Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/kaernemaelksboller/ Boller Brød, Brød og Boller, Brunch, Eftermiddagssnack, Madbrød, Morgenmad

Kærnemælksboller

Kærnemælksboller er så lækkert og den syrnede mælk giver den skønneste smag til brødet, som er perfekt hvis du ikke har en surdej og gerne vil have en smag, lidt derhen af …

Det er et hit at lade dejen koldhæve natten over, for så får smagen i både kærnemælk og korn rigtig lov at udvikle sig og resultatet er så lækkert og helt uimodståeligt på et skønt dækket morgenbord.

Prøv også: min opskrift på lækre kerneboller >>

Kærnemælksboller
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT12HPT30M9
Ingredienser
  • 4 dl kærnemælk
  • 1 dl kogende vand
  • 10 g gær
  • 1 spsk sukker
  • 1 tsk salt
  • 75 g grovvalset havregryn
  • 75 g fuldkorn ølandshvedemel
  • 400 g hvedemel
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Kom kærnemælk og kogende vand i en skål, og rør gæren ud i væden.

Rør sukker, salt, havregryn og ølandshvede i blandingen og rør derefter hvedemel i. Brug gerne en røremaskine og lad den røre i cirka 10 minutter ved middelhastighed.

Har du ikke en røremaskine, så rør dejen godt igennem og stil den på køl. Efter en times tid i køleskab vil dejen have “sat sig” og for store lækre lufthuller og en god hæveevne kan du tage dejen ud af køleskabet og strække og folde den over flere gange.

Uanset om du røre på maskine eller ej, så stil dejen i en ren skål, dækket med låg og sæt den på køl natten over – eller i 10-14 timer.

Efter koldhævning
Drys 1 spsk mel ud på bordpladen og hæld dejen ud på det meldryssede bord. Brug en bagespartel til nænsomt at folde dejen flere gange over hinanden til den er spænstig og fast. Skær 9 gode boller ud og sæt dem på en bageplade med bagepapir.

Tænd for ovnen på 225 grader varmluft – meget gerne varmluft + damp hvis du har det.
Sæt bollerne i ovnen når den er varm og bag i 15-20 minutter.

Lad bollerne køle lidt af på en rist inden servering.