Karbonader – krebinetter med ærter og gulerødder


Saftige karbonader eller krebinetter med sprød panering. Alt efter hvor i landet man bor, så kaldes denne ret enten karbonader eller krebinetter.
Det smager så dejligt med den knasende sprøde panering og det saftige kød sammen med kartofler og stuvede ærter og gulerødder med persilledrys.
Karbonader og krebinetter er en rigtig dansk klassiker fra det skønne mormorkøkken og skal det være helt traditionelt, så serveres retten som her med kogte kartofler og en hvid sauce med stuvede ærter og gulerødder.
Prøv også: opskrift på forloren hare >>
Arbejdstid 45 min.
Antal 4 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Karbonader - krebinetter
- Karbonader / krebinetter
- 1 skive brød, lyst og uden skorpe
- 2 spsk mælk
- 500 g hakket svinekød
- 0,50 æg
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Til panering og stegning
- 2 spsk hvedemel
- 1,50 æg, sammenpisket
- 2 dl rasp
- salt
- sort peber, friskkværnet
- 2 spsk olivenolie, til stegning
- 40 g smør, til stegning
- Sauce med stuvede ærter og gulerødder
- 25 g smør
- 3 spsk hvedemel
- 2 dl mælk
- 3 dl kogevand fra kartofler og gulerødder
- 300 g frosne ærter, optøede
- 4 gulerødder, i små tern
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Tilbehør
- 1 kg kartofler
- 1 håndfuld persille, finthakket
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Karbonader / krebinetter
Smuldr brødskiven og bland den med mælk. Lad det trække et par minutter og rør derefter farsen af kød, brød og mælkeblanding, et halvt æg, salt og peber. Del farsen i fire og form dem.
Panering
Sigt hvedemel over på begge sider af karbonaderne.
Vend dem enkeltvis først i en skål med sammenpisket æg og dernæst i en skål med rasp blandet med salt og friskkværnet peber.
Opvarm en pande med smør og olie. Steg karbonaderne ved middelhøj varme 2 minutter på hver side, til de har lidt stegeskorpe. Sæt derefter temperaturen på lidt lavere middelvarme i 5 minutter på hver side og derefter på lav varme (1 ud af 9), mens saucen tilberedes.
Sauce med stuvede ærter og gulerødder
Kog kartoflerne i letsaltet vand til de er møre – gem kartoffelvandet til saucen – når kartoflerne er kogt møre. Læg låget på, så kartoflerne holdes varme.
Kog gulerødder i tern i en lille kasserolle med låg, til de er lige knap møre. Gem vandet fra gulerødderne til saucen.
Smelt smør i en gryde og pisk hvedemel i til en smørbolle. Pisk mælk i lidt efter lidt og jævn derefter med kogevandet fra kartoflerne og gulerødderne til saucen er jævn. Kog den op og kog den igennem et par minutter under konstant omrøring. Smag godt til med salt og peber og rør til sidst gulerødder og ærter i saucen.
Servering
Server karbonaderne med kogte kartofler, sauce med stuvede ærter og gulerødder. Drys med frisk finthakket persille.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hvorfor kalder du det “flødestuvede ærter og gulerødder”? Jeg ser ingen fløde i opskriften?
Vh. Kristina
Kære Valdemarsro,
I har en stavefejl på jeres opskrift på karbonader.
“Servering
Server karbonaderne med kogte kartofler, sauce med stuvede ærter og gulerødder. Drys med frisk ffinthakket persille.”
Jeg vil blot minde jer om at “finthakket” staves med et enkelt “f”.
Med kærlig og venlig hilsen,
Christian
Hej Christian
Naturligvis, har du ret – og tastefejl kan nok indimellem forekomme i mine opskrifter og tekster ;)
Det er rettet nu.
Dejlig dag til dig
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine, jeg vil bare lige sige at Karbonader og krebinetter er to forskellige opskrifter. Karbonaden formes rund og kødet er fast, hvor krebinetten formes oval og er mere blød i konsistensen grundet fløde, æg og brødkrummer.
kh. David
(uddannet gastronom)
Hej David
Mange tak for din fine hilsen og afklaring af begreberne.
Kh Ann-Christine