Kandiseret rabarber
Kandiseret rabarber twisters er søde og syrlige i smagen og skønne som pynt på en drink eller på kager.
De er både sprøde og lidt seje at tygge i og har en sødmefyldt smag af rabarber.
Hvis de rabarberstængler man bruger er grønne eller gule i farven, så kan man tilføje en rødbede eller lidt rød farvepasta til sukkerlagen, for at få de fine pink rabarberstrimler.
Prøv også: alle mine opskrifter med rabarber her >>
Arbejdstid 10 min.
Antal 25 stk.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Kandiseret rabarber
- 3 stængler rabarber
- 1 dl vand
- 125 g sukker
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Rens rabarberstilkene grundigt og fjern bladene. Brug en kartoffelskræller eller tyndskræller til at skrælle lange flade strimler af rabarberne.
Kog vand og sukker op i en gryde. Tag gryden af varmen og kom rabarberstrimlerne i gryden. Vend dem godt rundt evt med en køkkenpincet. Tag rabarberstrimlerne op en efter en og læg dem i lange strimler på en bageplade med bagepapir. Lad dem tørre i 6-8 timer eller i ovnen ved 50-60 grader i 40 minutter. Tag dem ud og lad dem køle en smule af i nogle minutter. Sno dem løst rundt om runde spisepinde, eller skaftet på grydeskeer. Lad dem tørre til næste dag på køkkenbordet.
Hvilken konsistens skal de have når de er færdige?
Mine er meget seje/træ-agtig – tænker jeg har gjort noget forkert.
De bliver lidt seje som vingummi – tror konsistensen kan have noget at gøre med sorten af rabarber, måske :)
Pokker tag de snegle de åd vores rabarber så nu må vi vente
?
Kan man mon bruge frosne rabarber ?
Jeg tror ikke den duer til denne opskrift, da rabarberne helst skal være lidt hårde i stilken for at du kan lave tynde strimler … men det er da forsøget værd :)
Mums det ser lækkert ud! Ved du om de kan gemmes i et stykke tid eller skal de spises med det samme?
Her har jeg ikke prøvet at kunne opbevarer dem uden at de er blevet spist i løbet af 1-2 dage … men jeg tror sagtens de kan opbevares ellers :)
Uhm…. Hvor lyder det lækkert, det skal prøves. Det var lige det der skulle til med denne opskrift for at inspirere mig til noget nyt med vores rabarber i haven. Synes jeg er kørt lidt fast i de sædvanlige opskrifter. Tusind tak for inspiration :-)
Glade hilsner fra Kristina
Dejligt at høre at det kan inspirere :)
Kig evt også her: opskrifter med rabarber
Kh AC
Hvor er det en sød ide med fredagsslik :) Og jeg har aldrig prøvet kandiseret rabarber, men hvor både ser og lyder det da herligt. Lige som noget jeg vil elske!
Du må endelig prøve det :) Det er sådan et hyggeligt lille projekt – og velsmagende, ikke mindst ;)
Hvor er det godt fundet på! Så fint med inspiration til rabarberne, der ellers mest koges til saft her!
En sød lille hjemmelavet lækker sag – tror du vil kunne lide dem :)
Det tror jeg også! Vores rabarber har haft det godt af at blive flyttet! Nu stortrives de på et mere solrigt sted, fri af græs og ukrudt og der er nu et dejligt udvalg af både de tynde og tykke stængler!
He he…sådan gik det også da min datter startede i børnehave? De kandiserede rabarber må jeg helt klart prøve…de ser for lækre ud. Desværre har jeg ikke selv rabarber i haven pt. Den jeg havde blev for stor, så den måtte lade livet. Og dem jeg selv har sået i år, går der nok lige nogle år før jeg for alvor kan høste fra. Så indtil da må jeg nøjes med dem fra den lokale gårdbutik…og de er heldigvis også vildt lækre.
Dejligt at have en gårdbutik tæt på som leverandør indtil da. Mine rabarberplanter er der også gjort et stort indhug i nu, så vi må nok også se om vi kan alliere os med en leverandør (min mor, måske) ;)