Kirsebærsauce
Hjemmelavet kirsebærsauce til en god hjemmelavet, vaniljeprikket cremet og fyldig risalamande er i mine øjne en af julens allerdejligste yndlingsdesserter. Af samme grund laver jeg altid rigeligt, så der også er en portion eller to til dagen efter juleaften.
Jeg har ikke sparet på de gode sager i min hjemmelavede kirsebærsauce.
-og det er lige præcis det, der gør den forrygende, for den er fyldt med god kirsebærvin, portvin og masser af velsmag.
Prøv også: Min opskrift på norske klejner >>
Arbejdstid 25 min.
Antal 4 pers.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Kirsebærsauce
- 0,33 vaniljestang
- 43,33 g sukker
- 0,67 dl portvin
- 1,33 dl appelsinjuice
- 0,67 dl kirsebærvin
- 0,67 dl vand
- 266,67 g kirsebær, udstenede
- 0,67 tsk majsstivelse
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Flæk vaniljestangen på langs, skrab kornene ud og bland dem i sukkeret. Kom sukker sammen med vanilje, portvin, appelsinjuice, kirsebærvin og vand i en gryde. Kog det op og lad det simre i nogle minutter.
Kom friske eller frosne kirsebær i gryden, kog op igen og lad det simre i 10 minutter. Rør lidt majsstivelse ud i koldt vand og kom en smule i ad gangen, til kirsebærsaucen tykner let.
Tag gryden af varmen, og så er den klar til servering sammen med risalamanden.
Kirsebærsaucen kan tilberedes dagen før servering – så sættes den blot på køl og lunes lige inden servering.
Hej Ann-Christine
Opskriften har jeg brugt i et par år nu – kirsebærsaucen er altid et hit! Jeg har i stedet for frosne kirsebær, brugt dessert kirsebær på glas.Dessert kirsebærrene ligger oftest i en lage, som kan bruges i stedet for vand. Så går intet til spilde :) blot et tip jeg ville give videre.
Vh/Trine
Så dejligt at høre! Mange tusind tak for din søde hilsen og tip
Rigtig glædelig jul
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine!
Vores liv er pt at køre Australien rundt i en ombygget varevogn . Vi er så heldige at være inviteret på julemiddag, hvor vi er opfordret til at tage en ret med. Vi tænkte at tage den gode danske risalamand med – den er også til at tilberede i vores lille campingkøkken. Jeg kan desværre ikke opstøve kirsebærvin hernede, tror du jeg kan erstatte den med noget andet, supplere op med portvin eller udelade den?
Tak for altid gode opskrifter, og god jul til dig og dine :-)
Hej Mette
Hvor lyder det bare hyggeligt!
Jeg ville bruge portvin som alternativ til kirsebærvinen, evt sammen med en smule appelsinjuice.
Jeg håber I får en fantastisk dejlig juleaften i Australien.
Rigtig glædelig jul til jer
Kh Ann-Christine
Jeg har dersvære ikke nået at få frossen kirsebær ned. Ved du hvor henne jeg kan få fat i nogen kirsebær?
Nej, desværre – der er ikke anden for end at søge lidt på nettet og kigge efter dem i frysedisken på nuværende tidspunkt.
Kh Ann-Christine
Jeg har lige brugt opskriften. Jeg havde ikke appelsinjuice i huset, men brugte i stedet lidt af min hjemmelavede ikke særlig søde ribssaft (lavet i sommer for at have til julerødkålen). Jeg kom også en anelse revet bittermandel i. Det forstærker kirsebærsmagen. Det er så skønt, når man i julemaden kan benytte sig af kirsebær og ribs fra haven, og det blev rigtig dejligt!
Hvor er det dejligt at høre! Så lækkert med kirsebær i haven
Mange tak for din søde hilse og rigtig glædelig jul
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Jeg har købt et glas Amarena kirsebærsauce til risalamande juleaften. Men bruges den som den er, eller kan den spædes op med portvin, jævning eller andet. Vi bliver 7 personer, så der skulle gerne være nok til alle.
Kh AM.
Jeg har de seneste år lavet min kirsebærsauce af (med så lidt sukker, som muligt, lidt citronsaft og vanilje) henkogte kirsebær. Og her bruger jeg de vilde af slagsen. Det er et h… arbejde at udstene de små bær, men det er altså bare det hele værd, skal jeg hilse og sige. “Købe”kirsebær kan ikke tilnærmelsesvis måle sig med den aroma, deres vilde aner kommer med. Og så er de ganske gratis :)
Har du et forslag til hvad jeg kan bruge i stedet for kirsebær vin til kirsebær sovs. Som tingene ser ud lige nu skal julen fejres uden for Danmark hvis ikke der sker et covid mirakel.
