Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/kinesisk-kung-pao-med-kylling/ Aftensmad Asiatisk, Nem Hverdagsmad

Kinesisk Kung Pao med kylling

Kung Pao er en lækker kinesisk ret med grøntsager, kylling og den særlige sichuan-peber, som giver en helt særlig smag og lidt prikken på tungen. Drys med peanut og nyd den lækre ret, som smager virkelig dejligt!

Det er en nem og lækker ret, hvor man kan skrue lidt op eller ned for styrken på smagen alt efter smag og behag – og om man godt kan lide lidt stærk mad. Risene mildner retten, så til mine smagsløg, må den gerne varme lidt – men uden at være alt for stærk. Juster endelig til efter din smag.

Prøv også: opskrift på ovnbagte grøntsager  >>

Kinesisk kung pao med kylling
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT30MPT30M4
Ingredienser
  • Marineret kylling
  • 400 g kyllingefilet, i tern
  • 0,50 tsk bagepulver
  • 1 spsk soja
  • 1 spsk riseddike
  • 1 spsk majsstivelse
  • kung Pao Sauce
  • 1 spsk soja
  • 1 spsk riseddike
  • 1 spsk sesamolie
  • 1 spsk sriracha chilisauce
  • 1 spsk majsstivelse
  • 1 dl kyllingebouillon
  • 2 spsk hoisin sauce
  • Derudover
  • 1 spsk sichuan peber
  • 3 fed hvidløg, finthakkede
  • 2 spsk ingefær, fintrevet
  • 0,50 tsk chiliflager
  • 1 rød peberfrugt, i tern
  • 2 forårsløg, snittede
  • 2 spsk sesamolie, til stegning
  • Til servering
  • 3 dl jasminris, kogt efter anvisning på emballagen
  • 40 g saltede peanuts, grofthakkede
  • 2 forårsløg, snittede
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Marineret kylling
Rør bagepulver, soja, riseddike og majsstivelse sammen og vend kyllingekødet i. Lad det marinere, mens du forbereder resten af retten.

Kung Pao sauce
Rør saucen sammen til den er helt ensartet i konsistensen.

Tilbered retten
Rist sichuanpeber på en tør pande og knus dem fint i en morter. Kom hvidløg, ingefær, sishuan peber og chiliflager på panden med olie og rist under omrøring til det dufter skønt. Tilsæt kylling samt den marinade der er ved kyllingen og brun kødet hurtigt ved høj varme.

Tilsæt saucen og lad retten simre til kyllingen er mør. Rør derefter peberfrugter og forårsløg i.

Anret med ris i skåle og drys med forårsløg og peanuts inden servering.