Kartoffel og bacon tærte
Kartoffel og bacon tærte er en skøn, nem og lækker ret til både aftensmad, buffet og frokostretter.
Jeg variere den gerne med hvad jeg lige har på lager – fx med en god chorizo skåret i små tern i stedet for bacon og med porrer eller forårsløg istedet for løg. Man kan også sagtens komme en smule ost i; feta, cheddar, vesterhavsost, hytteost eller mozzarella er altsammen lækkert. På denne måde kan man fint bruge opskriften til at undgå madspild og få ryddet op i køleskabet.
Prøv også: One Pot Pasta med kylling og spinat >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 6 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Kartoffeltærte med bacon
- Grov tærtedej
- 50 g fuldkornshvedemel
- 125 g hvedemel
- 100 g smør
- 3 spsk vand
- 1 tsk salt
- Fyld
- 400 g kartofler, skåret i tern
- 4 æg
- 2 dl mælk
- 1 dl cremefraiche 18 %
- 1 tsk dijon sennep
- 0,50 tsk muskatnød, fintrevet
- 1 tsk tørret timian
- 1 løg, finthakket
- 100 g bacon, sprødstegt
- sort peber, friskkværnet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Tærtedej
Bland hvedemel og fuldkornsmel med salt og smuldr smør i melblandingen. Det kan også køres på en foodprocessor.
Saml dejen med vand, lad den gerne hvile på køl i 30 minutter og tryk derefter dejen ud i en smurt tærteform, min er 24 cm
Prik hul i dejen med en gaffel og forbag den i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 10 minutter, hvorefter den er klar til at blive fyldt og bagt færdigt.
Tærtefyld til kartoffeltærte
Kom kartoffeltern i en gryde med letsaltet vand, lad det koge op og kog kartoflerne i 3 minutter. Hæld vandet fra gennem en sigte og lad dem lufttørre og køle lidt af i sigten. Kartoflerne skal ikke være kogt møre.
Kom æg, mælk, cremefraiche, sennep, muskatnød, timian og friskkværnet peber i en skål og pisk det sammen til en ensartet masse. Vend kartoffeltern, finthakkede løg og finthakket sprød bacon i æggeblandingen.
Kom fyldet i den forbagte tærtedej og bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 40 minutter.
Hej Ann-Christine,👋🏻
mon jeg forud skal stege Chorizo’en på panden, hvis jeg ikke ønsker at tærten skal svømme rundt fedt🤔
Tak og dejlig sommer til dig og dine🫶🏻
Hej Lilo,
jeg oplever ikke at tærten svømmer i fedt fra chorizoen, men at den giver super god smag til hele tærten. Al den smag, som chorizoen giver vil du minimere ved at stege den først, og hælde fedtet fra – men den vil stadig smage skønt, så prøv dig endelig bare frem.
Kh Ann-Christine
Hej :-)
Kan man bruge søde kartofler i stedet for? Er der en salat, du tænker er god til denne tærte? :-)
Bedste hilsener
Merete
Ja, det kan du godt :) – denne salat med pærer vil være lækker til og ellers kan du finde masser af salat opskrifter her
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Tak for endnu en af dine dejlige opskrifter. Jeg har bagt tærter i mange år, men selvom bunden bliver forbagt ender jeg altid med en tærte med sprøde kanter men blød bund. Har du et trick til at få en lækker sprød bund? På forhånd tak. Bedste hilsner Jette
Hej Jette,
Du kan evt prøve at give din tærtebund et par minutter med undervarme efter den er forbagt og tømt for bagefyld.
Det tror jeg vil hjælpe dig.
Kh Ann-Christine
Hej igen, Ann-Christine,
Vil du være sød at fjerne mit efternavn, hvis min kommentar bliver offentliggjort?
Mange hilsner fra
Marianne
Ja, det kan du tro. Hvis du selv sletter det i fremtidige beskeder i boksen inden du klikker send, så kommer det heller ikke med fremover :)
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Hej Ann-Christine,
Rigtig lækker tærte! Tak for opskrift! 😋
Desværre sad dejen meget fast i formen – på trods af, at jeg smurte den grundigt med smør.
Ved du, om dejen blød, hvis man bruger bagepapir?
Mange hilsner fra
Marianne
Hej Marianne,
Mange tak, det er jeg glad for at høre :)
Det kommer nok lidt an på formen, du kan fint bruge bagepapir, det sker der ikke noget ved.
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Super tærte! Vi bruger den mest som standard opskrift og skifter ud i fyldet til f.eks. løgtærte eller “tøm køleskabet”.
Tak for altid lækre opskrifter!
Hvor dejligt, det er jeg glad for at høre.
Tusind tak for din søde hilsen
Kh Ann-Christine
Fantastisk god tærte, nem at lave
Tusind tak :)
Kan den fryses ned?
Ja, det vil jeg fint tro :)
Kh AC
Det kan den ikke. Kartoflerne bliver trælse i konsistensen af det – jeg har testet det ??
Hej Katja,
Mange tak for feedback, det er godt at høre og er hermed opdateret i opskriften
Kh AC
Hvor stor i diameter er det tærtefad som du bruger til denne opskrift???
24 cm :)
Kh AC
Jeg vil mene at den kan gå i en 28er. Det er vist også mest brugt. Tærte er helt bestemt en god “rydningafrester m.v” ??
Wow en lækker opskrift! Jeg tilsatte cheddar i æggeblandingen og serverede tærten med friskhakket persille og hjemmesyltede rødløg, det gav et vildt godt pift. Tak for dine evigt gode opskrifter, man ved bare det bliver lækkert når man bruger dem! Har også lige købt din kogebog og jeg glæder mig som et lille barn til at prøve de mange gode opskrifter ?
Hvor er det dejligt at høre! Tusind tak for din søde hilsen, jeg håber du bliver glad for bogen ♡
Kh AC
Hvor stor tærteform er det til?
Omkring 24 cm form :)
Dejligt med en ny opskrift på tærte. Kan den fryses uden kartoflerne bliver “trælse”?
Fik du prøvet at fryse tærten, og blev det godt?
Jeg har ikke prøvet det, så det må komme an på en prøve :)
Dejligt med inspiration til noget andet fyld end det vi plejer. Vi skiftede dog bacon ud med chorizo og stegte lidt løg med, da vi lige havde en rest liggende i køleskabet. Og så toppede vi den med lidt cheddar. Det blev den bestemt ikke dårlig af :)
Hvor er det skønt at høre! Mange tak for din fine tilbagemelding på opskriften
Kh AC
Skøn tærte, som mætter meget. :)
Så dejligt at høre :)