Hej Pernille,
Du kan evt bruge lidt ekstra portvin istedet for kirsebærvin.
Håber på et covid mirakel ♡
Kh AC
Ser lækkert ud.
Hvordan udstener du kirsebærsten??
Er det hele eller halve bær, du bruger??
Mvh Lisbeth
Hej Lisbeth,
Hele udsteenede kirsebær eller halve kirsebær fungere akkurat lige fint i opskriften.
Jeg udsteener dem med et hårdt sugerør, det fungere rigtig fint og er nemt på den måde.
Rigtig god fornøjelse
Kh AC
Er det kun en bestemt kirsebærsort man kan lave kirsebærsauce af eller er det alle slags kirsebær?
Alm spisekirsebær er gode synes jeg – alle sorter :)
Jeg har ikke prøvet at lave kirsebærsauce med surkirsebær, så skal ikke kunne sige hvordan det vil blive hvis du vælger dem …
Kh AC
Jeg bruger altid surkirsebær – også kaldt syltebær. Det giver meget mere smag. Vi har et gammelt træ i haven.
Hej.
Vil lige høre om man kan jævne kirsebærsaucen tykkere således den ikke er så vandet, eller om den så bare vil skille sig ad ?
Det kan du sagtens
Kh AC
Super god video.
Glæder mig til at lave din risalamande og kirsebærsauce. Kan du hjælpe mig med hvad din kirsebærvin og portvin hedder og hvor jeg kan købe dem. På forhånd tak og rigtig god jul.
Mvh
Annelise
Hej Annelise,
Mange tak for din søde hilsen, hvor er det dejligt at høre.
Vores kirsebærvin er stort set altid købt hos Frederiksdal, som laver gode kirsebærvine til vores smag. Portvin variere lidt fra år til år.
Vi køber ofte hos Winefamly, eller hos en af de lokale vinhandlere.
Jeg vil anbefale at spørge hos din lokale vinhandler.
Rigtig glædelig jul
Kh AC
Hvor længe kan det holde? ☺️
Hvilken type kirsebær anvender du? Vi har en form for “sur-kirsebær” i haven. Kan de bruges, og skal der da mere sukker i?
Jeg bruger søde spisekirsebær, men prøv endelig bare med surkirsebær, der skal så dog smages til med sukker, men det kan du fint gøre undervejs og når det har simret i nogle minutter.
Kh AC
Kære Ann-Christine
Prøv at jævne din sauce med kartoffelmel, så bliver den mere klar og blank end med maizena. Det samme gælder i øvrigt også jordbærgrød og andre frugtsaucer og -grød.
/Judy
Hej,
Jeg har lavet kirsebærsaucen og den er et hit, rent smagsmæssigt, den er blevet lige til den tykke side(læs tæt på marmelade) kan jeg på nogen måde redde den og fortynde den?
Vh
Jacob
Hej Jacob,
Du kan sagtens spæde den op med lidt ekstra kirsebærvin, det kan den sagtens klare.
Kh AC
Fedt, tusind tak! Rigtig god jul!
Kan man lave kirsebærsovsen i november som skal bruges juleaften?
Mvh. Ulla
Ja, det kan du sagtens. Den kan fint fryses ned efter tilberedning
Hej, denne sovs lyder så lækker, jeg vil helt klart prøve den. Kan man koge kirsebærene i det der står i opskriften, og så komme dem på glas, og lade dem stå til jul, og så jævne det når det skal bruges juleaften. tænker om det tager mere smag?
Jeg har flere gange kogt kirsebærsaucen allerede her i sommeren og det fungere rigtig fint. Jeg opbevarer den dog på frost, da jeg helst undgår atamon og den slags, og på den måde kan jeg være helt sikker på at den er perfekt til julen
God fornøjelse
Kh AC
Tusind tak, det vil jeg gøre, for tænker at der trækker en masse smeg ud i når det står helt frem til jul.
Jeg tænker at konservere ved at skolde glassene med kogt vand og vodka bagefter.
Tusind tak for en masse lækre opskrifter.
Hej Ann-Christine
Tror du, man kunne erstatte kirsebærrene med brombær, hvis man nu ikke er så meget til kirsebær.. Måske man så skulle droppe kirsebærvinen og putte lidt ekstra portvin i. Tror du det kan fungere?
Kh Ditte
Jeg synes det lyder helt enormt lækkert! Uhm ♡ jeg er sikker på det vil fungere med ekstra portvin i stedet for kirsebærvin.
