Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/kerneknaekbroed/ Afternoon tea Brød, Brød og Boller, Efterår, Forår, Madpakker, Snacks, Sommer, Vinter

Kerneknækbrød

Sprøde lækre kerneknækbrød, som er nemme at bage og smager virkelig godt med en skive god ost på.

Det er nemt og hyggeligt at bage knækbrød, og så holder de sig friske længe.

Hjemmebagte kerneknækbrød er knasende sprøde og dejlige som snack, i madpakken, til eftermiddagssulten, og om aftenen til en kop te – ja, og om morgenen med ost, et blødkogt æg og en kop kaffe. De er naturligvis også perfekt til ostebrættet og så kan de varieres med frø, kerner og krydderier efter smag og behag.

Prøv også: opskrift på knækbrød med havregryn >>

Kerneknækbrød
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT60MPT30M30
Ingredienser
  • 50 g solsikkekerner
  • 50 g græskarkerner
  • 30 g hørfrø
  • 50 g sesamfrø
  • 10 g chiafrø
  • 110 g hvedemel
  • 50 g fuldkornshvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 10 g sukker
  • 10 g flagesalt
  • 90 g olivenolie
  • 200 g vand
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Bland de tørre ingredienser godt sammen i en skål og tilsæt først olivenolie og derefter vand. Rør til dejen er som en tyk og ensartet grød. Lad dejen hvile i skålen i 30 minutter.

Fordel dejen på to stykker bagepapir.

Læg et stykke bagepapir over og rul dejen på hvert stykke bagepapir til ca. 1,5-2 mm tykkelse. Fjern det øverste stykke bagepapir og træk bagepapiret med knækbrød dejen over på hver sin bageplade.

Skær dejen igennem til knækbrød med en skarp kniv, pizzaskærer eller sporejern.

Bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i cirka 30 minutter, til knækbrødene er sprøde. Skær dem efter hvor de er skåret eller knæk dem fra hinanden og lad dem køle af på en rist.