Kærnemælkshorn
Kærnemælkshorn er en af de mest vidunderlige hjemmebagte kager, særligt som her, fyldt med æble og remonce.
Her i efteråret plukker vi dagligt fra æblerne på træerne i haven. Søde, syrlige, friske og lækre hjemmedyrkede æbler. Det er luksus.
Man kan fylde kærnemælkshorn med den traditionelle traditionelle remonce og marcipan midte, men de er også virkelig lækre med æble og remonce.
Prøv også: opskrift på pandekager >>
Arbejdstid 60 min.
Antal 12 stk.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Kærnemælkshorn
- 300 g hvedemel
- 50 g sukker
- 0,50 tsk vaniljesukker
- 1 knivspids salt
- 100 g smør, koldt
- 20 g gær
- 2 dl kærnemælk, stuetemperatur
- Fyld og remonce
- 75 g smør, stuetempereret
- 75 g sukker
- 100 g marcipan, groftrevet
- 1 knivspids stødt kardemomme
- 1 æble, skrællet og skåret i både
- Pynt
- 1 æg, til pensling
- 30 g mandler, finthakkede
- 30 g perlesukker
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Dejen
Bland mel, sukker, vaniljesukker og salt godt sammen og smuldr smør i blandingen.
Rør gæren ud i kærnemælk og ælt det hurtigt sammen med mel og smørdejen.
Sæt dejen i en ren skål med låg eller film på og stil den på køl natten over.
Remonce
Rør smør, sukker, marcipan og kardemomme sammen i en skål til en ensartet remonce.
Form og bag kærnemælkshorn
Del dejen i to og rul dem ud i en rund cirkel. Skær ud i et lagkagediagram med ’lagkagestykker’ på 6 trekanter.
Kom en skefuld remonce samt en æblebåd i hver og rul dem sammen til horn. Sæt på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve i en time, dækket med et rent klæde.
Pensl med et sammenpisket æg, og drys med finthakket mandler samt perlesukker.
Bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i cirka 15 minutter.
Kan man bruge nedfrosne æbler
Ja, det kan du, du kan også koge æblerne til en kompot med lidt kardemomme og komme en spsk kompot i hver kage
Kh Ann-Christine
Har lavet dejen til kærnemælkshorn i aftes, dejen virker mystisk, meget blød og svampet. Nu læser jeg bagefter i tråden at nogen nævner 1/2 dl. kærnemælk – jeg kom 2 dl. i dejen som opskriften siger. Er der fejl der (igen)?
Hej Lone
Opskriften er helt gennemtestet over flere gange og den er opdateret siden tastefejlen med den halve dl kærnemælk, så mængderne i opskriften er helt korrekt :)
Jeg oplever ikke det du beskriver med dejen, men at den er lækker blød og nem at arbejde med. Jeg kan ikke helt gennemskue hvordan du kan få det resultat hvis du har fulgt mængderne og ladet dejen hæve i køleskabet natten over.
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Jeg er igang med at tilberede dine kærnemælkshorn og glæder mig…
Men du skriver at der skal tilsættes kanel i remoncen ; det står ikke i opskriftslisten…. mon det skal i?
Kh
Anna
Hej Anna
Det var en tastefejl, men du kan uanset fint komme både kardemomme og kanel i, hvis du vil :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Dit instagram billede inspirerede mig lige til lidt bagværk, men er uden marcipan. Er der noget jeg kan tilføje istedet til remoncen, eller bliver det ikke helt det samme uden?
Hvor dejligt ♡
Du kan lave en lækker vaniljecreme som fx den jeg bruger til fastelavnsboller – eller fylde dem med en frugtkompot, æblegrød eller lignende.
Det vil også være lækkert :)
Kh Ann-Christine
Hej. Jeg synes det er vildt meget smør der skal i, sammenlignet med andre opskrifter. Er der et 0 for meget på, eller er den go nok??? Ellers mange tak for lækre opskrifter 👍🏻
Åh jeg er simpelthen kommet til at taste 2 i stedet for 1 :)
Tak for din søde hilsen og rigtig god fornøjelse med dem :)
Kh Ann-Christine
Hej. Jeg nyder alle dine opskrifter, men jeg har desværre været uheldig med dejen til kærnemælkshorn. Jeg lavede dejen som beskrevet, men det var som er kæmpe klump smør næste morgen. 200 g smør lyder af meget ? Jeg måtte smide dejen væk, og brugte en anden opskrift.
Mange hilsner
Helen
Tak for din søde hilsen, dejligt du er glad for mine opskrifter
Det er en del år siden jeg sidst har testet den igennem, men skal snart lave den igen, så ser jeg lige på om den er 100 % som jeg synes den skal være :)
Kh Ann-Christine
Hej. De ser lækre ud? Jeg er i gang med at bage en masse til vores barnedåb. Kan de her mon fryses og lunes på dagen, eller vil de blive kedelige af det?
Tak for mange gode opskrifter!
Hej Marie,
Tak for din søde hilsen :)
jeg har ikke prøvet at fryse dem, men tror næsten det vil gå glimrende. Frys dem når de er helt nybagte og kun akkurat lige kølet af.
Stænk dem gerne med lidt vand når de er tøet op og inden de lunes, så tror jeg de er fine.
Rigtig god fornøjelse med barnedåb.
Kh AC
De ser virkelig lækre ud! Hvor længe holder de sig friske? Kan jeg bage dem om aftenen og tage dem med på arbejde næste morgen eller bliver de tørre?
