Klamme fingre – Halloween opskrift
Klamme fingre til at servere til en uhyggelig lækker græskarsuppe på halloween er vildt lækkert! Sprøde grissinibrød med en mandel i spidsen og lidt tomatpuré, det er hvad der skal til for at skabe en hurtig og nem sag, som man tilmed rigtig gerne vil sætte tænderne i.
Det kan godt være de klamme fingre ser klamme ud – men de smager skønt!
De klamme fingre smager skønt sammen med en hjemmelavet hokkaidosuppe. Skal det være ekstra halloween festligt, så kan suppen serveres i et udhulet græskar. Så kan serveringsskålen skylles og skæres ud til græskarlygte efter serveringen.
Arbejdstid 20 min.
Antal 25 stk.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Klamme fingre - halloween opskrift
- 1 dl stuetempereret vand
- 0,50 dl olivenolie
- 1 tsk bagepulver
- 225 g hvedemel
- 30 g parmesan, friskrevet
- 0,50 tsk salt
- Derudover
- 1 æg, sammenpisket til pensling
- 25 mandler, smuttede - til negle
- 1 spsk koncentreret tomatpuré, som blod og snavs
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Kom vand og og olie i en skål.
Kom hvedemel, bagepulver, parmasanost og salt og rør det godt sammen. Ælt det i skålen med vand og olie til dejen er lækker og smidig.
Tril lange fingertykke strimler og skær dem ud i strimler på cirka 10-12 cm.
Læg dem på en bradepande med bagepapir. Tryk fingerriller med bagsiden af en kniv og smør lidt tomatpure på fingerspidserne og klem en smuttet mandel på.
Kom lidt tomatpure i skålen med sammenpisket æg – det skal ikke være jævnt fordelt. Pensl fingrene med æg og lidt tomatpure.
Bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i cirka 15-20 minutter, til de er gyldne og sprøde.
Vi skal holde halloween fest, men vil gerne være i god tid med forberedelserne. Kan fingrene komme på frost?
Det har jeg ikke testet. De skal i så fald nok bages igen, for at få sprødheden tilbage efter optøning
rigtig god fornøjelse med festen
Kh Ann-Christine
Der står at tid I alt er 1:30 min, skal de hæve? Det fremgår ikke af opskriften?
Det var en tastefejl i tid i alt – og er rettet nu :)
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hejsa!
Vi skal have børnefødselsdag på tirsdag og jeg vil gerne lave klamme fingre som end el af frokosten. Men det ville være dejligt at kunne lave dem lidt i forvejen – fx søndag eller mandag aften. Kan man overhovedet få dem til at holde til dagen efter eller bliver det for tørt?
Mange hilsner Cecilie
Hej Cecilie,
jeg synes desværre de bliver ret kedelige dagen efter – men måske du kan forme dem og lade dem hæve på køl natten over på en bradepande, så er de ekstra hurtige at bage
Rigtig god fest til jer
Kh AC
Hej
Studser over – at jeg skal bruge 200 gram mandler..
25 mandler til 25 negle er vel nok ;-)
Tak! Ja, der var da lige en tastefejl – det er rettet nu :)
Å dem laver jeg også altid med børnene, men i den klassiske småkage version som jeg første gang lærte at lave da jeg for mange år siden læste i New York. Det er altid et hit.
Iøvrigt synes jeg dit råd om at genbruge græskarsuppeskålen som halloween græskar er genialt!
HAPPY HALLOWEEN (omend en dag forsinket…)
Rigtig glædelig (forsinket) halloween til jer også ♡
Hej.
Har du prøvet at lave de klamme fingre i en langtidshævet udgave? Og har du evt. fif dertil?
PFT,
VH Tina
Hej
Kan man lave dem med gær i stedet for, så de bliver mere som blød brød ? Bliver de her hårde/knasende?
ja, de bliver lidt sprøde som kiks. Du kan godt bage dem med gær og lade dem hæve, så vil de blive lidt blødere som en gærdej.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej Tina,
Det kan du sagtens – helt samme fremgangsmåde og så blot hævetid i køleskabet. Når du tager dejen ud kan fingrene formes af den kolde dej, som derefter blot skal efterhæve 30 minutter inden bagning.
Kh AC
Tak for svar:-) Nu er jeg i gang med de klamme fingre, som skal med til Halloweenfest i morgen aften!