Karbonader – krebinetter med ærter og gulerødder
Saftige karbonader eller krebinetter med sprød panering. Alt efter hvor i landet man bor, så kaldes denne ret enten karbonader eller krebinetter.
Det smager så dejligt med den knasende sprøde panering og det saftige kød sammen med kartofler og stuvede ærter og gulerødder med persilledrys.
Karbonader og krebinetter er en rigtig dansk klassiker fra det skønne mormorkøkken og skal det være helt traditionelt, så serveres retten som her med kogte kartofler og en hvid sauce med stuvede ærter og gulerødder.
Prøv også: opskrift på forloren hare >>
Arbejdstid 45 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Karbonader - krebinetter
- Karbonader / krebinetter
- 1 skive brød, lyst og uden skorpe
- 2 spsk mælk
- 500 g hakket svinekød
- 0,50 æg
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Til panering og stegning
- 2 spsk hvedemel
- 1,50 æg, sammenpisket
- 2 dl rasp
- salt
- sort peber, friskkværnet
- 2 spsk olivenolie, til stegning
- 40 g smør, til stegning
- Sauce med stuvede ærter og gulerødder
- 25 g smør
- 3 spsk hvedemel
- 2 dl mælk
- 3 dl kogevand fra kartofler og gulerødder
- 300 g frosne ærter, optøede
- 4 gulerødder, i små tern
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Tilbehør
- 1 kg kartofler
- 1 håndfuld persille, finthakket
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Karbonader / krebinetter
Smuldr brødskiven og bland den med mælk. Lad det trække et par minutter og rør derefter farsen af kød, brød og mælkeblanding, et halvt æg, salt og peber. Del farsen i fire og form dem.
Panering
Sigt hvedemel over på begge sider af karbonaderne.
Vend dem enkeltvis først i en skål med sammenpisket æg og dernæst i en skål med rasp blandet med salt og friskkværnet peber.
Opvarm en pande med smør og olie. Steg karbonaderne ved middelhøj varme 2 minutter på hver side, til de har lidt stegeskorpe. Sæt derefter temperaturen på lidt lavere middelvarme i 5 minutter på hver side og derefter på lav varme (1 ud af 9), mens saucen tilberedes.
Sauce med flødestuvede ærter og gulerødder
Kog kartoflerne i letsaltet vand til de er møre – gem kartoffelvandet til saucen – når kartoflerne er kogt møre. Læg låget på, så kartoflerne holdes varme.
Kog gulerødder i tern i en lille kasserolle med låg, til de er lige knap møre. Gem vandet fra gulerødderne til saucen.
Smelt smør i en gryde og pisk hvedemel i til en smørbolle. Pisk mælk i lidt efter lidt og jævn derefter med kogevandet fra kartoflerne og gulerødderne til saucen er jævn. Kog den op og kog den igennem et par minutter under konstant omrøring. Smag godt til med salt og peber og rør til sidst gulerødder og ærter i saucen.
Servering
Server karbonaderne med kogte kartofler, sauce med stuvede ærter og gulerødder. Drys med frisk finthakket persille.
Kære Valdemarsro,
I har en stavefejl på jeres opskrift på karbonader.
“Servering
Server karbonaderne med kogte kartofler, sauce med stuvede ærter og gulerødder. Drys med frisk ffinthakket persille.”
Jeg vil blot minde jer om at “finthakket” staves med et enkelt “f”.
Med kærlig og venlig hilsen,
Christian
Hej Christian
Naturligvis, har du ret – og tastefejl kan nok indimellem forekomme i mine opskrifter og tekster ;)
Det er rettet nu.
Dejlig dag til dig
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine, jeg vil bare lige sige at Karbonader og krebinetter er to forskellige opskrifter. Karbonaden formes rund og kødet er fast, hvor krebinetten formes oval og er mere blød i konsistensen grundet fløde, æg og brødkrummer.
kh. David
(uddannet gastronom)
Hej David
Mange tak for din fine hilsen og afklaring af begreberne.
Kh Ann-Christine
Hej det er de bedste karbonader jeg har spist i mit liv og jeg er gammel slagter på 75år
Hej Harly
Mange tusind tak for din fine hilsen, det er jeg virkelig glad for at høre!
Kh Ann-Christine
Jeg glæder mig til at prøve dem.
Jeg printer altid opskrifter, som jeg skal lave flere gange (så jeg kan tage personlige noter på dem).
Er det muligt at sætte det op, så man kan printe opskriften _med_ dine kommentarer/fifs til opskriften. Som det er nu, er det kun opskriften, og som bekendt ligger djævlen i detaljen.
Hej Marie
Jeg tror de fleste vil synes det bliver for meget at skulle printe flere sider, for at få alle tips og noter med. Så umiddelbart kommer jeg nok ikke til at tilføje det, men vil notere ønsket :)
Rigtig glædelig jul og god fornøjelse med karbonaderne
Kh Ann-Christine
Min mand og jeg har aldrig spist krebinetter. Han havde dårlige mindelser fra sin barndom met fedtede stykker kød. Jeg kendte dem ikke fra min barndom i Nederland. Men vi har prøvet din opskrift og den kunne vi godt lide begge to. Så det har ikke været sidste gang vi laver denne ret. Tak for opskriften.
Jolanda
Så dejligt! Det er jeg glad for at høre :)
Kh Ann-Christine
Super lækker opskrift.
Har altid haft svært ved at vurdere, hvornår kødet har fået nok. Prøvede den her stegemetode og den virkede perfekt. Ikke noget med brændte eller tørre krebinetter her 😊
Så dejligt! Det er jeg glad for at høre. Mange tak for din fine tilbagemelding på opskriften
Dejlig dag til dig og god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej :)
Opskriften siger 3dl kogevand, men vejledningen 2dl – hvilken skal jeg gå efter?
God dag
Hermed rettet :)
God fornøjelse
Kh AC
Kan sovsen fryses
Ja, det tænker jeg sagtens du kan
I min barndom i Sdr Jylland var der mosede kogte kartofler i karbonader. Altså i stedet for franskbrød. Giver også et saftigt resultat 🤗
Det kan jeg sagtens forestille mig.
Tak for tip :)
Kh Ann-Christine
Super lækkert!!
Min absolutte livret når min mor laver dem. Hun smører et lag sennep på den ene side inden æg og panering. Det giver den lækreste, let krydrede smag! 😋 Et trick hun har lært fra hendes mor, min bedstemor.
Det lyder som et lækkert trick på den skønne klassiker. Det vil jeg da prøve af.
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Hej :-D
Tak for altid skønne retter.
Hvordan undgår jeg at saften løber ud af krebinetten på stegepanden. Jeg synes det er lidt klamt🥴
Vh Tina
Du skruer for hurtigt – og for meget ned for varmen….
Tak for din søde hilsen ♡
Det oplever jeg ikke udfordringer med. Prøv at følge fremgangsmåden her og se om det ikke hjælper på det
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Oprindelig to forskellige retter, stammer fra nord Italien. Er beskrevet i gamle kogebøger. En karbonade er et stykke kød fra ungkvæg, stegt over trækul.
En kribinet er små kødsykker pakket ind i fedtvæv og stegt på pande.
Så lækker en ret. Jeg har altid hørt saucen med både ærter og gulerødder omtalt som “grønærter” ? Lidt pudsigt, for der skal netop gulerødder i også, for at det bliver helt rigtigt :-)
Ja, enig – grønærter er lidt et pudsigt navn til den lækre sauce ♡