Kardemommekage


Kardemommekage er en enkel og virkelig nem kage at bage.
Hurtig at mikse sammen og fyldt med skøn smag, en saftig krumme og den holder sig glimrende frist i nogle dage efter den er bagt, samtidig med at den også er skøn helt friskbagt.
Selv om der er marcipan i kagen, så smager det ikke tydeligt igennem og man kan fint servere den for de der ikke er så begejstrede for det.
Prøv også: min opskrift på chokolademuffins >>
Arbejdstid 15 min.
Antal 8 pers.
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Kardemommekage
- 150 g smør, stuetempereret
- 200 g marcipan
- 220 g sukker
- 4 æg
- 225 g hvedemel
- 2 tsk stødt kardemomme
- 1 tsk vaniljesukker
- 2 tsk bagepulver
- Glasur og pynt
- 100 g smør
- 75 g flormelis
- 75 g mælkechokolade
- 150 g naturel flødeost
- 40 g hasselnødder, grofthakkede
- 30 g pistaciekerner
- 1 spsk kakaonibs
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Pisk smør, marcipan og sukker sammen, til det er luftigt. Pisk et æg i ad gangen, til blandingen er jævn.
Bland mel, kardemomme, vaniljesukker og bagepulver sammen i en skål og rør melblandingen i dejen.
Kom dejen i en smurt form på 10 x 25 cm. Bag kagen i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i ca. 45 minutter, til den er gennembagt. Lad kagen køle af på en rist og tag den forsigtigt ud af formen.
Frostning
Pisk smør og flormelis, til det er hvidt og luftigt. Smelt chokoladen i et vandbad ved lav varme og pisk den smeltede chokolade i smørcremen.
Vend flødeosten i og smør frosting på den afkølede kage. Drys med hakkede hasselnødder, pistaciekerner og kakaonibs.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Normalt fejler dine opskrifter ALDRIG – men denne her kage var ikke det store hit. Den var temmelig tør og smuldrede meget, da vi skar stykker af den.
Jeg syntes også, at dejen var ret tør – så jeg spekulerer på, om der måske skulle have været noget væske i af en slags? Jeg læste opskriften igennem flere gange, for at sikre mig, at jeg havde gjort, som der stod skrevet.
Og selvom jeg havde puttet extra kardemomme i, synes jeg ikke det smagte ret meget igennem.
Jeg synes altid den bliver så dejligt saftig og lækker!
Det er blandt min datters yndlingskager, så vi har bagt den ofte :)
Marcipanen er med til at give en god saftighed – hvilken marcipan har du mon brugt?
Kh Ann-Christine
Jeg har brugt Odense Økologisk marcipan med 60% mandler.
Måske jeg bare skal prøve igen – jeg er nemlig vild med kardemomme :)
Det er også en af mine favoritkrydderier :)
Prøv evt at købe hele kardemommefrø og rist dem på panden inden du støder dem. Så får du ekstra ekstra god smag :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Din meget lækre kage er et trygt hit hjemme hos os, og nu har jeg lært at den også fungerer godt lavet om til grøn kage :-) min datter bad om grøn kage, men jeg kunne kun finde opskrifter med mandelessens, og derfor kom jeg i tanke om din lækre kage med marsipan i :-D den blev modificeret lidt og lavet til grønne muffins i dag – med stor succes ;-)
Ej, hvor fint! Det lyder som den skønneste grønne kage :)
Tak for din søde hilsen
Kh AC
Hej Ann-Christine,
Den ser rigtig lækker ud ;)
Hvad er mængderne, hvis jeg laver en bradepande kage?
Har fødselsdag i morgen, så vil bage den til kollegaerne :)
Mange hilsner,
Ida
Hej Ida,
jeg vil nok vælge at gange den med 3, så er der rigeligt til en gode bradepande.
Rigtig god fornøjelse og stort tillykke med fødselsdagen
Kh AC