Kanelsnegle
Her får I min opskrift på de allerbedste kanelsnegle, man kan tænke sig. Det er de lækreste kanelsnegle med saftig krumme og en lækker remonce.
Lykken kan være noget så simpelt, som at udvikle og bage verdens bedste opskrift på kanelsnegle. Jeg synes, det er lykkedes så godt her. Mine kriterier for en perfekt kanelsnegl er at fyldet skal være lige tilpas snasket og så skal selve “brødet” også smage af rigtig meget, så hver en mundfuld er en fornøjelse. Man skal finde glæde i hver en bid og ikke kun finde i fyldet.
Prøv også: min opskrift på bananbrød >>
Arbejdstid 45 min.
Antal 12 stk.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Kanelsnegle
- Dejen
- 1,50 dl mælk
- 20 g gær
- 100 g smør
- 1 tsk vaniljesukker
- 50 g sukker
- 1 tsk stødt kardemomme
- 1 tsk stødt kanel
- 60 g fuldkornshvedemel
- 2 æg
- 340 g hvedemel
- 0,50 tsk salt
- Remonce
- 150 g smør, stuetemperatur
- 100 g sukker
- 75 g muscovadosukker
- 1 tsk stødt kanel
- Glasur
- 100 g flormelis
- vand
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Rør gæren ud i en skål med stuetempereret mælk. Smelt smør i en gryde ved lav varme, lad det køle lidt af til stuetemperatur og rør smørret i skålen med mælk og rør derefter æg i.
Bland sukker, vaniljesukker, salt, kanel og kardemomme og fuldkornshvedemel godt sammen i en skål og rør det i skålen med de våde ingredienser. Rør det godt igennem, til det er helt ensartet.
Tilsæt hvedemel lidt efter lidt og ælt dejen grundigt i 5-10 minutter, gerne på røremaskine ved lav hastighed. Dejen skal være smidig og blød og den sætter sig mere under hævning. Lad dejen hæve i en skål med et rent viskestykke over på køkkenbordet i 30 minutter og rør imens remonce sammen i en skål.
Rul dejen ud i stor retangel på et meldrysset bord. Smør remonce på hele fladen, med undtagelse af den yderste kant på 4 cm på langs af den ene lange del af retanglen. Rul dejen sammen til en rulle, afslutning med den yderste del uden remonce.
Skær 1 cm tykke skiver og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Bøj gerne den yderste kant ind under kanelsneglen og luk bunden. Det hjælper til at holde på den lækre remonce. Lad kanelsneglene hæve på køkkenbordet i 45 minutter under et rent klæde
Bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i cirka 17 minutter. Lad sneglene køle lidt af på bagepladen og pisk imens en tyk hvid glasur, som kanelsneglene kan pyntes med inden servering.
Hvor længe kan jeg lade dem stå at hæve, udover de 45 min, inden de bliver sat i ovnen?
Ellers en vildt godt opskrift, de skuffer aldrig!
Hej Emma
Tusind tak, det er jeg glad for du synes :)
Det er svært at sige for det kommer meget an på hvor varmt de står. Der må du endelig se og vurdere, så du ikke risikere at de overhæver.
Hvis du har brug for lidt ekstra tid, så kan du evt lade dem hæve 30 minutter på køkkenbordet og derefter sætte dem i køleskabet, der kan de fint stå i 1-3 timer inden de skal bages.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
God opskrift. Men syntes man skal lave 1/2 gang mere af remoncen..ellers er det mere kanel bolle..
Jeg er lidt vild med at du gerne vil have endnu mere remonce ♡ Det må man aldrig gå ned på!
Kh Ann-Christine
Kære Ann-Christine
Nu har jeg i årevis forsøgt mig med mange forskellige opskrifter på kanelsnegle – børnebørnenes yndlingskage – til mere eller mindre held. Så stødte jeg på din opskrift
– Hvor er den lækker!
Jamen, bare det at mærke dejen mellem ens fingre er en lykkefølelse. Resultatet er så lækkert, hvor er det godt med det grove mel i, du har ret, dejen i sig selv er så lækker som ingen anden dej, jeg har arbejdet med.
Nu har jeg på to påskedage bagt 2X24 kanelsnegle!
Den ene plade til fødselsdag i skoven med børnebørnene, de resterende ligger i fryseren til en dag med uventede gæster eller en dag, vi ikke kan lade være;-)
Stor tak for dine fantastiske opskrifter – og dit dejlige væsen. mvh Karin
Kære Karin
Hvor er det sødt af dig! Mange tak for din søde hilsen og pæne ord, det varmer og gør mig glad.
Så dejligt du også er vild med opskriften på kanelsnegle og at den bringer glæde hjemme hos jer.
Kh Ann-Christine
Øv, de blev ikke særlig gode… alt snasken løb ud og dejen var umulig at arbejde med. Dejen var meget klistret og faldt fra hinanden under undrulning. Øv øv øv og der kommer gæster om lidt.
Hej Camilla
Hvor ærgeligt! Jeg ved ikke lige hvad der kan være gået galt, for jeg synes altid dejen er så blød, nem og lækker at arbejde med.
Kh Ann-Christine
Elsker dine kanelsnegle. Jeg finthakker 3 eller 4 bløde dadler i remoncen og bruger lidt mindre sukker. Så fylder remoncen mere og flyder ikke så meget væk.
Lækkert! Dadler er så lækkert i remonce :)
Tak for at dele dit fine tip og rigtig god weekend
Kh Ann-Christine
Jeg sværge til dine opskrifter, men denne udfordrede mig godt nok mere end hvad godt er.
Den eneste ændring var at jeg kun brugte hvedemel, da jeg ikke havde noget fuldkorns.
Den var fint rørt sammen på maskinen, dog til den våde side, men jeg tænkte “sådan skal den nok være”.
Men den var svær at rulle ud, klistrede, remoncen var umulig at smøre ud på den – så fulgte dejen med.
De smager dejligt, men tror ikke jeg prøver disse igen.
Hej Tina
Det betyder en del hvis fuldkornsmel udskiftes 1:1 med sigtet hvedemel, da fuldkornsmel absorbere mere væde. Så du vil skulle komme mere hvedemel i, til dejen er blød, smidig og lækker. Endelig ikke for meget mel dog, da det gør sneglene tørre og der skal tages højde for at dejen også sætter sig under hævning – så den skal være blød at arbejde med og skal ikke føles for fast/hård.
Dejen kan sagtens laves med ren hvedemel, der skal blot justeres lidt i mængden og mærkes godt efter – også alt afhængig af hvedemelets kvalitet – og så er dejen simpelthen så nem og lækker at arbejde med.
Kh Ann-Christine
Jeg havde ikke en god oplevelse med opskriften.
Dejen ville hverken hæve eller samle sig.
Den var våd, klæg og træls. Desuden var der ikke nok renonce til at dække ordentligt.
Jeg er normalt glad for valdemarsros opskrifter, men den her bliver arkiveret lodret.
Hej Christian
Det lyder som om der er gået noget galt undervejs – fx nogle ingredienser der ikke er målt rigtigt af. Eller at dejen ikke er æltet, for den bliver altid lækker blød og smidig – super nem at arbejde med.
Opskriften er gennemtestet adskillige gange, så jeg ved den holder 100% :)
Kh Ann-Christine
Hej :)
Hvis jeg vil lave dem uden grahamsmel, skal jeg så bare komme tilsvarende gram hvedemel i?
Vh Maria
Ja, det er blot 1:1 i denne opskrift
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Jeg har lige lavet kanelsneglene og alt remoncen faldt desværre ud. Så nu er det bare runde cirklede deje. Men de kan sagtens spises det er bare irriterende når remoncen er halvdelen af kagerne.
