Burger med kikærtebøffer


Kikærtebøffer er geniale i vegetarburgere.
De smager fantastisk og tilføjer masser smag, saft og kraft til en lækker smovset burger.
Min grundopskrift på kikærtebøffer er ret enkel, velsmagende og dejligt budgetvenlig. Det er oftest sådan vi laver dem herhjemme, men hvis jeg har en rest bredbladet persille, frisk spinat eller lidt grønkål, så kommer jeg gerne det i foodprocessoren, så bøfferne bliver fint grønne og får et ekstra lille twist på smagen.
Prøv også: opskrift på rødbedebøf til vegetarpariserbøf >>
Arbejdstid 20 min.
Antal 4 stk.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Burger med kikærtebøffer
- 1 dåse kikærter, drænede og skyllede
- 1 æg
- 1 rødløg, finthakket
- 3 fed hvidløg, pressede
- 1 tsk stødt spidskommen
- 1 tsk stødt koriander
- 0,50 tsk chiliflager
- 40 g rugmel
- 50 g rasp
- 1 spsk olivenolie, til pensling
- flagesalt
- sort peber, friskkværnet
- Til servering
- 4 burgerboller
- 2 tomat, i skiver
- 0,50 agurk, i skiver
- 0,50 rødløg, i ringe
- 1 avocado, i skiver
- 4 spsk mayonnaise
- 1 håndfuld bredbladet persille, eller frisk koriander
- 75 g salat
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Kom alle ingredienserne, undtagen rasp, i en foodprocessor eller minihakker og kør, til farsen er godt blandet og er jævn i konsistensen. Lad farsen trække i 30 minutter på køl.
Del farsen i 4 dele. Kom godt med olie på hænderne og form hver del til en rund kugle, som trykkes flad på en tallerken med rasp. Vend kikærtebøffen, så den er dækket med rasp på begge sider, og bøffen er pæn flad og rund.
Læg alle 4 kikærtebøffer på en bageplade med bagepapir, pensl med olie og bag dem i en forvarmet ovn ved 190 grader varmluft i cirka 25-30 minutter, til de er sprøde og gyldne i kanterne.
Til servering
Varm burgerbollerne og smør dem med mayo. Mos avocadoen og saml burgerne med grøntsager og avocadomos.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Kan man bruge hvedemel i stedet for rugmel.
Hej Karen
Ja, det kan man fint!
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Kære Ann-Christine
Hvor er de lækre! Men det kunne være dejligt hvis du ville anføre mængden som hvor mange gram kikærter, i stedet for en dåse. Første gang jeg lavede dem var de alt for våde. Sikkert fordi den karton jeg købte havde færre kikærter i end de dåser du har brugt….?
Mange hilsner fra Sus
Hej Sus,
Tak for din søde hilsen. Jeg bruger altid hvad der svarer 230-240 g drænet vægt.
Kh Ann-Christine
Kan de også spises dagen efter?
Ja, de er også lækre på anden dagen
God fornøjelse
Kh Ann-Christine