Kålsalat med appelsin og valnødder
Denne kålsalat med appelsin og valnødder er en af mine favoritter i øjeblikket og jeg har serveret den flere gange til hverdagsmåltider, for den passer virkelig til det meste her i vinterhalvåret og smager fremragende.
Appelsindressingen er virkelig lækker og det kan godt betale sig at lave en lidt større portion af dressingen som kan holde sig nogle dage i køleskabet og er lækkert en en hurtig omgang grøn salat.
Prøv også: min opskrift på en lækker græskarsalat >>
Arbejdstid 10 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Kålsalat med appelsin og valnødder
- 1 spidskål, fintsnittet
- 150 g grønkål, fintsnittet
- 1 rødløg, skåret i tynde både eller ringe
- 2 appelsin
- 50 g valnødder
- 50 g feta, smuldret
- Appelsindressing
- 1 øko appelsin, saft og fintrevet skal
- 1 tsk dijon sennep
- 1 tsk sukker
- 4 spsk olivenolie
- salt
- sort peber, friskkværnet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Vend dressingen grundigt sammen med spidskål, grøn kål og rødløg. Lad det trække lidt smag, mens appelsin erne fileteres.
Fileter appelsinerne ved at skære skrællen og de hvide hinder af omkring hver appelsinbåd.
Rist valnødderne på en tør pande i et minut, lad dem køle af og hak dem groft.
Anret salaten med appelsinbåde, smuldret feta og et godt drys valnødder samt lidt friskkværnet peber.
Appelsindressing
Rør dressingen sammen og smag den godt til.
En rigtig god salat vi fik som tilbehør nytårsaften – fandt den i din nye bog Grøn Aftensmad, som jeg fik i julegave :-) – en rigtig god bog!
Godt nytår!
Hvor dejligt! Mange tak for din søde hilsen, jeg håber du får meget glæde af bogen
Kh Ann-Christine
Tak for en skøn blog – jeg er nærmest daglig gæst og det er ofte dine retter, der er på bordet herhjemme og de høster bifald!
Hvor ser denne salat indbydende ud. Jeg spekulerer på om man mon kan twiste den i arabisk retning ved at udskifte sennep med tahin. Tror du det vil fungere?
Mange hilsner fra Mona
Hvor er det dejligt at høre! Tusind tak for din søde hilsen :)
Det vil være rigtig lækkert med tahindressing til denne og du kan fx også komme finthakket dadler eller abrikos i, som vil passe perfekt til det mellemøstlige køkken.
Kh AC
Denne kålsalat ser simpelthen så lækker ud, så den vil jeg afprøve i weekenden.
Men hvad ville du servere til den? Jeg er så idefattig når det kommer til mad.
Mange tak, jeg håber du vil synes rigtig godt om den :)
Jeg synes det er en af de salater som kan serveres til langt det meste, så alt fra flæskesteg og and, til pasta, lasagne og kylling.
Rigtig god fornøjelse
Kh AC
Dine opskrifter ser som altid indbydende og lækre ud, og mange af dem har jeg allerede afprøvet med stor succes :) Jeg er selv vild med at lave mad og en trofast følger på din blog og glæder mig meget til at modtage din nye kogebog som en del af min fødselsdags gave her i november.
Jeg har gået og tænkt på, hvordan du mon opfinder nye opskrifter, og hvornår man kan sige man har fundet på en ny opskrift? Der findes jo et hav af opskrifter rundt omkring allerede..
Hvor har du din viden fra omkring mad og sammensætninger af mad og ingredisenser i retter mv? Tak for en super inspirerende blog, der byder både på små søde og hverdags positive historier til øregangen, en fryd for øjet visuelt og desuden og ikke mindst, alt godt til ganen.
En nysgerrig fan og mad entusiast:)
Hej Anja,
Tusind tak for din søde hilsen, hvor er det virkelig dejligt at høre – og tusind tusind tak for at skrive det til mig ♡
Også stort tak for det fine spørgsmål :) – jeg har altid holdt enormt meget af at lave mad og ‘finde på’ i køkkenet, på den måde eksperimentere jeg meget og har en ret god forestillingsevne til hvad der smager godt sammen og hvad der vil gøre mine opskrifter endnu bedre og velsmagende. Det er meget en sneboldeffekt tror jeg … jo mere man arbejder med det, øver sig og prøver af, jo nemmere og nemmere bliver det at finde på. Mange af mine opskrifter bliver også til ved at jeg mikser dem jeg allerede har på kryds og tværs, så nye ideer og nye opskrifter opstår.
Jeg læser meget sjældent andre opskrifter end mine egne, men hvis jeg skal lave en opskrift på en af de mere klassiske retter, så læser jeg måske 15-20 forskellige opskrifter – gerne på både dansk og engelsk, lukker det hele ned og tager mig lidt tid til at tænke over hvordan jeg selv synes det skal være, indeholde, smage og se ud. Så på den måde er det jo fx ikke mig, der har opfundet retten coq au vin, men jeg har via research og egen opskriftsudvikliing selv fundet på, hvordan jeg synes den skal være og på den måde lavet min egen opskrift på en klassisk ret.
Giver det mening? :)
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Hej
Mange tak for dit svar som jeg først ser nu, da jeg ikke troede at mit spørgsmål var gået igennem da jeg først afsendte.
Ja, det giver fint mening hvad du forklarer, en spændende og kreativ proces ser jeg.
Jeg er rigtig glad for min nye kogebog og har allerede brugt mange af opskrifterne i min familie. I morgen serverer jeg kartoffel og bacon tærten for en veninde og tænker jeg vil afprøve opskriften på eggnog til os som en sød lille dessert treat nu vi stadig kan jule lidt :)
Mange tak igen for en skøn og positiv blog og da meget gerne flere videoer tak :)
Jule hilsner
Anja
Tak for din søde hilsen ♡
Glædelig jul og godt nytår til dig – og hvor hyggeligt med eggnog
Kh AC