Hej Caroline,
Du kan se alle mine tips til at få remoncen til at blive, følger du dem, så bliver remoncen hvor den skal :)
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Jeg laver altid dine lækre snegle i små runde aluforme. Så er al remoncen med.
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din fine hilsen og tilbagemelding på opskriften ♡
Kh Ann-Christine
De er så lækre! Har prøvet med næsten kun fuldkornshvede (fordi jeg ikke havde andet i skuffen :) Det gjorde dem næsten endnu mere “våde”. På den gode måde.
Anyway, hvad siger du til surdej? Altså tilsætte en lille smule, skal den være peak eller kan man bare bruge lift overskud eller…
Hej Christina,
Hvor dejligt at høre!
Du kan godt komme en smule surdej i.
Jeg kommer indimellem et par spsk bageklar surdej i – mest for smag fremfor hævning – men du kan sikkert også bruge lidt overskudssurdej.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Nu er det vidst på tide med et tak for din side. Har endnu ikke prøvet en opskrift herinde der ikke holder hvad den lover. Bager disse lige nu for anden gang, de er verdens bedste! Ligesom din banankage og Chokolade boller og……din side er altid min go to, hvis jeg skal lave noget nyt.
Hvor er det sødt af dig! Tusind tak, det er jeg rigtig glad for ♡
Kh Ann-Christine
I baked them! They are delicious. I am from the Netherlands, so I am glad with google translate! Also I have to make an appointment with my dentist
Hej :)
Kan man lave disse i muffinsforme?
Vh Maria
Ja, det kan du fint gøre
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Kan man fryse rullen ned, og tø den op og så derefter skære dem ud og lade dem hæve?
Jeg skærer den altid ud inden frys, for så sætter jeg den til efterhævning og optøning med ét snuptag.
Prøv dig bare frem og se om det andet fungere lige så fint.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Jeg har lige bagt de her kanelsnegle, og der er bred enighed i familien om at det er de bedste vi nogensinde har fået, så tak for en super opskrift!
Kh Sara
Hej Sara
Mange tak for din søde hilsen, hvor er det dejligt at høre!
Kh Ann-Christine
Hejsa
Jeg vil lave disse til min mors fødselsdag, men hun kan ikke tåle gær. Kan jeg erstatte den med noget? eller skal jeg finde en opskrift uden gær? Jeg vil nemlig helst bruge dine, da jeg har rigtig god erfaring med dine lækre opskrifter.
Vh. Amalie
Jeg har ikke forsøgt mig med at bage dem med fx bagepulver eller surdej, begge dele kan nok fint lykkedes.
Det er endelig bare at prøve af og eksperimentere lidt med det.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Så skal denne opskrift prøves af. Der er købt ind til sneglene og da det er søndag, vil det vel være passende med en friskbagt kanelsnegl eller to til formiddagskaffen??
Ja, det vil da være så oplagt :)
Rigtig god fornøjelse
Kh AC
Så breder der sig en liflig duft af kanel og kardemomme i hele lejligheden! Det tegner godt. Sneglene blev helt efter planen – dog prøvede jeg at eksperimentere med en ‘hemmelig’ ingrediens i remoncen – det blev bare super lækkert og gav lidt et ‘pift’ til sneglene. Tak for opskriften og for nogle lækre snegle.
Har lige lavet opskriften, dog uden vaniliestang, og de blev super gode!
Det har dog været nødvendigt at hæve ekstra tid begge gange, da det ellers ikke rigtigt nåede at hæve op. Ved ikke hvad der kan være årsagen til dette, men ved at give dem ekstra hævetid blev det ligesom i din video (hvilket også er så genialt at du laver ved siden af!).
Tak for dine opskrifter – de er så lette at forstå og gør at retterne altid bliver super vellykkede!
Hej Trine
Tak for din søde hilsen. Så dejligt at høre ♡
Hævetid kan variere lidt efter hvor varmt der er i køkkenet mv
Rigtig god weekend
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Hej!
Kan man bruge noget andet end muscadosukker? Det har jeg ikke lige i køkkenet. Mvh. Rebekka
Ja, du kan bruge brun farin
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej A-C
Din blog er bare min “go-to” når jeg googler en opskrift – og der er stort set succes hvergang!
I dag under hjemmeundervisning af mine teenage drenge – bliver de sat til at bage disse kanelsnegle – dels er det onsdag – og jeg får behov for sukker senere nu hvor jeg både er fuldtidshjemsendtarbejdende chefsekretær, underviser for mine 2 autistdrenge, og koordinator for min selvstændige håndværkermand.
Og hvor er det passende med en kanelduft indenfor når sneen daler udenfor – det kan da kun blive en skøn dag!
Hej Britt
Mange tak for din søde hilsen, det lyder simpelthen så super hyggeligt og som om du får alt det bedste ud af denne dag.
Rigtig dejlig januar til dig og din familie
Kh Ann-Christine
Jeg har prøvet opskriften 3 gange og de smager godt. Men jeg har ikke kunne ælde dejen på bordet. Det er alt for klistret til at tage ud på bordet. 1 gang jeg lavede dem kom jeg en del mere mel i for at lillemanden synes det var sjovt 😁 Jeg har bare rørt dejen med en ske og så lade den hæve de 30 min. Det er jo en super nem opskrift, så ville lige have styr på det med ældningen på bordet 🤩 håber du kan hjælpe ♥️ Tak for altid skønne opskrifter og inspiration 😊
Hej Desirée
Mange tak for din søde hilsen :)
Prøv at drysse lidt ekstra mel på bordpladen når du ruller den ud + læs mine tips omkring mel her: https://www.valdemarsro.dk/ofte-stillede-spoergsmaal-til-valdemarsro-opskrifter/#mel
Kh AC
*jeg mener selvfølgelig æltes og ikke ældes 🤪😂
Kanelsneglene er helt fantastiske, – håber du snart skriver en bog med alle dine gode kageopskrifter.
Hej Susanne
hvor er det dejligt at høre! Tusind tak for din søde hilsen – jeg vil meget gerne lave en kagebog på et tidspunkt også :)
Kh AC
Jeg bruger denne lækre opskrift men jeg putter smuttede saltristede mandler i sammen med remoncen. Og nogle til at pynte af med. Det er altså super lækkert. Det giver lidt knas og god smag i kagerne.
Hej Gitte,
Det lyder virkelig også lækkert! Mange tak for din søde hilsen
Kh Ann-Christine
Hvis jeg vil hæve kanelsneglene på køl natten over, hvor meget gær vil du så tro, at jeg skal bruge? :-)
Jeg er simpelthen VILD med disse snegle!
15 g gær vil gå rigtig fint – lad dem gerne efterhæve på køkkenbordet mens ovnen varmes op om morgenen
Kh AC
Det er tredje gang jeg laver denne opskrift og jeg nyder den stadig
Fra Jonathan 12 år :)
Hej Jonas,
Så dejligt at høre! Tusind tak for din søde hilsen, det er jeg virkelig glad for!
Kh AC
Kære Valdemarsro, du skriver at kanelsneglene kan fryses ned ubagte inden hævning, men hvad gør man så når de skal bruges ? Tø op i hvor lang tid inden bagning ? Mvh Helle
Hej Helle,
jeg lader dem tø op i køleskabet i nogle timer og derefter lader dem hæve på en bageplade med bagepapir til ca dobbeltstørrelse inden de bages
Kh AC
Min datter på 11 og hendes vendinder er ved at bage efter denne lækre opskrift, og de har lige opdaget, at der ikke står hvornår gær-blandingen skal i… De regnede heldigvis selv ud, at det skulle i inden hævningen ?
