Julesmåkager
Hjemmebagte julesmåkager er bare så skønt, sammen med hjemmelavet konfekt og alt det andet dejlige og hyggelige her i juletiden.
Her har jeg samlet mine bedste opskrifter på julesmåkager samt et par tips til, hvordan man nemt og enkelt kan have lækre friskbagte småkager til jul hele juletiden igennem – så der er også er lidt til en sød værtindegave.
Du kan finde endnu flere opskrifter på julesmåkager i min julekogebog: VALDEMARSRO JUL >>
Opskrifter
Tip til julesmåkager
- Frys dejen. Ved flere af opskrifterne skal dejen formes til en rulle og stå i køleskabet nogle timer inden den er klar til at skære af. Men den kan lige så fint opbevares i fryseren og skal blot tages op en times tid eller to før der skal bages småkager. På den måde kan man nemt bage en plade julesmåkager eller to igen om 2-3 uger og få bagt en god blanding af kagerne.
- Vi har næsten dagligt gang i ovnen i forbindelse med aftensmadstilberedning, brødbagning eller lign – og det er nemt at komme en halv plade småkager ind på eftervarmen eller på nederste rille i ovnen, mens man alligevel er i gang – og så er der friske duftende julesmåkager til aftenshyggen.
- Team op med andre julesmåkagebagere – aftal hvilke småkagedej eller færdigbagte småkager I hver især har lyst til at lave – eller overrask hinanden. Byt kager og på den måde kan man måske nøjes med at bage 1-2 slags småkager, men ende op med at have 3-6 forskellige varianter. Så smart og vildt hyggeligt!
- Opbevar dine småkager i en lufttæt beholder. Hvis dine kagedåser ikke slutter tæt, kan du lægge et stykke bagepapir over kagedåsen, inden du klemmer låget over. Så forbliver dine småkager sprøde.