Kiksekage
Chokoladelækker kiksekage er altså bare et evigt hit!
Her får du min opskrift på kiksekage uden palmin og æg og i stedet med kondenseret mælk og en masse lækker chokolade. Resultatet er toplækkert, særligt når det drysses med et fint lag nødder til pynt og knas.
Smagen er i top og så er den super nem og hurtig at lave – skal dog lige have nogle timer på køl, så på trods af at den er nem, så er det ikke den kage, man bikser sammen 15 min, inden den skal spises.
Prøv også: opskrift på brownie >>
Arbejdstid 45 min.
Antal 10 pers.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Kiksekage
- 50 g smør
- 350 g mørk chokolade, finthakket
- 1 øko appelsin, revet skal herfra
- 300 g sød kondenseret mælk
- 125 g vaniljekiks, gerne firkantede
- Toppings
- 60 g hasselnødder, hakkede
- 25 g pistaciekerner uden salt, hakkede
- 1 spsk kakaonibs
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Smelt smør i en gryde ved middel varme. Sluk for varmen, så snart smørret er smeltet, og kom chokolade og fintrevet appelsinskal i gryden. Rør godt rundt, til al chokoladen er smeltet, og konsistensen er helt ensartet. Rør derefter den kondenserede mælk i gryden.
Læg et stykke bagepapir i en form på 10 x 25 cm og smør et tyndt lag chokoladecreme i bunden og op ad siderne.
Læg en række kiks og chokoladecremen lag på lag. Brug en dejskraber til at fordele chokoladen glat og jævnt.
Afslut med et lag chokolade og drys til sidst med hakkede hasselnødder, pistaciekerner og kakaonibs.
Stil kagen i køleskabet i min. 3 timer inden servering.
Kan man buge andet end kondenseret mælk – ville også gerne undgå palmin/æg løsningen.
Har en allergiker i huset der ikke tåler æg og laktose. Og palmin er lidt usexet 🙈
Det har jeg desværre ikke et godt bud på, men du må endelig eksperimentere lidt med det
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Måske du kunne forsøge med laktosefri piskefløde / smør ?
Kan den mon laves med hvid chokolade?
Det er helt smag og behag – men den vil nok blive for sød til min søde tand ;)
Kh Ann-Christine
Hejsa. Jeg skriver fra Canada. Har du hørt om ideen at tilføje et udrullet lag af marcipan ? Tænkte det ville smage dejligt ??
Hej Lone
Det har jeg ikke prøvet, men kan fint forestille mig at det også er lækkert :)
Rigtig god fornøjelse med de søde sager i Canada
Kh Ann-Christine
Bliver man nødt til at bygge kagen op i en form med “vægge”, altså så den ikke falder sammen eller kan man bygge i en større form hvor de står “uden støtte”, hvis det giver mening? ;)
Jeg har stadig gang i børnefødselsdag osv. og jeg har fået sådan et tosset ide med at lave en kiksekage-bil ;)
Mvh Anne-Maja
Chokoladen skal lige have tid til at sætte sig før kagen står stabilt og fint, så den har brug for en form med faste rammer før den sætter sig.
Det lyder som en skøn ide, så håber det lykkedes :)
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Tak for alle dine dejlige opskrifter.
Jeg har lavet kiksekagen, chokoladecremen smager dejlig, men jeg kan ikke skære en hel Skive uden den går itu.
Hvad har jeg gjort forkert?
mange hilsner Bendina
Hej Bendina
Tusind tak for din søde hilsen. Prøv måske at tage kagen ud af køleskabet en halv times tid før og varm kniven op, du skærer med – evt under lidt kogende vand og tør den af mellem hvert snit.
Kh Ann-Christine
Den skal prøves i weekenden! Men synes ikke vaniljestangen er nævnt i fremgangsmåden – hvor indgår den?
Jeg ved ikke hvordan den lige er smuttet ind i ingredienslisten. Jeg må have tastet forkert på et tidspunkt :)
– den er væk igen. Jeg kommer ikke vanilje i denne opskrift
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hvor lang tid at holdbar kikskage uden æg og Palmin?
4-5 dage i køleskab
Har du nogen erfaringer eller bud på om man kan lave den med lys chokolade? Har en datter, som ikke kan lide mørk chokolade.
Ja, det kan du godt, den bliver en del sødere i smagen, og jeg vil forslå at du bruger samme mængde chokolade og blot 300 g kondenseret mælk, da mælkechokoladen også er lidt blødere i konsistensen.
Kan kiksekagen fryses, til senere brug?
Det tror jeg sagtens den kan :)
Vores weekend bliver forhåbentlig uhyggelig. Den mindste på 12 får Halloweengæster på mandag, så vi skal have bagt en kage. – Jeg forestiller mig en ombre-kage med nuancer i gråt, sønnike vil have fyld af kagecreme og solbærsyltetøj (lur mig, om der ikke kommer lidt orange farve i den creme?) – og udvendig skal den have hvid smørcreme med flænger med blødende sår af glaze.
Fantastisk med en kikskage uden palmin. Min søster insisterer på altid at lave kikskage (den gamle opskrift), og jeg kan slet ikke have det. Denne tror jeg, jeg ville kunne leve med;-)
Uii, jeg synes simpelthen den halloweenkage lyder helt fantastisk! Sejt :)
Du må da lige lave denne kiksekage til din søster en dag ;)
Hvor ser den lækker ud! Hvilken slags kiks vil du anbefale? Gætter på at tuckiks fx er en dårlig idé ;)
Gode vaniljekiks eller nogle der er lidt neutrale i smagen, fx synes jeg at de fuldkornskiks fra Madame Butterfly er ret gode til formålet :)