Hvor lyder det hyggeligt for dem :)
Det hele blandes i gryden.
Håber din datter fik bagt nogle lækre kanelsnegle
Kh AC
Så fik jeg prøvet opskriften – hold da helt op! Mine andre snegleopskrifter er kasseret, jeg holder mig til denne. Hver mundfuld er et studie udi nydelse :)
Tak!
Så skønt at høre!
Tusind tak for din søde hilsen og fine tilbagemelding på opskriften :)
Kh Ann-Christine
Enig – nok verdens bedste snegle…! Jeg havde ingen grahamsmel og tilsatte i stedet 30g fuldkornshvedemel Det virkede også. Der kom farin i, da jeg ikke havde muscovado samt ekstra kanel i remoncen. Hemmeligheden er klart i tilsætningen af krydderierne i dejen – mums! Tak for at dele opskriften! Jeg koldhævede mine natten over og de blev perfekte. Et godt trick til at holde på fyldet er at tilsætte lidt mandelmel :-)
Sikke en dejlig hilsen og tilbagemelding at få på opskriften.
Tusind tak for det, det er jeg glad for :)
Kh AC
Superlækre snegle!!!! Jeg er ikke mesterbager, men det gik overraskende godt. Jeg har frosset nogle af sneglene ned og tænkte på hvordan jeg bedst får dem tøet op og evt. luner dem i ovnen, når jeg skal bruge dem, så de bliver lækre og bløde, og ikke bliver tørre?
Så skønt at høre!
Du kan lade dem tø lidt på køkkenbordet og derefter stænke dem med en anelse vand i en forstøver, lige inden du luner dem i en forvarmet ovn ved 175 grader i 7-8 minutter.
Kh AC
Hejsa, jeg har lige prøvet denne opskrift i dag, og nu har jeg smidt mine øvrige opskrifter på kanelsnegle ud! Der er virkelig ren nydelse i hver eneste bid! Mine unger var også vildt begejstrede.
Tak fordi du delte denne enestående opskrift med os! Der vil aldrig blive bagt kanelsnegle efter en anden opskrift end denne :)
Tusind tak for din søde hilsen og fineste tilbagemelding på opskriften, hvor er det dejligt at høre :)
Kærlig hilsen
Ann-Christine
“Wow – det er som i en drøm!” – sådan lød min 10-årige datters dom allerede efter første bid af hendes lune kanelsnegl. Resten af familien er enig ?
Årh, hvor er det skønt at høre!
Tak for din søde hilsen ♡
Kh AC
De bedste kanelsnegle jeg har smagt!
Så dejligt at høre! Mange tak for din søde hilsen
Kh AC
Jeg er aldrig før lykkedes med at lave kanelsnegle, men de her blev så fine og smager himmelsk! 1000 tak for verdens bedste kanelsnegle
Hvor er det skønt at høre :)
Mange tak for din søde hilsen
Kh AC
Kanon opskrift igen igen
Tusind tak! :)
Dejlig dag til dig
Kh Ann-Christine
Det var de bedste kanelsnegle de var også bedre end dem i butikken.hilsen Hannah Bjørn Tina og Christine
hvor er det dejligt at høre! Mange tak for jeres søde hilsen
Kh AC
Excellent ! Det er foresteries – men absolut ikke sidste gang jeg laver dem. merci pour la recette
Okay, endte nok med at bruge 100-150g mere mel, og brugte øko hvedemel og grahamsmel. Men de blev SÅ gode <3
Sødeste glædespreder og bedste opskriftedeler af de lækreste sager i verden. ?
Der er købt ind til et nyt projekt, som sikkert lykkes ligesom alle de andre drømmeretter jeg har prøvet fra dig. Mit spørgsmål i dag er: er det bedst at fryse dem ned før eller efter hævningen? Eller skal de bages en lille smule for at bevare formen og ikke klistrer fast (på hinanden og i fryseren) inden de fryses? Skal først bruge dem på søndag, men har så meget tid til bagning der. Men det skal dufte af dine lækre kanelsnegle i huset, når vores venner kommer ind af døren på søndag?. Knus, selvom jeg ikke kender dig personligt. ???
Hvor er du sød! Tusind tak for din søde hilsen ♡
Skal du fryse dem ubagt, skal det gøres før de hæver. Alternativt kan du fryse dem bagt, pånær 2-3 minutter og fryse dem ned mens de stadig er lidt lune.
Tø dem op helt op i køleskab og bag dem færdig i en varm ovn.
Rigtig god fornøjelse
Kh AC
Total yndlingsopskrift ?
Hvordan gør du når du vælger at fryse dem? Tænker hvornår i processen og hvad når de skal bruges?
Så dejligt at høre♡
Jeg fryser dem enten ubagt, så snart de er skåret ud og inden de hæver – eller når de er helt friskbagte og stadig lidt lune.
Kh AC
kan man lave dejen om aftenen og lave dem om morgenen.
Ja, den kan fint koldhæve
Kh AC
Virkelig nogle fantastiske snegle! Dem kan du godt være stolt af!
Jeg penslede dem inden bagning med et æg, da jeg synes, det er så lækkert. De blev bare SÅ flotte. TAK for endnu en dejlig og nem opskrift til en kold januar-dag :D
Hvor er det dejligt at høre!
Mange tusind tak for din søde hilsen og skøn dag til dig
Kh AC
Som alle dine opskrifter er denne her da bare top-lækker! Valdemarsro er altid min go-to, når jeg skal finde opskrifter til noget, jeg ikke har prøvet før :)
Jeg bagte de her kanelsnegle og puttede hakkede hasselnødder i remoncen – det kan varmt anbefales
Tusind tak for din søde hilsen, hvor er det dejligt at høre ♡
– og det lyder virkelig lækkert med hakkede hasselnødder i remoncen!
Skøn dag til dig
Kh AC
Super lækre snegle!
Nem opskrift at gå til, tak ??
Mvh. Helen
Så dejligt at høre! Tak for din søde hilsen ♡
Kh AC
De smager så dejligt. Jeg havde ikke tid til den sidste hævning, så de kom i kold ovn og hævede imens ovnen varmede op. Blev super.
Venlig hilsen Christine
De ER virkelig verdens bedste! Mmhhh, har aldrig bagt kanelsnegle før, men har spist rigtig mange kanelsnegle og er vist kaneloman! Også er de første jeg bager virkelig verdens bedste :) Tror dels det er de gode smage i selve dejen, men når der også kommer lidt ølandsmel i den, så bliver det lækre ligesom bliver mere massivt med bid i. Tak, vil bage mange flere og aldrig andre!
Hej :-)
Det er bare den bedste opskrift på kanelsnegle!
Jeg bager dem i papirs muffinforme for at undgå at fyldet flyder for meget ud. Min familie og jeg elsker dem. Mums.
Dejligt at høre! Tak for din søde hilsen :)
Herhjemme er vi virkelig glade for dine opskrifter, så tusinde tak for dem??
I dag har jeg lovet mine to små på 2 & 3 at vi skal bage kanelsnegle, så vi skal da helt sikkert bruge din opskrift for de ser godt nok lækre ud?
Hvor er det dejligt at høre, tak for din søde hilsen og rigtig god fornøjelse med kanelsneglene :)
Kh AC
Kan man lave disse dage i forvejen og fryse dem ned?
Ja, det kan du fint. Tag dem gerne ud af ovnen 2-3 minutter før du ellers ville tage dem ud og frys dem mens de stadig er en anelse lune og helt nybagte.
Kh AC
Hej Valdemarsro.