Det kan godt gå, men de er nu allerbedst friskbagte.
Jeg har samlet lidt gode kager her: https://www.valdemarsro.dk/gode-kollega-kager/ som er skønne i et par dage efter de er bagt – og ellers er min seneste opskrift på græskarkage også virkelig skøn til formålet.
Kh AC
Hej. Virkelig lækre horn. Skal bage dem igen i morgen ?Kan de evt fryses hvis jeg undlader æbler og bruger remonce, syltetøj, marcipan og evt nougat i nogle af dem?? Måske kan nougat ikke fryses … hmm. På forhånd tak ?
Jeg tror sagtens du kan fryse dem – også med nougat.
Nougat kan fint fryses, men kan ændre konsistens en smule og blive lidt smuldret i det, men det kan de også af at blive bagt og tilberedt, så jeg tror det går fint :)
Tak for svar. Skal de forresten fryses inden eller efter bagning?
Begge dele kan fint fungere – men hvis du har muligheden for det, så frys dem gerne inden bagning, så er de lige til at tage op, tø op langsomt på køl og derefter bages
Kh AC
Super. Det har jeg også prøvet med succes med kanelsneglekagen og fastelavnsbollerne ??Tak ?
Hej Ann Catrine.
Mange tak for alle de dejlige opskrifter.
Nu skal jeg prøve kærnemælkshorn,de ser lækre ud,
jeg har slikmunde i huset, så det bliver hurtig spist.
Kærlig hilsen
kirsten-Emilie.
Uhmm, de er særligt gode til søde slikmunde ;)
Gord fornøjelse – jeg er så glad for at du har glæde af mine opskrifter
Kh AC
Hej Ann-Christine ?
Jeg bagte i sidste uge disse lækre horn! De var et hit hos manden og kollegaerne, mums ???
Nu har jeg så fået en ny sending æbler fra mine bedsteforældres æbleplantage, og så tænkte jeg på, om man kunne fryse dem ned, så man altid lige have en lækker lille kage ved hånden?? Hvis ja, ville du så fryse dem ned ubagte eller “halv” bagte??
De bedste hilsner Therese
Jeg har flere gange frosset kager ubagte med stor succes, men har ikke prøvet med disse kærnemælkshorn og ved ikke hvordan æblerne bliver når de bliver tøet op igen og bagt. Måske jeg ville lave æblesmør: http://www.valdemarsro.dk/aeblesmor-med-vanilje-og-stjerneanis/ og bruge det som fyld i stedet for æblebåde. Det kunne faktisk være ret lækkert!
Kh AC
Tak for skøn inspiration og virkelig en hyggelig blog at følge :-)
Jeg er igang med projekt drivhus og derefter sal jeg høste mine rabarber og lave din kompot. Uhm jeg glæder mig – ønsker dig en dejlig dag.
Kh Fru Bjerre
Uhh, projekt drivhus, det lyder hyggeligt!
Rigtig god fornøjelse med rabarberkompotten – den er allerede blevet lavet mere end en gang denne sæson her hos os :)
Rigtig dejlig dag til dig
Kh AC
Ja, de er virkelig skønne :)
Hej Ann-Christine.
Tusind tak for en inspirerende blog og et væld af gode opskrifter! Når jeg ikke ved, hvad vi skal have til aftensmad, går jeg bare ind på din blog og finder det, som jeg har allermest lyst til – skønt!
Jeg skal til at bage kærnemælkshornene. Hvor længe skal de ca. hæve? Kan jeg lave dejen her til formiddag og bage dem i aften?
KH. Emilie
Hej Emilie,
Hvor er det dejligt at høre :) Tusind tak, det er altså skønt at mine opskrifter bliver brugt!
Du kan sagtens lave dejen formiddag og bage om aftenen, jeg har bare ladet den hæve natten over i køleskabet. Hvis man gerne vil lave dem her og nu, så er det bare at lade dem hæve på køkkenbordet i omkring 45 minutter.
Kh AC
Ser lækre ud, men hvor tit står man lige med 1/2 dl kærnemælk? Med mindre man har lavet kærnemælkssuppe! Kan man bruge yoghurt i stedet? Altså så yoghurthorn..
He he, det gør vi ofte ;) Vi er faktisk ret glade for at drikke kærnemælk herhjemme og bruger det ofte i smoothie. Men ja, du kan også sagtens bruge yoghurt :)
Det kan man sagtens. Det plejer jeg at bruge, da kærnemælk ikke findes uden laktose.
Kh.
Anne-Marie
Ser virkeligt lækre ud, så de bliver nok mit næste bageprojekt i denne uge.
Lige nu er jeg i gang med Quesadillas a la Valdemarsro:-) Vi glæder os….
Uhmm, det lyder også som et dejligt projekt ;)
Nu ved jeg hvad bageprojektet bliver i weekenden, vi har nemlig masser af æbler :-) Har også brugt mine æbler til en portion æblesmør som jeg nyder oven på havregryn til morgenmad
Æbler og havregryn kan virkelig bare noget dejligt sammen :)
Mhh. Jeg lavede horn for nylig med marcipan og blommemarmelade, der var bagt i ovnen. Det var også godt. Nu får jeg lyst til en ny portion. Jeg har masser af æbler lige nu. Måske skal det være ugens bagedyst-kage.
Kh.
Anne-Marie
Uhhmm, det lyder også virkelig lækkert! :) Jeg elsker blommemarmelade.