-en sauce der kunne være lækker også oven på pannacotta fx.
Lad mig gerne høre om det bliver godt :)
Kh AC
Puuuh! Jeg fik smidt en masse kirsebær (og ribs) i fryseren i sommers, og har været lidt nervøs for at skulle forsøge mig med kirsebærsauce for første gang – nu ser jeg at du faktisk har lavet en video! Så kan det nææææsten ikke gå galt ;-) Tusind mange tak :-)
Hvor lækkert!
Rigtig god fornøjelse med tilberedningen af kirsebærsaucen – det er sådan et hyggeligt projekt og det er dejligt at høre at videoen kan hjælpe til. Jeg håber den bliver fantastisk ♡
Kh AC
Kan man smage alkoholen i saucen? Jeg er ikke så nervøs for virkningen, mere for smagen af alkohol.
Kh. Tina
Jeg oplever ikke den smager det mindste af alkohol – det sprittede får nemlig lov at dampe godt af, når det simrer.
Kh AC
Hvis der bruges friske kirsebær til denne opskrift, hvor længe skal saucen så simre?
Det er samme simretid, som beskrevet i opskriften.
Mine kirsebær er frosset ned, men ikke forkogte eller lign. Så det er helt som hvis det var friske kirsebær.
Perfekt! Tak for hjælpen. God jul :)
Hej Ann-Christine
Jeg regner med at prøve din opskrift i år. Jeg henkogte en del kirsebær for et par år siden, så jeg tænker at prøve med dem. Mon ikke jeg kan bruge sukkerlagen som sukkerdelen i opskriften?
Min eneste bekymring er at det ikke er helt mørke kirsebær, men jeg håber portvinen giver farven…
Ja, det synes jeg lyder som en super skøn ide! Så brug endelig sukkerlagen som i opskriften her.
Mht farven, så pyt med det! Det er også super smukt med en lysere kirsebærsauce til risalamanden og mon ikke portvinen gør lidt.
God fornøjelse
Kh AC
Ah! Perfekt :-) det var lige hvad jeg havde brug for. Vi er flyttet til USA for er par mdr siden. Og jeg var allerede ved at få lidt sved på panden over den juledessert. Men det ser jo ganske nemt ud og bestående af ting jeg sagtens kan få herover. Tak for det! Kh. Denice
dejligt at høre ♡ Det er virkelig også et yndlingshit herhjemme :)
Rigtig god fornøjelse
Kh AC
Hej igen :)
Jeg har lige varmet saucen lidt op og tilføjet mere væske.
Det ser ud til at virke nu :D
Havde dog ikke mere kirsebærvin eller saft, så der røg lige frækt meget portvin i. Men det gjorde ikke smagen dårligere :D
Mhh
Hvor er det godt at høre! Og så skønt med lidt ekstra portvin, det tager den nok helt bestemt ikke skade af ;)
Rigtig glædelig jul til dig og skønt at høre at det gik godt
Kh AC
Hej igen,
Glemte lige også at få med hvor du køber kirsebærerne, frosne henne?
Jeg har selv plukket og udstenet dem i sommers.
Ved at der er nogle der har købt frosne kirsebær sidste år, mener de sagde det var i Rema – men jeg aner ikke om de har dem i år, desværre.
Kh AC
Hej Ann – Christine
Jeg vil lave kirsebærsauce efter din opskrift på lørdag. Jeg fik udstenet fynske kirsebær i sommer og de ligger nu i fryseren. Ift. opskriften så er jeg i tvivl om kirsebærene skal tøes op først eller skal frosne i? De skal jo helst forblive hele og fine.
Rigtig god jul til dig og dine???
Venlig hilsen
Betina
Hej Betina,
Uhm, hvor lyder det dejligt :)
Jeg kommer dem i frosne, det er nemmest og fungere helt perfekt – og kirsebærene bliver ved med at være flotte.
Se evt videoen jeg har lavet til opskriften også :)
Rigtig glædelig jul
Kh AC
Mange tak?
Vil bare lige fortælle at jeg har lavet det og det smager bare så godt. Jeg glæder mig til at servere det for min familie til julemiddagen i morgen.
Julehilsner fra
Betina???
Hvor er det dejligt at høre! Jeg glæder mig også rigtig meget til at vi skal nyde vores i morgen
Rigtig glædelig jul ♡
Kh AC
Øv altså :/ sidste år gik jeg efter denne opskrift, og gjorde det igen i år.
Sidste år var saucen skilt i en ‘geledel’ og en væskedel juleaften.. det var dog til at røre ud og kunne godt spises alligevel.
