Kirsebærsmåkager
Kirsebærsmåkager er lækkert og jeg har lavet dem som et lille twist af min populære opskrift på ingefærsmåkager.
Jeg synes altså det er hyggeligt med sådan en lille småkage til en kop te – her i juletiden hører de jo til, men resten af året er det altså også skønt at bage en lille portion og nyde en enkelt eller to småkager i tepausen med en god bog og en hyggestund.
Disse er bagt med de aromatiske amarena kirsebær og de giver en mild og lækker smag til småkagerne.
Prøv: opskrift på kryddersmåkager til at stikke ud til figurer >>
Arbejdstid 10 min.
Antal 20 stk.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Kirsebærsmåkager
- 50 g smør
- 100 g sukker
- 25 g ahornsirup
- 0,50 tsk bagepulver
- 150 g hvedemel
- 30 g mandelmel
- 0,25 tsk stødt kardemomme
- 0,50 tsk vaniljepulver
- 1 nip salt
- 1 æg
- Pynt
- 10 kirsebær, amarena
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Kom smør, sukker og sirup i en lille gryde og varm op under omrøring, til massen er ensartet. Tag gryden af varmen.
I en ren skål blandes mel, bagepulver, kardemomme, mandelmel, salt og vanilje.
Rør ægget, samt mel og krydderiblandingen i gryden og rør det hele godt sammen.
Tril dejen til små kugler, som sættes på en bageplade. Tryk en halv amarena kirsebær ned i hver kugle
Bag dem i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 12-14 minutter. Lad dem køle af på bagepladen.
Kan de fryses?
Jeg ville i så fald fryse dem inden de bages.
Rigtig god sommer
Kh Ann-Christine
Kan man bruge noget andet end mandelmel? Eller kan man lave melet selv af mandler ?
Du kan bruge hvedemel, men det giver et lidt andet resultat – eller lave mandelmel selv.
Kh AC
Jeg har lige bagt dem – og de smager og dufter rigtig godt :-)
Men- jeg var lidt i tvivl om dejens konsistens, den blev meget klistret, nærmest som honningkagedej. Skal den være det?
Og når de er færdigbagt, skal de så være bløde eller sprøde???
Tak for alle dine dejlige opskrifter, som jeg bruger flittigt.
Hej Christel,
De skal gerne være godt sprøde når de er bagt, men holder dog ikke sprødheden længe – og dejen skal gerne være til at rulle, så hvis den er lidt for klistet til det så drys gerne lidt mel over og på hænderne.
Tak for din søde hilsen, det er dejligt at høre
Kh AC