Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/karamel-smaakager/ Afternoon tea Cookies og Småkager, Efterår, Forår, Juleopskrifter, Julesmåkager, Kager og søde sager, Sommer, Vinter

Karamel småkager

Disse karamel småkager er inspireret af den svenske småkage; kolakakor, som er en vidunderligt knasende sprød småkage med smag af karamel. Her har jeg skåret dem i rudeform, traditionelt er kolakakor skåret i aflange snitter.

Siruppen gør småkagerne knasende sprøde og virkelig lækre. De ser jo ikke ud af så meget, men smagen er fantastisk! Vil du gerne pynte dem lidt, så kan de dyppes i temperet mælkechokolade eller mørk chokolade og evt drysses med lidt saltflager eller guldstøv.

Prøv også: opskrifter på flere julesmåkager >>

Karamel Småkager
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT35MPT20M75
Ingredienser
  • 200 g smør, blødt og stuetempereret
  • 150 g sukker
  • 80 g lys sirup
  • 300 g hvedemel
  • 1,50 tsk bagepulver
  • 1 tsk vaniljepulver
  • 1 nip salt
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Kom smør, sukker og sirup i en skål og pisk det lyst og luftigt.

Rør hvedemel, bagepulver, vaniljesukker og salt sammen i en skål og rør det i dejen. Dejen skal ikke æltes meget, men blot samles.

Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir til ca 2 mm i højden. Træk det øverst bagepapir af og kom det på en bradepande med bagepapir. Skær dejen i passende stykker til småkager. Aflange snitter er klassisk svensk, men du kan også skære i ruder, som jeg gør her. Læg kagerne på bagepladen med bagepapiret.

Bag i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft i cirka 9-12 minutter. Tag bradepanden ud af ovnen og sæt derefter kagerne på en rist til at køle af. Så snart de er kølet af vil de være knasende sprøde.