Karamelbrud med nødder


Karamelbrud med saltkaramel, hasselnødder og pistacie er en lækker og nem lille konfekt at lave.
Det skønne karamelbrud smager himmelsk til et glas gløgg eller en kop dejlig te. Det kan fint bruges til julekonfekt og er dejlige til juletid, sammen med småkager, konfekt og andre lækkerier, for ingen kan jo stå for sådan en skøn saltkaramel med nødder.
Du kan bruge andre nødder også, som fx mandler, valnødder eller måske drysse med lidt mørk chokolade på den varme karamel.
Prøv også: flere skønne opskrifter med konfekt >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 1 portion

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Karamelbrud
- 75 g hasselnødder, finthakket
- 50 g pistaciekerner uden salt, finthakket
- 150 g sukker
- 25 g smør
- 1 dl kogende vand
- 30 g glukosesirup
- 1 tsk flagesalt
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Kom hasselnødderne på en pande og varm dem igennem ved middelvarme under omrøring, til hinderne sprækker. Kom hasselnødderne i et rent klæde og gnid hinderne af. Hak hasselnøddekerner og pistaciekerner.
Tør panden af og lad den køle af. Kom sukker på panden og varm det op ved middelvarme til det smelter langsomt. Kom smør på så snart sukkeret er smeltet og rør rundt, mens det bruser af. Skrue ned for varmen og hæld 1 dl kogende vand og glukosesirup på panden under omrøring. Rør til det er en lækker og tyk karamel og har en temperatur på omkring 130 grader.
Fordel på bagepapir, glat ud i et tyndt lag, drys med flagesalt og nødder.
Lad karamellen køle af og knæk i passende stykker.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej Ann-Christine
Jeg har lavet en portion efter denne opskrift og det smager skønt, men det er ikke blevet rigtig stift. Hvad mon jeg har gjort galt og tror du de kan reddes?
Mvh Ann
Hej Ann,
Jeg tror de blot skulle have haft lidt længere tid, jeg har lige opdateret opskriften med temperatur på karamellen, så den er mere sikker.
Du kan evt skære dem i tern og rulle dem i marcipan eller i vanilje is.
Rigtig glædelig jul
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Tak for svar – lyder som gode ideer. Jeg prøver en gang til efter den opdaterede opskrift. Glædelig jul.
Ann
Jeg oplever at karamellen er meget blød, selv efter flere timers afkøling. Det smager jo fremragende, men det kan ikke brækkes i stykker og slet ikke komme i en dåse. Jeg lavede dobbelt portion. Hvad mon er gået galt?
Hej Helene,
Jeg tror de blot skulle have haft lidt længere tid, jeg har lige opdateret opskriften med temperatur på karamellen, så den er mere sikker.
Du kan evt skære dem i tern og rulle dem i marcipan eller i vanilje is.
Rigtig glædelig jul
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Det lyder lækkert. Da jeg var barn lavede vi det ofte, dog uden glukosesirup. Vi havde heller ikke nødder, men vi rørte rustede havregryn i, skar det i stænger mens det var varmt og pakkede det i madpapir. Så havde vi en dejlig slikpind. Jeg vil prøve noget lignende til børnebørnene.
Hvor hyggeligt. Det vil da helt sikkert være et hit!