintrevet
  • salt
  • sort peber
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Kom kartofler og salt i en gryde og kog dem til de er lige akkurat møre.

Hæld vandet fra og fordel kartoflerne på en bageplade med bagepapir. Giv alle kartoflerne et tryk, så de bliver knust, men ikke mast.

Smelt smør og rør presset hvidløgsfed i smørret. Pensl alle kartoflerne med en smule hvidløgssmør på hver. Drys timian over, lidt salt og peber og derefter friskrevet parmesanost.

Sæt kartoflerne i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft og bag til de er flot sprøde og gyldne på overfladen – det tager cirka 15-20 minutter.