Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/kage-med-rabarber/ Afternoon tea Forår, Kager, Kager og søde sager, Sommer

Kage med rabarber

Opskrift på saftig kage med rabarber og hvid chokolade, som er nem at bage og smager helt vidunderligt! Perfekt til alle de mange søde stunder, mens rabarber er i højsæson.

Jeg bager denne kage uden marcipan, men i en sandkage-inspireret opskrift hvor jeg kommer lidt piskefløde i, som giver en dejlig saftighed og god smag til den sød-syrlige rabarber.Kagen holder sig dejligt saftig i flere dage, så den kan sagtens bages dagen før kagen skal serveres.

Prøv også: flere opskrifter med rabarber >>

Kage med rabarber
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT1H30MPT30M1
Ingredienser
  • 0,50 vaniljestang
  • 300 g sukker
  • 300 g smør
  • 4 æg
  • 1 dl piskefløde
  • 2,50 tsk bagepulver
  • 290 g hvedemel
  • 400 g rabarber, i tern
  • 100 g hvid chokolade
  • 1 spsk flormelis, til drys
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Skær vaniljestangen igennem på langs, skrab forsigtigt kornene ud med en kniv og fordel dem i sukkeret. Pisk vanilje, sukker og smør sammen, til det er lyst og luftigt. Pisk derefter et æg i ad gangen og pisk til sidst fløden i.

Bland bagepulver med hvedemel og sigt det i dejen. Vend dejen sammen og vend derefter rabarber og den hvide chokolade i dejen.

Kom dejen i en smurt form, der kan rumme 1 liter, eller i en springform på 24 cm diameter beklædt med bagepapir. Bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i ca. 45 minutter.

Lad kagen køle lidt af på en bagerist og drys med flormelis inden servering.