Knækbrød
Hjemmebagt knækbrød er virkelig lækkert og her får du min opskrift på knækbrød med havregryn, som er en rigtig dejlig basisopskrift på sprøde knækbrød, som kan varieres i det uendelige.
Sådan en dåse med knækbrød forsvinder hurtigt herhjemme. Mine børn snupper lige en, når de går forbi køkkenet – som en nem og dejlig snack og de ryger også med i madpakkerne. Jeg synes de er så lækre med god ost, eller blot smurt med smør, serveret med en kop dampende varm te til, når jeg kommer ind fra lidt havearbejde.
Prøv også: min bedste opskrift på gulerodsboller >>
Arbejdstid 15 min.
Antal 30 stk.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Knækbrød
- 175 g hvedemel
- 70 g grovvalset havregryn
- 35 g solsikkekerner
- 50 g sesamfrø
- 50 g græskarkerner
- 0,50 tsk bagepulver
- 1 tsk sukker
- 1 tsk flagesalt, + lidt til at drysse med
- 200 g vand
- 90 g olivenolie
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Bland de tørre ingredienser godt sammen i en skål og tilsæt først olivenolie og derefter vand. Rør til dejen er som en tyk og ensartet grød. Lad dejen hvile i 30 minutter.
Fordel dejen på to stykker bagepapir.
Læg et stykke bagepapir over og rul dejen på hvert stykke bagepapir til ca. 2-2,5 mm tykkelse. Fjern det øverste stykke bagepapir og træk bagepapiret med knækbrød dejen over på hver sin bageplade.
Skær dejen igennem til knækbrød med en skarp kniv, pizzaskærer eller sporejern.
Bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i cirka 30 minutter, til knækbrødene er sprøde.
Knæk eller skær dem efter hvor de er skåret og lad dem køle af på en rist.
Hej Ann-Christine
Kan man erstatte olivenolien i knækbrødet med fx rapsolie?
Vh. Jette
Hej Jette
Ja, det kan man fint gøre
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej
jeg kan se at opskriften er blevet ændret/opdateret.
Er der mulighed for at få den gamle.
Den fungerede bedre til det jeg lavede med den.
Hej Lars
jeg er ved en fejl kommet til at slette min gamle opskrift på knækbrød, og kunne ikke genskabe den, så desværre kan jeg ikke hjælpe med det.
Men jeg håber du kan have god glæde af den nye opskrift.
Kh Ann-Christine
Kære dig
Er ved og lave brød til konfirmation
Og vil gerne lave knækbrød
Har du nogen erfaringer med og fryse det?
Kh Marian
Kære Marian
Jeg har ikke testet det, så det må blive et forsøg værd. De bliver nok bløde efter optøning, men jeg vil umiddelbart tro du kan gøre dem sprøde igen i ovnen i 5 min ved 200 grader varmluft.
Du må hellere testet det af i god tid :)
Lad mig endelig høre om det går glimrende :)
Kh Ann-Christine
Fin opskrift. Jeg arbejder benhårdt på sprødheden. Knækket i knækbrød et, – derfor har jeg et generelt soørgsmål: er det varmestyrken, der øger sprødheden – eller bagetiden! Jeg ønsker IKKE, at mit knækbrød bliver for mørkt, derfor tænker jeg på at nedsætte temperaturen og øge bagetiden. Er det 3n god idé.
Tak!
Jeg vil sige bagetiden i dette tilfælde, og det kan være den skal have lavere temperaturer i din ovn. Det kan variere en del fra ovn til ovn. Prøv med 170 grader varmluft og nok en smule længere tid. Hold øje med dem.
God fornøjelse
Kh AC
Sikke da nogle fantastiske knækbrød <3
Tak for dejlig inspiration
Jeg har nu lavet de er knækbrød flere gange, og hver gang smager de bare lige godt!
Hvor er det dejligt at høre!
Tusind tak for din søde hilsen ♡
Kh AC
Hej. Jeg vil begive mig ud i denne opskrift til ostbordet til julefrokost næste weekend. Hvor mange dage i forvejen vurderer du, at de kan laves inden?
Rigtig god 1. december!
Med venlig hilsen
Camilla
Jeg har haft knækbrødene i en måned i lufttæt dåse, og de er stadig fine
Jeg synes de holder sig fint sprøde i nogle uger i lufttæt beholder, men har dog ikke prøvet at have dem stående længere tid end det
God fornøjelse og rigtig dejlig julemåned til dig
Kh AC
Når jeg har bagt mine knækbrød er de næsten spist rup og stup før jeg når at se mig om?
Hvad med at rive lidt parmasanost over knækbrødene før de kommes i ovnen?
Hvor er det dejligt at høre! ♡
Og super ide med parmesanost over knækbrødene inden bagning.
Tak for din søde hilsen
Kh AC
Du kan let fryse dem ned og så ta nogle op når du får lyst på knækbrød igen! :)
Nogen der har erfaring med opbevaring, så knækbrødet holder sig sprødt så længe som muligt!
Jeg vil anbefales at det opbevares i en lufttæt beholder
Jeg bager tit hjemmelavede knækbrød – bruger kun rugmel – har læst at hvede er skyld i dellerne på maven :-) så derfor prøver jeg at undgå for meget hvede hihi…. De kan sagtens holde sig i et par uge synes jeg. Jeg bager dem ultratynde og i små bidder til et par hapsere og hælder dem i en stor gammel glaskrukke, som står på køkkenbordet og frister og har aldrig oplevet, at de er blevet for gamle eller trælse i smagen selvom de er blevet 10-14 dage gamle.
Jeg blander ofte hakkede paranødder i. Har også prøver med valnødder, men de bliver for bløde, synes jeg. Nogle gange putter heg i stedet eller også lidt hakket, tørret frugt i (rosiner, tranebær). Og så slutter jeg altid af med et drys flagesalt. Istedet for ølandshvede har jeg med held brugt manitobamel. De når aldrig at blive for gamle 😳
Det var da heller ikke nogen dårlig idé. Jeg er faktisk lidt træt af de chips, min mand altid køber, når det er hans tur til at handle. Dine snacks er med garanti sundere.
Og sådan en gang knækbrød er jo en skøn snack bare som de er :)
Ideen med krydderurterne lyder helt bestemt som en god ide. Jeg har selv for noget tid siden forsøgt mig med oregano og lidt paprika. Resultatet blev helt bestemt godt, men vi kunne desværre kun bruge det som snack da paprikaen var for fremtrædende. Men det skal helt bestemt forsøges igen!
Jeg plejer at drysse med diverse krydderurter, f.eks. Timian, Oregano, Basilikum etc.
Og så bruger jeg rugmel.
Så lækkert! Tak for at dele
Kh Ann-Christine
Uhm – jeg bagte før i tiden ofte knækbrød selv – savner det da helt kan jeg mærke! ;) Jeg kommer kun rugmel i – nogle gange krydrer jeg med rosmarin eller andre krydderurter. Kanel har jeg også prøvet at komme i – så bliver de lidt dessert-agtige i smagen.
Jeg elsker rosmarin, og kanel – det skal da prøves. Tak for inspirationen :)
mmmmmmm….
Dem skal jeg da helt sikkert hjem og prøve af!
Det tror jeg du bliver glad for ;)
Jeg har også eksperimenteret lidt med hjemmebagt knækbrød. Jeg synes, det smager rigtig godt, når man tilføjer et drys blå birkes.
Uh ja, Randi det var et godt tip. Jeg er også vild med birkes i knækbrød