Kiksekage


Chokoladelækker kiksekage er altså bare et evigt hit!
Her får du min opskrift på kiksekage uden palmin og æg og i stedet med kondenseret mælk og en masse lækker chokolade. Resultatet er toplækkert, særligt når det drysses med et fint lag nødder til pynt og knas.
Smagen er i top og så er den super nem og hurtig at lave – skal dog lige have nogle timer på køl, så på trods af at den er nem, så er det ikke den kage, man bikser sammen 15 min, inden den skal spises.
Prøv også: opskrift på brownie >>
Arbejdstid 45 min.
Antal 10 pers.
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Kiksekage
- 50 g smør
- 350 g mørk chokolade, finthakket
- 1 øko appelsin, revet skal herfra
- 300 g sød kondenseret mælk
- 125 g vaniljekiks, gerne firkantede
- Toppings
- 60 g hasselnødder, hakkede
- 25 g pistaciekerner uden salt, hakkede
- 1 spsk kakaonibs
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Smelt smør i en gryde ved middel varme. Sluk for varmen, så snart smørret er smeltet, og kom chokolade og fintrevet appelsinskal i gryden. Rør godt rundt, til al chokoladen er smeltet, og konsistensen er helt ensartet. Rør derefter den kondenserede mælk i gryden.
Læg et stykke bagepapir i en form på 10 x 25 cm og smør et tyndt lag chokoladecreme i bunden og op ad siderne.
Læg en række kiks og chokoladecremen lag på lag. Brug en dejskraber til at fordele chokoladen glat og jævnt.
Afslut med et lag chokolade og drys til sidst med hakkede hasselnødder, pistaciekerner og kakaonibs.
Stil kagen i køleskabet i min. 3 timer inden servering.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Kan man buge andet end kondenseret mælk – ville også gerne undgå palmin/æg løsningen.
Har en allergiker i huset der ikke tåler æg og laktose. Og palmin er lidt usexet 🙈
Det har jeg desværre ikke et godt bud på, men du må endelig eksperimentere lidt med det
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Måske du kunne forsøge med laktosefri piskefløde / smør ?
Kan den mon laves med hvid chokolade?
Det er helt smag og behag – men den vil nok blive for sød til min søde tand ;)
Kh Ann-Christine
Hejsa. Jeg skriver fra Canada. Har du hørt om ideen at tilføje et udrullet lag af marcipan ? Tænkte det ville smage dejligt ??
Hej Lone
Det har jeg ikke prøvet, men kan fint forestille mig at det også er lækkert :)
Rigtig god fornøjelse med de søde sager i Canada
Kh Ann-Christine