Kammerjunkere
Hjemmelavede kammerjunkere smager så dejligt og er en skøn spise om sommeren, når det er sæson for den dejlige koldskål, serveret med nybagte kammerjunker og sommerens søde bær og mynte. Det er så nemt og super lækkert.
De er et hurtigt og overskueligt lille bageprojekt, som mine børn elsker at være med til. Det kan varmt anbefales at lave en stor portion, for de holder sig glimrende et par uger i en kagedåse eller lufttæt beholder – og så smager de så skønt, så de hurtigt er spist.
Prøv også: Opskrift på hjemmelavet koldskål her >>
Arbejdstid 20 min.
Antal 40 stk.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Kammerjunkere
- 100 g hvedemel
- 25 g fuldkornshvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 50 g sukker
- 1 knivspids salt
- 0,50 øko citron, revet skal herfra
- 1 tsk vaniljesukker
- 50 g smør
- 1 æg
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Bland hvedemel og fuldkornshvedemel, bagepulver, sukker, salt, citronskal og vaniljesukker godt sammen. Smuldr smør i melblandingen, til det er helt fint og ensartet.
Saml dejen med æg og ælt den hurtigt sammen.
Skær dejen i stykker a ca. 6 g. Tril stykkerne til kugler og læg dem på en bageplade med bagepapir. Giv kammerjunkerne et lille tryk på midten, så de bliver lidt flade.
Bag dem i en forvarmet ovn ved 160 grader varmluft i 15-18 minutter, til de er let gyldne i kanten. Lad dem køle af på en rist.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Rigtig god opskrift – børnebørnene spiser ellers ikke kammerjunkere – men nu gør de, når det er din opskrift!!
Endnu en god opskrift fra dig – tak!
Bruger så mange af dine opskrifter!
Så dejligt! Jeg er rigtig glad for at kammerjunkerne er et hit hos jer og børnebørnene ♡
Mange tusind tak for din søde hilsen og fine feedback, det er jeg glad for!
Kh Ann-Christine
Hvordan afgøres hvorvidt man i en opskrift starter med alt det tørre, smuldrer smør i og derefter samler med æg. Eller
Pisker æg og sukker skummende tilsætter smeltet smør og derefter tilsætter det tørre?
Er der en dybere mening med det, eller er det bare tilfældigt? Påvirkes bageresultatet?
I så fald hvordan ?
Måske lidt nørdet tilgang, men vil sætte stor pris på dit bud 🙏
Hej Helle
Det handler om, hvorvidt man laver en rørt dej (smør + sukker først) eller en pisket dej (sukker + æg)
Det giver forskellige resultater – en kage med rørt dej smager af mere og en kage med pisket dej er typisk mere luftig.
Kh Ann-Christine
Jeg havde nogle glemte kammerjunkere i en kagedåse. Jeg gav dem så lige 10+min ved 130 g varmluft og de var som nybagte.