Tak for denne fantastiske opskrift, det er virkelig verdens bedste. Mit spørgsmål er dog hvis jeg skal bruge kanelsnegle imorgen til brunch og jeg laver dejen nu kan jeg så bare på dejlig køleskabet til i morgen og bage den der?
Ja, det kan du sagtens. Du kan også forme dem og lad dem hæve som snegle på køl til om morgenen
Tak for din søde hilsen og rigtig god fornøjelse med dem :)
Kh AC
Mange tak for en fantastisk opskrift. Jeg bagte dem til mine kollegaer i fredags og alle som smagte dem, syntes at de var rigtige gode. Jeg var dog nødt til at foretage nogle få ændringer i forhold til opskriften pga. manglende ingredienser.
Dejen:
Da jeg ikke havde noget grahamsmel eller groft ølandshvede, anvendte jeg noget groft hvedemel i stedet for. Da jeg ikke havde noget kademomme kom jeg ca. 1/2 tsk. stødt ingefær i, men det ville have været godt med noget kademomme.
Fremgangsmåde:
Da jeg ikke havde noget muscovadosukker, anvendte jeg 50 g mørk farin i Remoncen og ca. 20 g rørsukker. Da jeg skulle bruge kanelsneglene fredag morgen, forberedte jeg dejen torsdag aften og satte det til at hæve til fredag morgen. Det fungerede fint. Næste gang vil jeg nok lave kanelsneglene og sætte dem i køleskabet til dagen efter og tage dem ud ca. 1 time før bagning, som foreslået ved en af de andre kommentarer.
De ser super lækre ud, jeg har en svigersøn der er vild med kanelgifler, tror du jeg kan bruge denne opskrift til dem?
Ja, det vil helt sikkert være lækkert og lidt en kanelgiffel de luxe ♡
Det var lige sådan nogle kanelsnegle jeg havde haft lyst til hele ugen! Tak -det var eddermagme gode :-)
Jeg bagte og lod dem afkøle i en dyb bradepande hvor der lige kunne være 12. Så åbnede de sig ikke og det fyld der løb ud, blev fanget i bunden og gjorde dem ekstra snaskede. MUMS!
Hvor dejligt, det er jeg rigtig glad for at høre :)
Tak for din søde hilsen
Kh AC
Tak for en dejlig opskrift! Hvis jeg skal fryse dem ned, skal jeg så trykke dem flade først eller først efter optøningen?
Jeg trykker dem ikke flade, så jeg må være dig svar skyldig :)
De bedste kanelsnegle jeg nogensinde har smagt!
Det er jeg sørme glad for at høre ♡
Jeg er gået igang og de var så nemme at lave. Jeg havde til 1,5 portion så det bliver det nok til. Lækker dej. Glæder mig til at smage dem
Hvor skønt, jeg håber det bliver super lækre ♡
God weekend
Kh AC
Jeg synes fyldet løber ud over det hele. Har prøvet to gange. Hvad kan jeg gøre?
Prøv evt om det hjælper at lune remoncen i en gryde lige som i denne opskrift til brunsviger
Jeg oplever ikke selv at det er så galt, men har tænkt mig at eksperimentere lidt med dette på et tidspunkt :)
Kh AC
hej Ann-Christine:)
jeg ville bare lige spørge hvornår skal salten tilsættes?
mvh
Hadil.
Det er opdateret med i opskriften nu :) Tak for at du gjorde mig opmærksom på det!
Kh AC
Vil klart prøve din opskrift, ser lækre ud. Er lidt i tidspres, da jeg i løbet af næste uge skal have kage med i mine pigers børnehave, men ikke kan nå at lave dem på dagen, kan de evt fryses ned eller har du prøvet at koldhæve dejen?
Hej Louise
De kan sagtens fryses eller koldhæves – begge dele fungere fint.
Kh AC
Hej Ann – Christine,
tak for dine mange gode opskrifter.
De er overskuelige – og nemme at
variere lidt med egne ideer.
Efter at have fumlet og tumlet med kanelsnurerne
i to weekender fandt jeg ud af, at der kun er faconen
til forskel på dem og kanelsneglene.
Så dem blev de så i tredje forsøg.
De blev så fine – især pga et lille tip om at bage
dem i papirforme.
Jeg undlader glasuren, men putter til gengæld et
par håndfulde hakkede nødder i dejen.
Mange hilsner
Sanne
Hej Sanne,
Mange tak for din søde hilsen, det er dejligt at høre! – og godt de lykkedes med kanelsneglefaconen, jeg må lige prøve at lave en video med de snurrer på et tidspunkt :)
Skønt tip med nødderne i øvrigt.
Dejlig dag til dig
Kh AC
Hej Ann-Christine,
Tak for et dejligt forum og en fantastisk opskrifts-bank!
Jeg vil gerne lave dem til til tidlig brunch. Har du erfaringer med at lade dem hæve natten over, og skal jeg i så fald sætte dem i køleskabet? Min egen idé var at lave dem klar aftenen inden (med ekstra remonce) og så sætte dem i køleskabet natten over og tage dem ud 1-1,5 t før bagning dagen efter. Hvad tænker du?
Kh
Hej Katrine,
Mange tak for din søde hilsen ♡
Jeg tænker sagtens du kan forme sneglene, sætte dem på pladen og direkte i køleskabet, hvis du blot tager dem ud af køleskabet en times tid før bagning, så kommer til til at gå ganske fint.
Rigtig god fornøjelse
Kh AC
Hej :)
Kan man lave kanelsneglene i forvejen, fryse dem ned, og så bruge dem til en brunch – eller bliver de ikke så gode, når man gør det?
Mvh. Hanne
Ja, det kan du fint gøre :)
Du behøver ikke skrive at opskriften ” i al beskedenhed” er lykkedes. Det er ganske enkelt del allerbedste opskrift. Ingen kedelig bolledej den lækre remonce. Bare ren og skær fornøjelse?. Har lavet dem et utal,af gange efterhånden. Godt for sjælen, en udfordring for den slanke linje.
Så dejligt at høre ♡ Tak for din søde hilsen, Kirstine
Lige en rettelse: Du behøver ikke skrive at opskriften ” i al beskedenhed” er lykkedes. Det er ganske enkelt den allerbedste opskrift. Ingen kedelig bolledej omkring den lækre remonce. Bare ren og skær krydderfornøjelse?. Har lavet dem et utal,af gange efterhånden. Godt for sjælen, en udfordring for den slanke linje.
Mon det er muligt at lave dejen dagen før, og så bare klare resten fra morgenen? Vil gerne prøv dem, men at stå med mel udover det hele og stå tidligt op er lidt opad bakke ?
Ja, det kan du sagtens. Dejen kan fint koldhæve natten over – så bruger du blot omkring 20 gram gær.
Rigtig god fornøjelse
Kh AC
Super, tusind tak for svar. God pinse ?
Jeg har lavet dem to gange og de blev bare gode begge gange. De smager af kærlighed. <3 Jeg har et spørgsmål. Jeg har en halv vaniljestang tilovers fra en anden opskrift. Hvis jeg lavede dejen med 1 1/2 vaniljestang tror du den vil blive for sød?
Hvor er det dejligt at høre♡
Mht vaniljestang, så kommer det lidt an på hvor tyk, vaniljespækket og aromatisk den er – for er det en af de lidt tynde størrelser, så kan den fint klare halvanden vaniljestang, hvorimod jeg tænker det bliver for meget med halvanden af de rigtig gode ;) – omvendt, så kunne du i så fald lave dobbeltportion og fryse de ubagte kager ned til senere brug …
God fornøjelse
Kh AC
Videoen og opskriften her stemmer ikke overens. F. Eks fortæller du i videoen at man skal bruge 1 spsk kanel i ramounsen og i opskriften står der 1 tsk. Det samme gælder temperaturen man skal sætte ovnen på. Du siger 185 grader i videoen men der står 175 i opskriften. Jeg er lidt forvirret over, hvilken jeg bør gå efter? ? Nu fik jeg desværre brugt en tsk i stedet for spsk da jeg så videoen efter jeg havde lavet kanelsneglene.
