Kinesisk Kung Pao med kylling


Kung Pao er en lækker kinesisk ret med grøntsager, kylling og den særlige sichuan-peber, som giver en helt særlig smag og lidt prikken på tungen. Drys med peanut og nyd den lækre ret, som smager virkelig dejligt!
Det er en nem og lækker ret, hvor man kan skrue lidt op eller ned for styrken på smagen alt efter smag og behag – og om man godt kan lide lidt stærk mad. Risene mildner retten, så til mine smagsløg, må den gerne varme lidt – men uden at være alt for stærk. Juster endelig til efter din smag.
Prøv også: opskrift på ovnbagte grøntsager >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Kinesisk kung pao med kylling
- Marineret kylling
- 400 g kyllingefilet, i tern
- 0,50 tsk bagepulver
- 1 spsk soja
- 1 spsk riseddike
- 1 spsk majsstivelse
- kung Pao Sauce
- 1 spsk soja
- 1 spsk riseddike
- 1 spsk sesamolie
- 1 spsk sriracha chilisauce
- 1 spsk majsstivelse
- 1 dl kyllingebouillon
- 2 spsk hoisin sauce
- Derudover
- 1 spsk sichuan peber
- 3 fed hvidløg, finthakkede
- 2 spsk ingefær, fintrevet
- 0,50 tsk chiliflager
- 1 rød peberfrugt, i tern
- 2 forårsløg, snittede
- 2 spsk sesamolie, til stegning
- Til servering
- 3 dl jasminris, kogt efter anvisning på emballagen
- 40 g saltede peanuts, grofthakkede
- 2 forårsløg, snittede
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Marineret kylling
Rør bagepulver, soja, riseddike og majsstivelse sammen og vend kyllingekødet i. Lad det marinere, mens du forbereder resten af retten.
Kung Pao sauce
Rør saucen sammen til den er helt ensartet i konsistensen.
Tilbered retten
Rist sichuanpeber på en tør pande og knus dem fint i en morter. Kom hvidløg, ingefær, sishuan peber og chiliflager på panden med olie og rist under omrøring til det dufter skønt. Tilsæt kylling samt den marinade der er ved kyllingen og brun kødet hurtigt ved høj varme.
Tilsæt saucen og lad retten simre til kyllingen er mør. Rør derefter peberfrugter og forårsløg i.
Anret med ris i skåle og drys med forårsløg og peanuts inden servering.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Kan man bruge alm. peber da claus sagde det var uspiselige med rød sichuanpeber
Hej Marianne
Du kan bruge alm peber i begrænset mængde. Jeg bruger selv hele sishuan peberkorn, der passer mængden fint til opskriften. Jeg ved ikke om Claus har brugt hele eller stødt sishuan peber, eller om dem han har brugt kan være stærkere/mere parfumeret end dem jeg har brugt – det kan selvfølgelig også blot være smag og behag :)
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
jeg købte sichuan-peber i inco. Der var flere varianter, både en grøn og en rød. Jeg købte den røde. Doserede efter opskriften, med det resultat at det i hvert fald for mine unger var uspiseligt – jeg kunne spise det, men det var desværre ikke den store nydelse. Det var alt for krydret og parfumeret.
Hej Claus
Er det mon stødt sichuan peber du har? – jeg køber det fra Mill&Mortar, det er hele peberkorn og så oplever jeg mængden i min opskrift her er passende.
Kh Ann-Christine
Er det en bæredygtig ret?
Hej Dorte
Det kommer an på hvilken råvarer man bruger – lokalt dyrket, eget opdræt, økologi osv.
Men hvad tænker du på, bæredygtigt ift hvad?
Kh Ann-Christine