Kanelis
Kanelis er så lækkert – og selv om jeg førhen umiddelbart tænkte at det var primært en juleis, så måtte jeg tage det i mig da vi var i Italien først på sommeren.
Vi stod ved en af de lækreste gelatoboder i Firenze og Martin valgte en kanelis – vi var solgt! Nøj, den var lækker. Cremet, krydret og virkelig bare gennemskøn.
Der var ikke noget at gøre … så snart vi kom hjem, måtte jeg bare have ismaskinen frem og trylle vores egen kanel is frem. En virkelig lækker enkel is, som bare smager virkelig dejligt og mildt, men tydeligt af kanel.
Arbejdstid 60 min.
Antal 4 pers.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Kanelis
- 4 dl sødmælk
- 3 dl piskefløde
- 4 æggeblomme
- 110 g sukker
- 2 tsk stødt kanel
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Kom mælk og fløde i en gryde og kog det op til lige knap kogepunktet. Sluk for varmen.
Kom æggeblommer og sukker i en ren skål og pisk det sammen til en tyk æggesnaps. Pisk kanel i. Hæld mælke-flødeblandingen i æggesnapsen i en tynd stråle, mens du pisker hele tiden.
Kom det hele tilbage i gryden og varm kaneliscremen langsomt op under omrøring, til temperaturen er præcis 80 grader – mål med et sukkertermometer.
Hæld iscremen i en skål og sæt på køl i en time eller til næste dag.
Rør kanelisen på en ismaskine og sæt den derefter i fryseren i en bøtte med låg i minimum 2 timer inden servering.
Hvis isen er frosset ned i længere tid, så tag isen op af fryseren, 15 minutter før den skal serveres.
Kære Ann- Christine
Jeg prøver lige om du har tid til at svare :-) jeg er imponeret over hvor ofte du giver dig tid til at svare – TAK for det.
Jeg har lave kanelis, denne gang havde jeg købt den dyre, både som hel og pulver jeg kogte med. Så den smagte alt for meget, da jeg ikke havet sparet på det… jeg kom så appelsinsaft og lidt skal i. Jeg kom også lidt cointreau i. Nu er den god. Jeg havde tænkt bagt æble til, men tør ikke mere kanel. Tænkte så et stort gin glas noget appelsin i i stykker og lidt frisk æble også i mundrette bider. Synes dog det er lidt kedeligt. Kunne du have et bud?
Hej Janne
Tusind tak for din søde hilsen ♡
Jeg vil forslå en lækker Crepes suzette Det vil passe helt vidunderligt til din kanelis med appelsin.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
God ide tak ❤️
Hej det lyder super lækkert.
Jeg er ved at lave den. Den skal blive et lag i min juleislagkage :-) tænker på at komme lidt appelsin skal og saft i, mon det er godt?
Rigtig god dag
Janne
Hej Janne,
Hvor lækkert med juleislagkage ♡ Jeg har ikke lavet dem med appelsin, så det må komme an på en prøve.
Rigtig god fornøjelse og rigtig glædelig jul til dig
Kh Ann-Christine
Hej,
Hvilken ismaskine bruger du til at røre isen på?
Kh Janne
Hej
Kan isen laves uden maskine? Og i såfald hvordan? :-)
Kh
Celine
Ja, så kan du fx lave den som en parfait, som denne daim is
Kh Ann-Christine
Kan man putte appelsinsaft og skal i den her?
Hvor lang tid giver du den egentlig i ismaskinen? 😁
Jeg tror det tager omkring 20-25 minutter i min maskine – uden dog at have taget tid – og kører den til den er som en tyk og lækker softice
Men det kommer nok en del an på hvilken maskine man bruger
Kh AC
Og indtil isen er hvad? 🙈
Hejsa. Kan man bruge alm sukker istedet for rørsukker? :-)
Ja, sagtens :)
Super, tak for hurtigt svar!
Elsker dine lækre opskrifter.
Jeg vil forsøge at lave denne kanelis, som en islagkage med en bund af knuste digestivekiks. Men mon den kan laves uden ismaskine, hvor den blot bliver rørt med jævne mellemrum istedet, for så til sidst at fylde den ovenpå bunden og så sættes på frys efterfølgende?
Hej Trine,
Det er vel nok dejligt at høre :)
– og det tror jeg sagtens du kan, det lyder som en vildt lækker islagkage.
Kh AC
Jeg elsker kanelis og selvfølgelig med Sri Lanka kanel. Jeg server bagte æblebåde til. Det er godt ?
Nøj, det lyder lækkert. Kan man lave isen uden ismaskine?
Jeg har ikke prøvet det, men har i opskriften til vaniljeis givet tip til hvordan jeg ville gøre i så fald :)