Lakridskaramel med store lakridsstykker
Lakridskaramel med store stykker sød lakridsstykker i og drys af kulsort lækker lakridspulver er så lækker og skøn en konfekt og dejlig som hjemmelavet slik til alle lakridsfans.
Karamel og lakrids er et dejligt match. Jeg bruger sød og mild finsk lakrids, men du kan også bruge en saltet finsk lakrids, eller lignende lidt blød lakrids.
Lakridskaramel er skønne som en spiselige værtindegave i juletiden.
Prøv også: lækre opskrifter på konfekt her >>
Arbejdstid 45 min.
Antal 40 stk.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Lakridskaramel
- 5 dl piskefløde
- 250 g sukker
- 120 g glukosesirup
- 150 g sød finsk lakrids, skåret i mindre stykker.
- 1 spsk rålakridspulver
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Kom piskefløde, sukker og glukosesirup i en stor gryde og kog det op.
Lad det koge i 35-45 minutter. Mens karamellen koger vil det bruse meget op, så sørg for at der er god plads i gryden.
Rør indimellem i gryden, men ikke for ofte. Når karamelmassen slipper bunden og har en tyk og sej konsistens, samt en temperatur på 120 grader er den færdig.
Fordel finsk lakrids i en beholder på cirka 16×16 cm, foret med bagepapir og hæld den varme karamel over lakridsstykkerne. Drys med lakridspulver.
Lad karamellen stå på køkkenbordet og køle af i mindst 3 timer og skær karamellerne ud i den størrelse du ønsker.
Hej
Jeg lavede mine i går, men selve karamelmassen er fortsat blød.
Den fik i hvert fald 45 minutter, og temperaturen var lige under de 120.
Hvad kan være gået galt, og kan det reddes ved at komme i fryser eller andet?
Henrik
Hej Henrik
Temperaturen skal gerne lige runde de 120 grader, for at det sætter sig fint til konfekt.
Hvad målte du temperaturen til?
Kh Ann-Christine
Hej
Det højeste jeg så var 115, så jeg må nok om igen, og så spise det her sammen med noget is ;-)
Henrik
du kan også skære det i stykker og vende det med marcipan i tern, nougat og tempereret mørk chokolade, – det vil blive til virkelig lækre chokoladebrud ala Rocky Road.
Kh Ann-Christine
Har prøvet at lave disse i går, men de er hårde som bolcher, og kan slet ikke skæres ud.
Hvad kan være gået galt?
Hej Tina,
Det skyldes nok for lang kogetid og høj temperatur, se gerne tips til hvordan du kan redde den så den fint kan bruges alligevel :)
Glædelig jul
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Jeg har lige prøvet at lave disse, men de er slet ikke til at skære ud? De er helt bløde efter 4 timer på køl.. :-(
Det lyder til at de ikke har fået helt nok og at de er taget af gryden for tidligt.
Det kan være der blot skal få minutter ekstra til.
Hvis du ikke kan bruge dem som konfekt. Så prøv at komme karamel massen over en brownie som bages i ovnen eller server det til vaniljeis. (karamellem kan fx fint fryses, så det behøver ikke ske her i julen)
Kh AC
Har i dag lavet dobbelttportion af lakridskarmel. Det ville ikke blive gyldent, skønt jeg kogte det 15 min. ekstra. Den er heller ikke blevet stiv. Hvad har jeg gjort forkert?
Hilsen
Karin Jørgensen
Det kan sagtens være at det skal have noget længere tid når det er en større portion. Det skal nok lykkedes, men skal bare have længere tid.
Den karamel du står med nu, kan godt koges igen, eller evt bruges til karamelcreme istedet :)
Kh AC
Må jeg høre hvilken konsistens din karamel er, når du hælder den i fad. Havregrød, tyndere, tykkere? Jeg lavede dobbelt portion igår og den blev først lidt tyk efter 1 time. Hældte den i fad efter 1 1/4 time, og var ikke stiv efter 3 timer i køleskab. Her til morgen virker den dog fin. Men tænker på om jeg skulle have kogt yderligere?
Den kan godt være et døgnstid om at stivne og blive perfekt i konsistensen, så hvis den er det i dag – så er den kogt helt perfekt.
Havregrød er svært at sammenligne med, da den ønskede konsistens på det også er meget individuel :)
MUMS de er super lækre… Tak for en skøn og inspirerede blok
Glædelig jul
Dejligt at høre! Tak :)
Glædelig jul til dig!
Ser godt ut!