Det er 175 grader som i opskriften her – jeg kan godt høre at jeg siger forkert i videoen, men du kan altid regne med min opskrift her på bloggen – uanset, så går det jo nok fint med de 10 grader fra eller til ;)
Så vidt jeg kan høre, så siger jeg 1 tsk kanel ved både dej og remonce i videoen – så den skulle være fjong
Kh AC
Tak for opskriften. Den stikker alle andre jeg har prøvet…det siger familien også.?
Hvor er det dejligt at høre ♡
Tusind tak for din søde hilsen
Kh AC
Jeg bagte dem i går og hold da op, hvor blev de bare gode! Tak for en fantastisk opskrift!
♡ Skønt at høre! Mange tak for din søde tilbagemelding
Hej!
Jeg plejer aldrig at kommentere på noget, men dine snegle er virkelig gode!
Mit bagværk er normalt lige til at smide ud (uanset om jeg følger opskrift eller ej) … Vores ovn er lidt mærkelig, men er det 175 grader varmluft eller over/under varme?
Jeg gav mine snegle lidt ekstra tid, men uanset; vanvittigt gode!
Tak for en dejlig opskrift.
Kh. Anne
Hvor er det skønt at høre! Jeg er super glad for at du synes om dem :)
Jeg bager dem i min ovn på 175 grader varmluft, men har selv oplevet at ovne er meget forskellige:)
Tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften
Kh AC
Tror du man ville kunne lave dejen om aftenen, også rulle ud om morgen, komme remonce på, hæve og bage
så kunne det være man lidt hurtigt kunne have kanelsnegle til morgenmad?
Ja, det kan du sagtens – så kommer du blot dejen på køl natten over :)
Jeg vil bage disse kanelsnegle igen, de blev super gode sidst – og så kommer de fleste i fryseren til forestående barselstid!
Men jeg vil lige høre om jeg kan få et godt råd inden jeg går i gang igen – sidst syntes jeg nemlig remoncen var for hård i forhold til dejen, så den var ret svær at få fordelt. Har du et tip til dette? Evt. bare sikre en varm stuetemperatur så remoncen er så blød som muligt? Hvad gør du? :)
På forhånd tak, og tak for de mange fantastiske opskrifter – jeg er stor fan og har anbefalet din side til mange efterhånden!
Mvh Anne
Hvor lyder det skønt og det er så dejligt at høre at du er glad for mine opskrifter :)
Mht remonce, så tag gerne smør ud af køleskabet, så det bliver stuetemperatur og evt sætte det et lidt lunt sted, som du forslår – så synes jeg det bliver fint blødt til at smøre på.
Kh AC
Har lige lavet dem og de smager bare så godt, super lækre kanelsnegle. Jeg skulle komme en del mere mel i ind skrevet, og ikke kun lidt, men super lækker opskrift. Dem skal jeg helt sikkert lave igen og ud fra jeres opskrift. Elsker jeres opskrifter.
Så dejligt at høre ♡
Tusind tak for din søde hilsen :)
Kh AC
Jeg søger på “verdens bedste kanelsnegle”, hver gang jeg skal bage nogle for at finde din opskrift. Nu har jeg langt om længe fået den ‘bogmærket’ så jeg ikke behøver lede ;-)
Nu hvor der er kanelsnegle-dag på onsdag (det ved man, når man arbejder i IKEA), og jeg tilfældigvis har en rest gær så tænker jeg, at jeg endnu en gang skal have fat i din fantastiske opskrift! Denne gang leger jeg med tanken om, at ‘pifte’ den op med marcipan og æble :D
P.s min svigerfar er vilde med IKEA’s kanelsnegle og gav mig “komplimemtet” at mine (din opskrift) smagte præcis lige som dem – så han var meget glad ;-)
Tak for nogle gode snegle!
Hyggeligt med kanelsnegledag på onsdag – det må jeg da lige huske ;)
Hvor er det bare skønt at de også lige falder i jeres smag ♡
Tak for din søde hilsen
Kh AC
Tak for fabelagtig opskrift :-) Har bagt dem to gange indenfor kort tid og de har været helt utroligt populære! De smager sindssygt godt :-)
Sidste omgang puttede jeg cirka halvdelen i fryseren og har lige et spørgsmål i forhold til optøning… Hvis man nu ikke er så organiseret at man dagen forinden kommer i tanker om at man vil lave kanelsnegle, kan man så tage dem direkte fra fryseren og stille på køkkenbord til optøning og hævning (i stedet for optøning i køleskab natten over, som du anbefaler i videoen)? Hvor lang tid vil du i givet fald tro de ialt skal stå før man kan bage dem?
:-) Kamilla
Hvor er det bare dejligt at høre :)
Jeg tror egentlig fint de kan tøes op og bages som du skriver. Måske de skal stå i 3-4 timer … eller deromkring. Lad mig endelig høre hvordan det går :)
Kh AC
Nu har jeg efterhånden bagt de her fabelagtige snegle mange gange! De blev gode efter frysning, hvor jeg fulgte dit råd ovenfor, men nu har jeg også prøvet at bage dem færdige, komme glasur på og så fryse dem… De bliver stadig gode! Og jeg tog dem endda direkte fra frost og puttede dem i mikroovnen – meget farligt altid at have kanelsnegle på lager, som bare lige skal have 20-30 sek i mikroen :-S Jeg gav en pose frosne (færdige) snegle i barselsgave til en veninde – de var et hit :-)
Hvor er det skønt at høre!
Det er da et virkelig super skøn tip at give sådan en pose frosne snegle i barselsgave. Kunne godt forestille mig at det var et stort hit :)
Tak for din søde hilsen♡
Kh Ann-Christine
De ser så lækre ud. Kan de mon fryses og varmes op igen?
Ja, det kan de fint.
Men de bliver endnu bedre, hvis du fryser dem ned inden de bages, som beskrevet i opskriften.
Hejsa, har netop bagt de lækre kanelsnegle for anden gang. Men skal faktisk først bruge dem imorgen. Vil du så anbefale at jeg fryser dem til imorgen, eller kan de ligge i en Box til imorgen?
P.s. Tak for en go blog, finder næsten alle mine opskrifter hos dig ?
Hvis de er færdigbagt, så kan de evt stænkes med lidt vand og så lige lunes i ovnen inden servering, hvis de er blevet en smule tørre i det.
Tak for din søde hilsen
Kh AC
Hej. Tak for en helt fantastisk blog. Jeg elsker dine opskrifter og bruger din blog nærmest dagligt.
Derfor var det selvfølgelig også dine snegle der skulle bages da lejligheden bød sig. dog oplevede jeg at der skulle cirka dobbelt så meget mel i som der stod for at dejen ikke var totalt klistret og at bage tiden skulle forlænges for at gør dem brune og det betød desværre at de endte med at blive tørre. Har du oplevet dette? Måske det er mig der laver en fejl i processen – Prøver helt sikkert igen en anden dag.
men igen tak for en fantastisk blog :)
Hvor er det bare dejligt at høre! ♡ Tusind tak for din søde hilsen.
Mht. kanelsneglene, så bliver de tørre fordi der er kommet for meget mel i. Jeg har bagt dem adskillige gange og mængden passer præcis med den mel jeg selv bruger (ofte den økologiske fra Meyers, men også andre lignende øko hvedemel).
Det kan variere en smule med mængden omkring 50 gram alt afhængig af melens kvalitet og evne til at absorbere væde. Men der må endelig ikke kommes dobbelt så meget mel i, for dejen skal gerne være lidt blød og så så sker al magien når den hæver.
De skal helst heller ikke bages alt for brune, for så får de får meget og kommer til at smage tørt og brændt.
Håber det giver mening og at du har lyst til at prøve dem af igen :)
Prøv meget gerne at se videoen hvor jeg viser opskriften.
Kh AC
Åh… De smager fantastisk, men nej hvor løb der meget remonce ud på bagepladen! Jeg må have rullet dem for løst eller noget… Har du et trick imod dette problem, eller er det bare et livsvilkår man må acceptere? ;)
Hej Anne,
Hvor er det skønt at høre at de blev super lækre! Mht remoncen, så oplever jeg det ikke selv som værende ‘så galt’ -lidt løber ud, men ikke sådan at jeg selv tænker at det er vildt meget. Prøv evt at se min video med opskriften og se om der er noget jeg gør lidt anderledes – det er svært at sige hvad det lige kan være, men måske er der et lille tricks eller to.
Kh AC
Jeg har lige set din video og kom i tanke om at jeg vist ikke har kommenteret her. Det er klart de bedste snegle jeg nogensinde har bagt. De er, for at bruge dit eget yndlingsudtryk, MEGA lækre ;)
Netop det at dejen også smager godt har stor betydning. Jeg havde nogle tilovers sidst som allerede var bagt, men prøvede at komme dem i fryseren alligevel. De smagte stadigvæk supergodt efter optøning på køkkenbordet og med sådan nogle i fryseren er det meget mindre fristende at smutte forbi bageren efter en snegl :D
Det er da så dejligt at høre! Tusind tak for din søde hilsen og dejlige komplimenter til mine mega lækre kanelsnegle ;) ♡
Hej!
Tak for den bedste madblog:) Dine opskrifter er troværdige og jeg ved altid, at resultatet bliver perfekt når opskrifterne er herfra!
Jeg har lige skimmet alle 110 (!) kommentarer igennem, jeg kunne dog ikke umiddelbart finde svar på mit spørgsmål..
Kan sneglene fryses efter de er bagt og så efterfølgende lunes i ovnen når de er tøet?
Jeg kommer ikke til at have tid til bage dem helt fra bunden på dagen..
og: så har fødselsdagsbarnet bedt om små snegle, så bagetiden skal vel være lidt kortere? Har du en anelse om hvor længe de i så fald skal have?
God aften..
Hej Terese,
Tusind tak for din super søde hilsen! Det er jeg virkelig glad for at høre :)
Du kan sagtens fryse dem efter de er bagt – jeg vil så tage dem ud lige 2 minutter før jeg synes de er helt perfekt færdige, køle dem af, fryse dem, tø op på køl og så give dem lidt med en vandforstøver og lune dem ved 175 grader varmluft.
Hvis du bager dem i en mindre størrelse, så sats på omkring 12-14 minutter bagetid – for at de er helt færdige og kig til dem efter 10 minutter.
Sig endelig til hvis du har spørgsmål til det.
Rigtig godt fornøjelse med dem
Kh AC
Virkelige lækre kanelsnegle og nemme at gå til :-) Eneste lille men var, at der i opskriften ikke stod hvorvidt de skulle bages i forvarmet eller kold ovn (meget lille detalje).
Tak for nogle gode opskrifter Valdemarsro!
Kh. Patricia
Hej Patricia
Så dejligt at høre :) Tak for din søde feedback!
Der stod varm ovn, men jeg har lige ændret det til forvarmet, så det forhåbentligt er mere tydeligt :)
Kh AC
De skal da vist snart afprøves for de ser lækre ud!
Når du fryser dem, er det så før de færdige snegle bliver sat til hævning? For det er da et smart trick :)
Ja, det er nemlig inden de hæver.
Så det er blot at rulle dem til en roulade, skære dem ud og så fryse dem ned. Det er topsmart :)
Samme tricks kan bruges til mine fastelavnsboller ♡
Det må jeg prøve, så kommer det store dilemma bare hvilken variant vi skal finde plads til i fryseren ? Tak for svaret ☺️
Kender det godt, det dilemma ;)
Mmmm.. Lyder SÅ lækre! Tænker på at bage dem i morgen. Har dog desværre ikke nogle vaniliestange. Hvor meget rent vaniliepulver tænker du jeg skal putte i?
Tak. Dbh, Helene
Jeg vil bruge omkring 1/2 tsk, knap og nap :)
Kh AC
Mange tak! Og hvis du lavede dejen på forhånd for så at rulle og bage dem senere. Ville du så lade den hæve før eller efter den kom på køl? Bager sjældent kager, men glæder mig meget til at prøve denne. Tror den bliver et hit
:-)
Hmm.. Blir vist først i morgen den lækre opskrift skal prøves :-)
Tænker på at lave dejen klar på forhånd også lave dem med min datter efter skole. Kan jeg lave dejen, lade den hæve, også sætte den på køl indtil de skal formes? Eller er det bedre at sætte den på køl med det samem også tage den ud og lade den hæve lige inden de skal formes?
Mange tak, den ser så lækker ud! Dbh, Helene
Hej Helene,
Jeg vil anbefale at du sætter den på køl, lige når den er færdig æltet og så blot tager den ud og lader den få stuetemperatur på køkkenbordet – så hæver den færdigt der imens
God fornøjelse til jer – hyggeligt bageprojekt i dag :)
Kh AC
Lækker opskrift og sneglene er lige kommet ud af ovnen
jeg ærgrer mig dog altid over at en stor del af fyldet flyder ud når de bages.
Gør du noget for at hindre det ?
Mvh Anne
Hej Anne,
Jeg bager dem indimellem som sneglekage, i en form med bagepapir, så bliver alt fyldet omkring kanelsneglene. Det er den bedste løsning jeg har fundet – har også indimellem prøvet at drysse lidt mel over bunden på kanelsneglene, det holder lidt på det, men ikke helt
Kh AC
Hej Ann-Christine,
Mmm dine kanelsnegle lyder lækre. Har du mon prøvet at lave dejen/sneglene dagen i forvejen og så bage dem om morgenen? Hvis du har hvor meget gær brugte du så? Jeg skal have gæster til brunch så, så tænker det vil være optimalt på denne måde. Har desværre ikke plads i fyseren :-)
Har du prøvet at bage dem sammen i en form?
Glæder mig til at prøve dem.
Hej Kath,
Ja, det har jeg, og det lykkedes fint. Jeg reducere til 10-15 g gær, og reducerer første hævning til 20 minutter, hvorefter jeg sætter sneglene på køl, mens de hæver. Så er de klar til at blive bagt dagen efter.
Og de fungere rigtig fint i en form – det har jeg fx gjort i denne sneglekage
rigtig god fornøjelse og god brunch.
Kh AC
Hej.
Nøj de smagte godt disse kanelsnegle! Jeg tror at kanelsnegle var mit første bagværk jeg selv stod for som 12/13 årig. Nu er jeg 42 og det er den bedste opskrift jeg har prøvet. Tak for det.
Ih, hvor dejligt! Det er jeg glad for at høre :)
Hej og mange tak for den allerbedste madblog, der findes!
Hvordan vil du opbevare disse efter de er bagt? Når de først skal bruges imorgen tidlig? Jeg er altid i tvivl om det er bedst med køl eller stuetemperatur.
