Katsu Kylling
Katsu kylling er en stjernelækker ret med knasende sprød og saftig kylling med en lækker karrysauce, tilberedt med blendede grøntsager. Chicken Katsu stammer fra Japan og laves i et utal af variationer rundt i verden. Her får du min udgave af den lækre ret, med ingredienser som er til at få fat i herhjemme.
Katsu Kylling er en lækker og nem ret som hitter hos hele familien. En asiatisk inspireret version af kylling i karry. Den er fyldt med god smag og jeg servere den gerne med lidt grønt til, det kan du frit variere alt efter smag og stemning ved spisebordet – se lidt tips til dette under opskriften.
Prøv også: opskrift på kylling i karry >>
Arbejdstid 45 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Katsu Kylling
- Karrysauce
- 2 spsk mediumstærk karry
- 300 g squash, i tern
- 3 gulerødder, i tern
- 2 løg, finthakket
- 4 fed hvidløg, finthakket
- 1 æble, i tern
- 1 tsk stødt gurkemeje
- 400 ml kokosmælk
- 1 dl hønsebouillon, evt lidt mere efter behov
- 1 tsk soja
- 1 tsk sesamolie
- sort peber, friskkværnet
- Sprød Kylling
- 600 g kyllingebryst
- 1 tsk hvedemel
- 2 æg
- 75 g pankorasp
- 0,50 dl sesamolie, til stegning
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Til servering
- 3 dl basmati ris, kogt efter anvisning på emballagen
- 2 forårsløg, fintsnittet
- 0,50 spidskål, fintstrimlet
- 1 tsk sesamfrø
- 1 tsk chiliflager
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Karrysauce
Rist karry i en tør gryde til det dufter dejligt. Tilføj olie, squash, gulerødder, løg, hvidløg, æble og gurkemeje og rør det godt sammen et par minutter i gryden.
Tilføj kokosmælk. Læg låg på og lad det simre i omkring 15 minutter eller til gulerødderne er møre.
Blend saucen til den er helt cremet. Juster konsistensen med hønseboullion og smag godt til med soja og peber.
Sprød kylling
Bank kyllingefiletterne lidt flade. Det sikrer en kortere stegning, så kødet er saftigt, uden at paneringen bliver for mørk.
Pisk æg i en dyb tallerken og kom pankorasp i en anden dyb tallerken.
Vend kyllingefiletterne med hvedemel, salt og peber. Vend dem derefter i sammenpisket æg og til sidst i tallerkenen med pankorasp.
Steg på en pande ved middelvarme i olie i cirka 6 minutter på hver side til de er sprøde og gyldne. Tjek at de er gennemstegte.
Kom den fintstrimlede spidskål i en skål en et nip salt og masser den med hænderne i et minutstid, for at gøre kålen mør og lækker.
Server din Katsu Kylling med ris, spidskål, fintsnittet forårsløg og et drys sesamfrø og chiliflager.
Hej. Lækker ret! Dejligt med smag og masser af grøntsager. Kan sovsen ikke fryses? Jeg har lavet alt for meget og vil gerne gemme til en dag hvor det skal gå lidt stærkt.
Kh Lotte
Hej Lotte
Det tror jeg fint den kan , måske kan den risikere at skille en smule når den tøes op og varmes op igen, men mon ikke det går helt fint.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej
Sikke en lækker ret med en masse grøntsager. Har problemer med at min karrysovs ikke rigtig smager af noget, selvom jeg følger opskriften. Har prøvet at supplere med en masse salt, det hjælper lidt, men den er stadig meget smagsneutral. Hvad gør jeg galt?
Hej Lotte
mange tak :) Hvilken karry har du brugt? – der kan være stor forskel på smagen af dem, og nogle er (lidt for neutrale/milde i smagen)
Prøv at riste lidt ekstra karry på en tør pande og smag retten til med det. Er karryen for mild ville jeg supplere op med nogle af de smagsgivere der er i en karryblanding, fx spidskommen, en knivspids nellike. Du kan også tilføje en tsk dijonsennep (der er ofte sennepsfrø i karry) eller en knivspids cayenne.
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Hvilket mærke karry bruger du? Jeg har svært ved at finde en der smager “rigtigt”. Det er selvfølgelig smag og behag, men jeg har bare ikke ramt plet endnu.
Mvh Pernille
PS. Er du helt holdt op med boganbefalinger? Dem har jeg ellers (også) haft stor glæde af.
Hej Pernille
jeg køber stort set alle mine krydderier hos ASA-Spice (online) de er lækre og smager af noget. De har også flere varianter af karry, så der kan du måske finde den helt rette til dig.
Jeg holder lidt pause for boganbefalinger, men måske det kommer igen på et tidspunkt. De seneste år har jeg haft så mange bolde i luften med Valdemarsro kogebøger og Valdemarsro Premium, så jeg har ikke heeelt haft den samme tid til at læse som jeg tidligere havde.
Kh Ann-Christine
Hej AC
Kan man panere kyllingebryst i strimler eller alternativt inderfilet med samme gode resultat?
KH Aske
Ja, det kan man fint gøre, bare endelig være opmærksom på kortere stegetid, så kødet ikke bliver tørt
Kh Ann-Christine
Fantastisk ret – nok en af de bedste vi har “fået” fra app’en.
Kyllingen var mør og sprød, og sammen med saucen, kålen og risene var det en gennemført ret.
Ej, hvor dejligt! Det er jeg glad for at høre :)
Tak for din fine tilbagemelding på opskriften
Kh Ann-Christine
Hej
Jeg vil høre om jeg kan bruge noget andet end kokosmælk, da jeg ikke er så vild med det.
Hilsen Jeanette
Hej Jeanette
Du kan erstatte kokosmælk i opskriften med 1/3 piskefløde og 2/3 grøntsagsboullion, det vil smage dejligt.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Du skriver paprika under sektionen “Sprød Kylling” – how to delen…
Men der står ikke mængde oppe i ingrediens listen :. Tænker det en lille fejl40
Og nogen vil nok gå i stå når der ikke er præcis mængde 🧐
Tak for nogle dejlige opskrifter. Vi elsker dem herhjemme 🥰🙏
Mange tak for din søde hilsen, jeg er glad for du har glæde af mine opskrifter ♡
paprika er nu fjernet fra fremgangsmåden, hvor den ved en fejl havde sneget sig ind (man kan dog sagtens komme 1/2 tsk i, hvis man vil)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine