Kanelbrød – Pull Apart Bread
Sikke en glæde sådan et helt lille simpelt kanelbrød kan medbringe.
Men altså, hvis man nu har en svaghed for nybagte kager, hjemmebagte kager og i særdeleshed hjemmebagte kanelsnegle – alle spiselige retter med kanel i det hele taget – og for hygge og gode stunder. Så kan man da ikke blive andet end glad over sådan et traktement, som udover kanelbrød eller pull apart brød også bød på en kande te til børnene og duftende kaffe til Martin og jeg.
Arbejdstid 30 min.
Antal 1 kage
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Kanelbrød - pull apart bread
- 1 dl mælk
- 60 g smør
- 20 g gær
- 1 æg
- 40 g sukker
- 1 knivspids vaniljepulver
- 330 g hvedemel
- 1 tsk stødt kanel
- 1 nip salt
- Remonce
- 125 g smør, stuetempereret
- 75 g sukker
- 75 g brun farin, eller muscovadosukker
- 1,50 tsk stødt kanel
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Mælk og smør lunes i en gryde. Den skal bare være lidt varm nok til at smørret smelter, tag gryden af varmen og lad det køle lidt af til det er lillefingervarmt.
Rør gær i og rør godt rundt. Skrab vaniljen ud af vaniljestangen og rør vaniljekornene sammen med sukker. Kom det i mælk og smør blandingen.
Rør halvdelen af mel sammen med kanel og salt og rør det i blandingen sammen med æg.
Tilsæt derefter lidt efter lidt mere mel, til dejen er lækker, smidig og blød.
Lad dejen hæve på køkkenbordet i en halv times tid.
Mens dejen hæver, røres remoncen sammen i en skål.
Rul nu dejen ud i en stor firkant og smør den med remonce. Skær derefter lange strimler der passer i størrelsen til bredden minus 1-2 cm på din brødform.
Læg alle strimlerne oven på hinanden og skær stykker der passer med at hver ‘pakke’ dej kan stilles på højkant efter hinanden i en smurt brødform. (se evt denne vejledning som er samme type brød)
Jeg brugte små mini forme, men det er helt samme proces med størrelsen og formen.
Lad kanelbrødet hæve i formen i ca 30-40 minutter, hvorefter det bages i en 175 grader varm ovn ved varmluft i ca 20 minutter.
Eller 4 små forme
Jeg synes det er synd at kalde et kanelbrød for kanelbrød når du opfordrer til at skære dejen ud til kanelsnegle. Når jeg gik til bageren i mine unge skoledage købte vi et halvt kanelbrød og det var en “helt” brød og ikke udskårne snegle klasket sammen. Opskriften naturligvis lækker, men “brødet” bliver langt bedre og mere snasket hvis man holder sig til det “hele” brød efter min mening naturligvis <3
Hej,
Jeg kan godt se, at denne opskrift ikke er helt ny, men det lyder virkelig som en lækker opskrift, for sådan nogen kanelsnegle-elskere som os herhjemme?
Men jeg forstår simpelthen ikke opskriften, altså hvordan du folder.
Du skriver, at du ville lave en video af det, men kan ikke finde den på YouTube kanalen?
Håber du kan hjælpe mig?
Kh Rikke
Jeg er ikke nået til det endnu.
Men du kan blot lægge skiver af dej smurt med remonce i en stabel oven på hinanden, som derefter lægges i formen
God fornøjelse
Kh AC
Kan simpelthen ikke få det til at fylde mere end knap en halv brødform. Øv. Andre der har haft det problem?
Jeg har ikke selv oplevet det – men tester den igen snart når vi skal lave en video på den. Den burde gerne matche en alm lille rugbrødsform, men der kan selvfølgelig være en del forskel på størrelsen af dem … jeg vender tilbage med video i løbet af den næste tid :)
Hej :)
Nyder din blog der altid oser af varme, hygge og nærvær :)
Du efterspørger ønsker til videos.. Dét her brød kunne være så lækkert at få en video til… Herhjemme elsker vi kanelsnegle, så det må altså prøves :)
Hej Sandie,
Tusind tak for din søde hilsen – det er jeg glad for at du oplever ♡
og det vil være mig en sand fornøjelse at bage dette brød igen snart. Der er nemlig virkelig lækkert :)
Kh AC
Når jeg bager det er det fuldstændig ubagt i midten, men jeg er i tvivl om jeg bare skal give det længere tid eller højere temperatur, eller begge dele. Har du et bud? Jeg bager det i en almindelig str rugbrødsform.