På forhånd tak:)
Jeg opbevarer altid bagværk i stuetemperatur, for det kan godt blive ret tørt af at blive opbevaret på køl.
Disse kanelsnegle opbevares gerne med et rent klæde over, som evt lige stænkes en smule med en vandforstøver oven på, så holder de okay til om morgenen.
Kh AC
Hejsa
Har disse kanelsnegle i ovnen lige nu men undrer mog lidt – de svømmer i smør :-/ Spændt på om fyldet overhovedet smager… Har du en ide til hvorfor det er sket? Smørret var blødt da jeg rørte remonchen… Tak! Mvh Mette
Ja, de er lidt nogle banditter til at flyde ud sådan nogle kanelsnegle.
Det kan hjælpe at sætte dem lidt ekstra tæt eller simpelthen bage dem i en form, fx en muffinsform – så bliver de bare lidt højere, men fyldet bliver hvor det skal.
Kh AC
Hvis de skal i køleskabet natten over, skal de så dækkes over med viskestykke eller film? :0)
Håber på hurtigt svar da dejen er ved at være færdig;0))
Jeg var offline i går aftes, så ser den først nu – jeg håber det lykkedes :)
Jeg ville dække med film, men tror fint at begge dele kan lykkedes
For sådan en køkken-amatør som mig er disse kanelsnegle et halvstort projekt, men de er det værd! I dag havde vi kun et æg, og de blev faktisk endnu lækrere med et æg i stedet for to.
Ej, hvor er det skønt at høre! Og jeg kunne virkelig godt spise en kanelsnegl lige nu ;)
Meget, meget lækre. Både i smag og duft.
Dejligt at høre :)
Enig! Det er verdens bedste kanelsnegle. Mums :-)
Jeg har lyst til at bage dem lige nu ;)
TAK for en god opskrift!
Jeg bagte dobbeltportion en aften og de skulle serveres til mine studiekammerater morgenen efter, og de var et kæmpe hit! De fik endda “bedste kanelsnegl jeg har smagt, mums!” med på vejen!
Jeg havde lidt tidsnød, så de blev rullet og lagt i køleskab og taget ud nogle timer senere og fik lov at hæve en hel time inden de kom i ovnen, men de blev SÅ gode! Bagte dem i papirforme, så alt snasket blev i ;)
Jeg freestylede lidt med kanel/kardemommemængderne, og jeg brugte kun rørsukker i remoncen, men det gik så godt!
Det er så rart, at man VED dine opskrifter er gode og dermed idiotsikre selvom man har travlt og laver dem for første gang. Tak for det og en god blog og god weekend :)
Kh. Anne-Sophie
Hej Anne-Sophie,
Tusind tak for din søde hilsen – hvor blev jeg altså glad! :) -og helt stolt over at mine kanelsnegle var så stort et hit hos jer også.
Mange, mange tak og rigtig god weekend til dig
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Tak for en dejlig side :-)
Har du prøvet at putte sneglene i fryseren før hævningen og så tage dem op inden sengetid, lade dem stå på køkkenbordet til næste morgen og så bage dem ?
Det er jo lidt det bageren gør. Jeg skal bruge 50-60 stykker til sølvbryllupskaffe og kunne godt tænke mig at de er friskbagte.
Hilsen Tina
Hej Tina,
Ja, det gør jeg ofte og det virker super fint!
God fornøjelse med dem
Kh Ann-Christine
Hej
Når de fryses ned, inden de bages, hvornår skal de så tages op, og er det samme bagetid/temperatur? :)
Ps jeg elsker alle dine opskrifter!!!
De skal tages op i god tid, så de kan nå at tø op og efterhæve på bagepladen, gerne et par timer før.
– og ja, samme bagetid og temperatur.
God fornøjelse og mange tak for din søde hilsen, det er jeg glad for at høre
Kh Ann-Christine
Hej,
Det kan varmt anbefales at forberede disse snegle dagen i forvejen. Jeg lavede dejen i går og skar ned på gærmængden. Rullede og skar og satte dem i køleskabet i går eftermiddags. Her til morgen tog jeg dem ud og lod dem stå på køkkenbordet i et par timer inden de blev bagt. Resultatet blev super lækre store svampede og smovsede snegle (jeg lavede lidt mere remonce end i opskriften) :-)
Uhmm, så er der god mulighed for søndagsmorgensnegle :)
Hej Ann-Christine.
Jeg tror jeg vil prøve dine kanelsnegle i påsken.
Kan man lave det hele klar om aftenen og så varme dem til morgenmaden?
Kh. Rikke
Hej Rikke,
Jeg tror du måske kan komme lidt mindre gær i og så stille dem i køleskabet til hævning efter de er rullet og skåret ud.
Kh Ann-Christine
De ser så spændende ud, og min teenager er lige vendt hjem fra
vinterferie hos farmor og farfar, og har sagt at vi skal bage kage i dag!
– så tror jeg vil købe ind til disse lækre kanelsnegle i dag, kan brunt farin erstatte
musvado-sukker? Det er nogen gange rart at få ryddet lidt op i skabet. :0))
Rigtigi skøn lørdag. :0))
kh Lene B.
Det kan det sagtens :) Og rigtig god fornøjelse, det er da også lige vejr til lækre kanelsnegle i dag!
Rigtig skøn lørdag til jer
Kh Ann-Christine
Hej Hej
Jeg skal bage kanel snegle til ungerne i min børnehave på mandag og er faldet for din opskrift. .. Men hvordan er de dagen efter? Skulle helst bage søndag nemlig:-)
De er også rigtig gode dagen efter. Måske skal du bare komme mere remonce i, det holder godt på fugten i kanelsneglene :)
Rigtig god fornøjelse.
Dem må jeg prøve! :)
Men kan man undlade muscovadosukker, og skal man så bruge ekstra 75g alm. rørsukker? :)
Tusind tak for en fantastisk blog!
Hej Janne,
Tak for de søde ord! :)
Ja, det kan du godt. Ellers prøv med lidt farin, det giver også en god smag.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Sagde jeg lækker?? Ja det tror jeg nok!! :) Disse kanelsnegle er SÅ FANTASTISKE og kan klart anbefales :) MUMS siger jeg bare!!
Derudover en lækker og nem dej at arbejde med! :)
Tror der skal bages en portion mere, så nogle kan komme i fryseren!!
Tror kæresten bliver rigtig glad når han kommer hjem fra arbejde :)
Ros til dig Ann-Christine – fantastisk blog!! Jeg nyder godt af dine skønne opskrifter og indlæg :)
God sommerdag til dig :)
Ej, hvor er det skønt at høre. Det er fantastisk når man selv synes at have frembragt Verdens Bedste Kanelsnegl og at andre så er enige i at de er fantastiske ;) Tusind tak for din søde hilsen og søde ord om bloggen, det er jeg meget glad for!
Dejlig sommerdag til dig også
Hey,
Hvor mange snegle bliver der af en portion? Jeg får 20 personer til brunch lørdag, så skal lige regne lidt på antallet.
Lækre opskrifter herinde. Tak for inspiration.
Vh, Sara
Hej Sara,
Tusind tak :) Jeg er glad for at du kan bruge opskrifterne
Der bliver 10-15 styks af denne portion, lidt afhængig af hvor store du laver dem. Jeg tror snildt du kan fordoble opskriften. Jeg skriver det lige på, mener da egentlig det stod der engang … mystisk :)
Kh AC
Hej.
Jeg elsker de kanelsnegle her og har lavet dem mange gange!
Første gange jeg lavede dem havde jeg et par kedelige æbler der bare skreg efter at blive hakket i småstykker og rørt i remoncen. Det gav også et ekstra lille pift, som jeg kan anbefale :)
Tak for mange lækre opskrifter og skøn inspiration!