I år prøvede jeg så igen og har lige kigget til saucen… igen skilt i den her geleklump og en væskedel.
Hvad gør jeg forkert? Har forsøgt at varme saucen op igen og der bliver klumperne lidt opløst men stadig skilt.. min familie plejer at spise den kold, så det ville være temmelig træls at skulle varme den :/
Hvad filan gør jeg forkert dog :(!
Hej Jeanne,
Det har jeg aldrig selv oplevet, vores bliver også opbevaret på køl indtil den skal spises og der er den glimrende i konsistensen. Har du mon kigget min video, for at se om der er nogle små ting der kan gøre forskellen?
Kh AC
Wow! Ser virkelig virkelig lækkert ud! Har lige plukket en masse kirsebær i går aftes, og nu veg jeg hvad jeg skal med dem. Jeg plejer altid at købe kirsebærsauce fra supermarked når jeg er i Danmark, men denne gang behøver jeg ikke. Ris a la mande med hjemmelavet kirsebærsauce skal nydes i Frankrig til jul!
Tak for en lækker opskrift!
Hvor skønt! Det er nemlig bare så lækkert til jul, jeg glæder mig også helt til at lave kirsebærsaucen igen :)
Kh AC
Et tip til udstenede af kirsebær – jeg købte de store sugerør de havde i butikken – og stak den i gemmen kirsebærren – BANG udstenede kirsebær :-)
Lækker opskrift ? Hvor mange personer rækker den til?
Glædelig jul til dig og dine læsere.
Mvh Anette
Omkring 8-10 personer :)
Rigtig glædelig jul
Kh Ann-Christine
De er fra Muubs, og er lavet i mørk terracotta :)
Kh AC
Så kom opskriften? Tak for fiffet, den skal prøves.
Mit forsøg med dehydrerede kirsebær kogt i saft fra surkirsebær er også gået rigtig godt. Så godt at der kun er et glas tilbage. Det smager så godt på chiagrød eller yoghurt med lidt kakaonibs. Godt jeg også fyldte fryseren, så kan vi få nok til alle de gange det skal nydes.
Kh.
Anne-Marie
Uhmm, så lækkert at du får det brugt på chiagrød og yoghurt. Næste år må jeg virkelig få frosset mange, mange flere kirsebær ned ;)
Er det mon muligt at konservere kirsebærsaucen, altså lave den nu, i starten af december, og sætte den på glas indtil juleaften? :)
Det tror jeg sagtens du kan. Hæld den på et skoldet glas, evt skyllet i lidt cognac.
Jeg så i Rema 1000 i denne uge, at man kan købe frosne kirsebær. Det kan være de kan bruges, hvis man ikke selv har nogle i fryseren ?
Sikke et godt tip!
Tusind tak for det :)
Hejsa. Hvor lækkert! jeg havde aldrig overvejet at man kunne gøre så meget ud af sovsen. Jeg er fan :)
I år er det mig der står for risalamande og sovs.. for første gang nogensinde ;) Desværre har jeg ikke fået frosset kirsebær ned. I vores familie plejer vi at lave sovs af morbær, som vi har rigtig mange af i bedsteforældrenes have. Tror du din opskrift kunne gå med morbær i stedet?
Vh Signe
Det tror jeg da faktisk kunne blive meget lækkert!
Alternativt prøv en lille portion af begge dele og se om du kan få fat i en pose frosset kirsebær, som en skriver så er der vist nogle i Rema1000 :)
Åh, jeg elsker risalamande!
Kan jeg mon lave saucen med bær fra glas? Jeg har desværre ikke nogle i fryseren.
jeg tror sagtens du kan spæde sådan en portion kirsebær fra glas op med inspiration fra denne opskrift, med portvin og gode sager :)
Uhm, den ser god ud:-)
Jeg er også Ris a la Mande-fan af de helt store, men har aldrig selv laver kirsebærsaucen, så det skal jeg da prøve:-)
Kan virkelig anbefales, når man først har lavet den selv – så bliver fornøjelsen ved at udsteene en milliard kirsebær så meget større ;)
Godmorgen Ann-Christine.
Det lyder som en fantastisk lækker sag. Hvem der dog bare havde fået puttet kirsebær i fryseren i sommers.
Jeg tror forresten, du var så i “sauce-mode”, at appelsinsaften i listen over ingredienser også blev til sauce(o;
Mange hilsner fra Marianne
Heh, ja det har du helt ret i at jeg må have haft :) Tak, jeg har fået det rettet nu.
Og skal nok lige huske at tippe om at fryse kirsebær ned til næste sommer, det er nemlig så dejligt her i juletiden
Kh AC