Hej Camilla,
Temperaturen kommer lidt an på ovnen, du kan godt skrue op til 200 grader, og samtidig give den en smule længere. Prøv at mærke efter med en kødnål eller tynd strikkepind, om der hænger dej ved.
Både temperatur og bagetid kommer lidt an på ovnen, størrelsen på rugbrødsformen, materialet den er lavet af osv.
Kh AC
Hej :)
Først, tak for en fantastisk blog! den er simpelthen så hyggelig og inspirerende.
Jeg tænkte på om det er muligt at fryse brødet ned?
Hvor er du sød! Tusind tak! :)
Jeg tror fasktisk sagtens det kan lade sig gøre, måske nok med allerstørst succes, hvis du fryser den ubagte kage i formen. Lidt efter fremgangsmåden med mine kanelsnegle her.
Hvis det er det bagte brød der skal fryses, så tø det op i køleskabet, stænk det grundigt med vand (fx med en vandforstøver) og lun det i ovnen inden det skal spises. Så tror jeg det kan blive helt godt :)
Kh AC
Spiser man så en skive af gangen eller hænger de godt nok sammen så man kan skære en skive ??
Det smuldre lidt, men man kan sagtens gøre begge dele. Vi brækkede bare stykker af :)
Håber virkelig at i har det godt, taget omstændighederne i betragtning, og at i snart kan komme hjem <3
Tanker herfra til jer og mit elskede paris :'-(
Pray for Paris
Ja ♡ vi har det godt.
Så forfærdeligt hvad der er sket her i Paris!
Jeg har ikke haft så meget tid til kommentarfeltet, men håber du har set update på bloggen lørdag :)
Kh Ann-Christine
Håber meget, at I er i sikkerhed alle fire, og at I har det godt omstændighederne taget i betragtning.
Ja ♡
Jeg har ikke haft så meget tid til kommentarfeltet, men håber du har set update på bloggen lørdag :)
Kh Ann-Christine
Er I ok i Paris?
Heidi
Ja ♡ Tak for den søde tanke.
Jeg har ikke haft så meget tid til kommentarfeltet, men håber du har set update på bloggen lørdag :)
Kh Ann-Christine
??
Uhm! Det ser lækkert ud – lige noget for en kanel-elsker som mig:-)
:)
Jeg er SÅ glad for jeg ikke er den eneste, som ikke forstår det ? En illustration ville være fantastisk, for jeg er nødsaget til at prøve at bage det her brød. Har haft lyst til det lige siden, jeg læste at det ville komme på bloggen i weekenden ?
;) Jeg må have gang i blyanterne – kommer i næste uge og jeg forstår virkelig godt at du bare må bage det brød, det er også lækkert!
Det ser så lækkert ud, men jeg forstår heller ikke helt hvordan det “foldes”.
Jeg kommer med update i enten tekst, billeder eller tegning i næste uge :)
Tak fordi du stillede spørgsmålet Anette ;-)
Jeg venter med længsel på svar og billeder…
God weekend!
Dorthe
Kommer i næste uge :)
God søndag til dig
Kh AC
Det ser super lækkert ud, men jeg fatter simpelthen ikke hvordan det skal skæres der til sidst?
Kan du evt. tage billeder af det en dag eller måske ligefrem lave en tegning til dummies? :)
Hejsa
Prøv at studere brødet der er taget ud af formen. Som jeg ser det (jeg tænkte nemlig lidt det samme;o))… Men som jeg ser det så er det skåret i aflange strimler der passer til formen OG så lagt sammen (foldet ) OG lagt ovenpå hinanden indtil de passer i længden på formen;o)…. Tænk på at de forme Ann- Christine har brugt er små forme…
Hej Hej
Kan du ikke fortælle hvordan det brød laves – svært at forstå din opskrift ??
Skal bruge det lørdag den 12/12
Please
VH
Aase
Perfekt – tak
Den må jeg da lige få kigget på igen! – kommer med en update på opskriften i næste uge ;)