De er også nogle af de bedste jeg har smagt, og jeg har også forsøgt mig med mange opskrifter. Tak for det ! Et tip ;-) hvis man kan gå på kompromis med udseendet- når de hæver på pladen, sætter jeg dem så tæt, at de lige akkurat hæver sammen. Det forhindrer den yderste ring i at blive tør og lidt kedelig. Mvh Mette
De ser lækre ud :-)
Ved du om man kan lave dem klar og så fryse dem og bage dem senere?
Jeg har aldrig prøvet, så det må komme an på en prøve.
Det kunne være virkelig lækkert, hvis det blev godt – så kunne man altid lige have en søndagssnegl i fryseren ;-)
Sig endelig til hvis du prøver
Hej Ann-Christine :)
Kanelsneglene er afprøvet og jeg vil give dig ret – det må være verdens bedste. De smager virkelig, virkelig skønt! Dejen var også super lækker og let at arbejde med :)! :O)
kh,
Vicky
Hej Vicky,
Hvor er det godt at høre! Vi er også vilde med dem herhjemme. Tror da faktisk at jeg vil bage dem til morgenmadbrunch juleaftensdag ;-)
Kh AC
Åhh, den perfekte kanelsnegle drømmer vi alle om… men i Norge er kanelsnegler lavet på almindelig gærdej, altså uden æg og smør) Og, ja, selvfølgelig må man godt blive begejstret over sin egen madlavning! ;) Du skal prøve at komme på osteglasur (som på gulerodskage) – det højner enhver kanelsnegle!
Uhm, ja det lyder virkelig lækkert! Det må jeg prøve næste gang :)
Hej Ann-Christine :)
Har i dag bagt disse kanelsnegle, og de smager virkelig, virkelig skønt! Kanelen, kardemommen og vaniljen i dejen gør dem ekstra lækre synes jeg :) Dejen var også super lækker og let at arbejde med :)
Kh Cecilie
Hej Cecilie,
SKønt, det er jeg glad for at høre! Uhm, jeg kunne da godt spise sådan en snegl lige nu ;)
Kh AC
Hej Ann-Christine,
sidder lige og tænker, at jeg må prøve den her opskrift!!
Og jeg er jo fan af langtidshævede deje. Så blot for at høre, tror du det er bedst, at lade dem hæve natten over i køleskabet før eller efter remoncen er smurt på?
Varianten med lakrids og æble skal også prøves af – det er jo meget passende her i æblesæsonen!
Skøn post omkring risengrøden! Ja, jeg jeg glæder mig allerede til desserten juleaften, da vi i min familie spiser ris ala mande med svesketrifli ovenpå ;)
Ja har prøvet med 100 g marcipan i fyldet … Det blev de bestemt ikke ringe af! ;-) Prøv det!! Jaja, mit køkkent er mit laboratorie!
haha, sådan er det også herhjemme :) Uhm, det må og skal jeg prøve, tak for inspirationen! jeg elsker når en opskrift udvikles og forandres, på den måde kommer der nye spændende smagsnuancer frem.
Hej AC
Jeg har besøgt din side nogle gange og idag bestemte jeg mig for at prøve dine kanelsnegle…..mums ja det MÅ da godt nok være verdens bedste kanelsnegle :0)
Tak for en meget inspirerede side :0) god dag
Kh Lisette
Hej Lisette,
Det er jeg rigtig glad for at høre at du også synes! Jeg kunne spise sådan en kanelsnegl hver eneste dag ;)
Kh AC
Vi bagte dem i weekenden, og kan bare sige mums. Havde en rest marcipan jeg puttede i remoncen og det gjorde dem nok ikke ringere ;o) Er bestemt den bedste kanelsnegle dej jeg længe har prøvet, endnu engang tak for en dejlig opskrift.
Jeg har for noget tid siden været så heldig at få en Bamix, og kan kun sige at der findes ikke en bedre stavblender :). Ville lave min egen vaniliesukker (det stod der man kunne), og blendede, i den lille tilbehørsdel, vaniliestænger og sukker, men synes da godt nok, at det ikke rigtig fungerede…..har du prøvet og har du evt nogle gode fif?
Hvor gamle er Johan og Julie egentlig?
Mange hilsner Sarah
Hov – ser først denne kommentar nu …
Jeg har selv flere gange lavet vaniljesukker og bruger lige som dig bamixminihakkeren. Den bliver lidt grovere end den man køber og så er det bare om at blende længe ;)
Johan og Julie er fra maj 2009
Mums.
Har lige rørt dej sammen til en portion. Rigeligt med nas i sneglene – mundvand. Og klart man må være stolt af sin madlavning – alt for mange undskylder sine kunden i køkkenet.
Mange hilsner Charlotte
Jeg håber de blev gode :)
Uhh du er for sej AC. De skal da klart afprøves når vi har fået ny lejlighed med stor ovn. Og det er faktisk sådan lige om lidt!! :)
Kh
Tusind tak Anne! Det varmer og du er altså også ret sej :) Jeg vil glæde mig til at høre hvad du synes om disse snegle
Det er så FEDT, når man selv finder frem til den helt rigtige sammensætning og dermed har man sin helt egen opskrift.. Tillykke ;)
Det lyder sørme også som en god opskrift, og de ser lækre ud..
Ja, det elsker jeg. Især når det er med armene over hovedet og top begejstring hele bordet rundt :)
Jeg elsker kanelsnegle. Især hvis de er godt snaskede, med sprød krumme. Nu har jeg bogmærket din opskrift, og vil prøve, næste gang baby gir’ mig tid til at gå i køkkenet :-)
Lav endelig lidt ekstra remonce, hvis du ønsker dem meget snaskede. Prøv dem endelig :)
Det er jo decideret at lokke, når du lægger sådan et par skønne billeder ud og samtidig siger at det er Verdens Bedste Kanelsnegle ;O) Jeg er en hund efter kanelsnegle, så det skal klart på weekends to-do-hygge-liste! :O)
Kanelsneglene er afprøvet og jeg vil give dig ret – det må være verdens bedste! :O) Lækker lækker dej at arbejde med! Dog kom jeg kun 100 g smør i remoncen og 75 g rørsukker – det fungerede fint, og de blev stadig godt “snaskede” ;O)
Hvor er det dejligt at høre, Heidi!
De lyder lækre, de må prøves. Tak for opskriften.
Selv tak, og prøv dem endelig :)
Kan man lave dem, og gemme dem ubagte til næste dag i køleskabet? ?
Ja, du kan koldhævede de rullede kanelsnegle i et fad med bagepapir til næste dag. Når jeg gør det, så bruger jeg 15 g gær
Kh AC
God vinterferie-beskæftigelse, den må vi prøve:)
Ja, endelig – jeg håber I vil blive lige så glade for dem som os :)
Hej Ann-Christine
Jeg bagte en stor portion fredag til at have med på en weekend-tur.
Sneglene havde stor succes! Det er simpelthen de bedste, vi har smagt! 🥰
Jeg gjorde det, at jeg lunede dem i ovnen i 10 minutter ved 100 grader lørdag og søndag morgen – det fungerede fint. De var sprøde ovenpå og lækre og lette indeni – overhovedet ikke tørre.
Tak for dine dejlige opskrifter, som jeg ihærdigt bruger, når jeg skal lave dansk mad. Jeg bor i Frankrig 🇫🇷 Kh Charlotte
Hvor er det dejligt at høre at det lykkedes så fint med genvarmningen
– og mange tak for din søde hilsen, det er så hyggeligt med besøg på Valdemarsro uden for landets grænser også ♡
Kh Ann-Christine