Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/kalvefrikasse/ Aftensmad Familiefavoritter, Festmad, Mormormad, Simremad, Sommer

Kalvefrikassé

Kalvefrikassé er en af de lækreste retter at lave med de nye danske råvarer, som asparges, nye små gulerødder, friske ærter og naturligvis serveret med de lækre nye danske kartofler.

Det bliver simpelthen ikke meget bedre end det. Lige nu er alle disse grøntsager fyldt med smag, sprøde, lækre og perfekte til en smørmør kalvefrikassé. En ret som tager lidt tid at lave – sommerens udgave af simremad – og som er så absolut det hele værd. Måske lige perfekte til den kommende weekend.

Prøv også: opskrift på asparges og sauce mousseline >>

Kalvefrikassé
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT2HPT45M6
Ingredienser
  • Kalvekød
  • 1,50 kg kalvebov, med ben
  • 2 liter vand
  • 1 dl hvidvin
  • 1 løg, skåret i kvarte
  • 10 peberkorn
  • 10 stængler frisk dild
  • 2 laurbærblade
  • 4 stængler persille
  • 1 tsk salt
  • Grøntsager
  • 250 g gulerødder, nye og skåret i tern
  • 250 g grønne asparges
  • 150 g hvide asparges
  • 200 g friske ærter
  • Derudover til kalvefrikassé
  • 50 g smør
  • 4 spsk hvedemel
  • 1 dl piskefløde
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • 2 håndfulde frisk dild, finthakket
  • Til servering
  • 1 kg nye kartofler
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Kød
Kom det hele stykke kød og vand i en stor gryde og dæk med vand. Kog op ved middelvarme. Sørg for at skumme overfladen godt af for alle urenheder og skum. Det sikre at saucen bliver fin og lækker og ikke grumset.

Når vandet koger og al skum og urenheder er skummet godt af, tilsættes hvidvin, løg, peberkorn, salt, dildstængler, laurbærblade og persille. Tilsæt også den trævlede del af hvide og grønne og asparges, som man ellers ville kassere. Den gode spiselige del skal bruges til servering og saucen senere.

Lad kødet simre under låg ved lav varme i 1 time og 30 minutter. Skum af for urenheder og skum løbende.

Tage kødet op af gryden og sigt suppevandet gennem en finmasket sigte i en skål. Gem suppevandet.

Skær det kogte kød i store tern, og skær samtidig sener og fedt fra.

Saucen
Smelt smør i en gryde, pisk mel og hæld derefter suppevandet fra kødet i lidt efter lidt under mellem til høj varme, mens der piskes grundigt og saucen tykner. Tilsæt mere suppevand til saucen har en god konsistens.

Lad saucen koge i 7-10 minutter, hvis den bliver for tyk kan tilsættes mere suppevand fra kødet eller kartoffelvand fra de kogte kartofler. Tilsæt herefter piskefløde og smag godt til med salt og peber.

Kom imens gulerodstern i en gryde med kogende letsaltet vand, lad dem koge 5 minutter. Lad gulerødderne dryppe af.

Kalvefrikassé
Kom gulerødder, asparges, ærter og kød i saucen, varm det godt igennem i 1-2 minutter og tilsæt derefter masser finthakket dild, hvorefter den lækre kalvefrikasse anrettes på tallerkener eller i et fad med et drys dild og nye danske kartofler til.