Tak :)
Lige et stykke karamel efter min smag – og så er de meget smukke. Flotte billeder du har taget :-)
Mange tak :) De blev også virkelig gode – elsker lakrids/karamelkombinationen
Har du prøvet at lave karameller i mikroovnen? Jeg fulgte Dansukkers opskrift, og de blev rigtig gode – på 10 minutter i alt incl. oprydning. Det tempo passer bedre til mit temperament :-) Jeg har lavet karameller med lakrids, med ingefær og med chili (de sidste er meget lidt børnevenlige) – men dem med ingefær kan alle spise, og de er superlækre.
Har nissen lavet grøn mælk? Det plejer de jo sådan nogle nissekræ.
vh/Karen
Nej, det trick kendte jeg ikke. Men skal da lige undersøge det nærmere :)
Ingefærkarameller lyder super lækkert!
Mælken blev ikke grøn denne gang – men vi har jo et par små husnisser boende, som i forvejen laver sjov og ballade hver dag. Måske de finder på at gøre det en af dagene ;)
Kh Ann-Christine
Kunne du fortælle lidt mere om nisseløjerne. Vi står nemlig også for at skulle have besøg af en lille nisse fra børnehaven og jeg har lidt svært ved at finde på nogle sjove nisseløjer.
Det er så hyggeligt med de små nisser :)
Vores byttede også om på indholdet i vores skokasser, og ud over at lave morgenmad til os, dække et meget festligt morgenbord og byttede rundt på tøjskufferne, så var det mest hygge med Julie.
Når Johan skal have nissen med hjem senere, tror jeg den kunne finde på at holde fest med alle Johans bamser og biler. Måske den også drysser risengryn i skoene … og farver mælken rød ;)
Kære Ann-Christine
Det lyder simpelthen så hyggeligt med alle jeres juleforberedelser. Jeg har desværre endnu en jul med opgaveaflevering og eksamenslæsning, men så må jeg jo bare suge alt julestemningen fra din skønne blog :-)
Jeg kan klart anbefale at tage med DSB’s museumstog til julemarked på Ulstrup Slot. Arrangementet bliver afholdt her i den kommende weekend. Jeg var selv til arrangementet sidste år og var meget begejstret. Man tager med et gammelt damplokomotiv fra Randers Banegård og står så af ved Ulstrup Station. Derfra kan man gå op til det gamle slot hvor der er julegoder, salg af juletræer, musik fra juleklædte gardere og besøg af julemanden. Bare et lille tip… :-)
Hilsen Kathrine
Kære Kathrine,
Fantastisk tip!
Dét lyder lige som noget i den stil vi leder efter :) Tak!
Jeg håber du får sneget en masse rar julestemning ind midt mellem opgaver og eksamen.
Kh Ann-Christine
Ser smadder godt ud! Hvilken str fad passer til portionen?
Jeg skærer dem ud i ca 1,5 cm stykket, og tror mit lille fad var omkring 10×14 cm
Mums, hvor lækkert. De skal helt klart prøves af, måske sammen med svigermor når hun kommer på besøg i morgen.
Hvad angår julearrangementer, hvad så med julemarkedet på Godsbanen? Jeg har hørt godt om det, og Godsbanen er da det oplagte sted for børn, synes jeg.
Så kan i jo smutte ind i Double Rainbow bagefter, og få en chai-kakao, som smager himmelsk. :)
Tusind tak for tippet – det vil jeg lige tjekke ud. Der er simpelthen så super hyggeligt ved Godsbanen :)
Kære Ann-Christine
Hold da helt ferie hvor er det nogle skønne billeder. God idé med de hele lakridser i. Det giver lige det ekstra, der gør at de skiller sig ud (både visuelt og smagsmæssigt kan jeg forestille mig).
Kh Nadia
Kære Nadia,
Årh, tusind tak! :) -og de er faktisk lidt for svært uimodståelige, de karamellakridser ;)
Kh AC
Mums, de ser lækre ud, de karameller. Dem bliver jeg nok nødt til at prøve.
Hvis I ikke allerede har været der, så skulle I tage en tur i Den Gamle By. Der er så hyggeligt derinde i julen. Jeg glæder mig sådan til, at min søn bliver stor nok til at få glæde af sådan en tur. (Han er kun 7 mdr, så der går nok lige et år eller to)
Johan og Julie var der i onsdags med børnehaven og det havde vist været et kæmpehit :) Men det er faktisk virkelig længe siden jeg har været der selv, så det var en super fin ide