Burger med kikærtebøffer
Kikærtebøffer er geniale i vegetarburgere.
De smager fantastisk og tilføjer masser smag, saft og kraft til en lækker smovset burger.
Min grundopskrift på kikærtebøffer er ret enkel, velsmagende og dejligt budgetvenlig. Det er oftest sådan vi laver dem herhjemme, men hvis jeg har en rest bredbladet persille, frisk spinat eller lidt grønkål, så kommer jeg gerne det i foodprocessoren, så bøfferne bliver fint grønne og får et ekstra lille twist på smagen.
Prøv også: opskrift på rødbedebøf til vegetarpariserbøf >>
Arbejdstid 20 min.
Antal 4 stk.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Burger med kikærtebøffer
- 1 dåse kikærter, drænede og skyllede
- 1 æg
- 1 rødløg, finthakket
- 3 fed hvidløg, pressede
- 1 tsk stødt spidskommen
- 1 tsk stødt koriander
- 0,50 tsk chiliflager
- 40 g rugmel
- 50 g rasp
- 1 spsk olivenolie, til pensling
- flagesalt
- sort peber, friskkværnet
- Til servering
- 4 burgerboller
- 2 tomat, i skiver
- 0,50 agurk, i skiver
- 0,50 rødløg, i ringe
- 1 avocado, i skiver
- 4 spsk mayonnaise
- 1 håndfuld bredbladet persille, eller frisk koriander
- 75 g salat
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Kom alle ingredienserne, undtagen rasp, i en foodprocessor eller minihakker og kør, til farsen er godt blandet og er jævn i konsistensen. Lad farsen trække i 30 minutter på køl.
Del farsen i 4 dele. Kom godt med olie på hænderne og form hver del til en rund kugle, som trykkes flad på en tallerken med rasp. Vend kikærtebøffen, så den er dækket med rasp på begge sider, og bøffen er pæn flad og rund.
Læg alle 4 kikærtebøffer på en bageplade med bagepapir, pensl med olie og bag dem i en forvarmet ovn ved 190 grader varmluft i cirka 25-30 minutter, til de er sprøde og gyldne i kanterne.
Til servering
Varm burgerbollerne og smør dem med mayo. Mos avocadoen og saml burgerne med grøntsager og avocadomos.
Kan de også spises dagen efter?
Ja, de er også lækre på anden dagen
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Vi prøvede din opskrift kombineret med nogle af de gode råd fra andre her i kommentarer.
Så vi panerede i cornflakes og byttede koriander og spidskommen ud med oregano, bouillon og røget (paprika). Havde ikke liquid smoke…
Stegte på panden i olie.
Superlækre burgere!
Uhmm, det lyder virkelig også lækkert!
Tak for din søde hilsen, fine tip og tilbagemelding på opskriften ♡
Kh Ann-Christine
Hold da op de blev gode! Min kæreste var meget imponeret (selvom jeg selvfølgelig fik den der med “altså det er jo noget andet end en hakkebøf” ;-) ), og jeg tror slet ikke, vores 3-årige opdagede at noget var anderledes :-) virkelig en lækker opskrift, det er ikke sidste gang jeg laver dem :-)
Fantastisk! Det er jeg glad for at høre :)
Tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften
Kh Ann-Christine
Vi skal i forbindelse med en madkundskabseksamen anvende denne opskrift, hvor vi har i sinde at afprøve et æg alternativ, således ægget bliver udskiftet med 45 g aquafaba (Vand fra kikærterne, som piskes stiv). Hvis du Alicia eller andre, afprøver noget, så giv gerne lyd om resultatet.
Hej.
Jeg har erstattet ægget med chiafrø og vand (1 spsk. frø og 3 spsk. vand) og det fungerer rigtig fint 😃
Hilsen Rikke
Hej Ann-Christine
Tak for alt din inspiration :)
Ville høre om man kan skifte ægget ud med noget andet ? :)
Pft
Æggen fungere som bindingsmiddel i opskriften og jeg har ikke eksperimenteret med et alternativ der kunne gøre det lige så fint.
Men endelig eksperimenter med det :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej
Tak for en god opskrift, dog synes jeg at massen var meget blød og kunne slet ikke vende den i rasp, men det fungerer også fint uden, men hvordan kan det være tror du?
Kan du have blendet det for fint? Så kikærterne er blevet mere ala hummus?
Kh Ann-Christine
Super god opskrift!
Kan man bytte guacamole ud med hummus?
Ja, det vil også være lækkert!
Kh AC
Ved du om man kan lave dem på gasgrill?
Mvh. Lise
Ja, men jeg ville nok bruge en form for grillplade til grillen, for at undgå de smuldre
Kh AC
Jeg er altid i tvivl om mængden af kikærter er før eller efter de er blødgjort
Det er efter de er iblødsat og kogt
Kh AC
Og hvor store er dine dåser kikærter så? ;) Altså hvor mange gram tørrede kikærter har jeg brug for til en portion?
Hej Carina,
100 g tørrede kikærter – du kan også læse mere om det her: https://www.valdemarsro.dk/ofte-stillede-spoergsmaal-til-valdemarsro-opskrifter/
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Frysning.. Er det før eller efter Bagning.? De lyder super gode..
Enten/eller :) Begge dele kan fungere fint
Kh AC
Hejsa!
Glæder mig til at prøve de her i aften! Når du ikke steger dem på panden, er det så for at spare på fedtet – eller fordi det giver et bedre resultat i ovnen?
Tak for en guldgrube af opskrifter, jeg anvender konstant!
De kan begge dele, og det er ikke for at spare på fedtet, men nærmere fordi det fungere ret godt at bage dem i ovnen
Tak for din søde hilsen, det er virkelig dejligt at høre :)
Kh AC
Hej
Jeg lavede dine bønnebøffer og Whauu de smagte godt?
Varmede så en i dag, i mikrobølgeovnen, og det var ikke godt, bøffen blev hård som sten?
Hvordan opvarmer du dem? Jeg kunne nemlig godt tænke mig at lave en portion til fryseren.
Tak for fantastiske gode opskrifter, jeg har ikke prøvet en eneste af dine opskrifter, som har skuffet og det er en del af dem, at jeg har prøvet?
Vh Pia
Tak for din søde hilsen, det er skønt at høre :)
Jeg har ingen microovn, så det er ikke prøvet af her. Jeg ville tage dem ud af køleskabet og lade dem få stuetemperatur, og derefter lune dem kort på panden eller i ovnen.
Godt nytår
Kh AC
Har lige lavet dem her. Nøjjjjjjjj de er gode!!! Tak?✌️
Så skønt at høre :)
Bollerne ser mega gode ud! Har du en opskrift på dem, eller er de købt? Og i så fald hvor og fra hvilket mærke? :-)
Det er Brioche boller, oftest bager jeg dem selv efter denne opskrift på brioche – men er det en hurtig beslutning og ingen tid til at lade dej hæve, bage osv – så er Jalm&B øko brioche boller virkelig gode, dem køber jeg i Brugsen eller hos Nemlig.
Kan man evt. lade ‘farsen’ stå i køleskabet natten over, så man hurtigt kan stege bøfferne dagen efter?
Det kan du sagtens :)
Rigtig god fornøjelse med dem
Kh AC
Dejlig opskrift ?? Bruger så mange af dine generelt og er alt glad for resultatet???
Så skønt at høre! Tusind tak for din søde hilsen ♡
Kh AC
Jeg lavede dem til rigtig fredags-burger hygge og de var virkelig nemme at lave og smagte rigtig godt! Tusind tak for en god opskrift!
Min ven kom også spontant forbi og så spiste vi burgere og så x factor. En perfekt kombination!
Hvor hyggeligt! Tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften, det er dejligt at høre.
Kh AC
Virkelig skøn og nem opskrift. Den laver vi også om 10 år, er jeg sikker på.
Hvor er det dejligt at høre :)
Disse var lette at lave og et kæmpe hit hos både børn og voksne! Tak for opskriften, jeg bruger mange opskrifter fra nettet og tjekker altid først om der er en opskrift jeg kan bruge på din side for det er altid med godt resultat!
Hvor er det dejligt at høre! Tak for din søde hilsen og tilbagemelding, det er jeg glad for :)
Kh AC
Jeg lavede bøfferne i går – og de smagte simpelthen så godt!
Synes ofte, at vegetarbøffer er lidt bløde og “smattede”, men de her bliver helt sprøde og faste. Og så tager de jo bare ingen tid at lave. Tusind tak for en lækker opskrift! :)
Så skønt at høre ♡ tak for din søde hilsen!
Byttede stødt spidskommen og stødt koriander ud med tørret oregano, en tsk grøntbouillon(i pulver form) og liquid smoke. Det giver en mere “meaty” smag.
Super fint tip – tak for at dele :)
Mega lækker opskrift. Den bliver helt sikkert gemt.
Hvor er det skønt at høre ♡
Har du prøvet at “panere” dem i andet end rasp?
Jeg panerer dem i knuste nachos
Ja, du kan også sagtens bruge lidt groft mel (rugmel, grahamsmel eller lign) af forskellige slags – og jeg er også ret sikker på at fx kikærtemel vil kunne fungere godt.
Knust cornflakes er også rigtig lækkert. Det giver en god crunchy tekstur.
God ide! Det bruger jeg selv til cornflakes kylling indimellem og det er da oplagt at bruge det her også. Tak for at dele tippet :)
Hvis du fryser dem, er det så efter de er formet i rasp? Tænker de er gode at have, nu hvor jeg er i gang med at fylde fryseren med barselsmad ;-)
Ja, lige præcis, læg evt mellemlægningspapir mellem dem, så de er nemme at skille fra hinanden igen.