Julesalat med kål, æbler og dadler
Julesalat med kål, æbler og dadler serveret med den skønneste dressing og lige vupti, så er den klar til at sætte på julebordet.
Når jeg anretter og servere salat til julemaden, så vælger jeg ud fra hvad der passer godt til hvad der ellers er på bordet og i menuen.
Det skal være julet, sprødt, fiberrigt og lækkert. Derfor går kål, æbler, appelsiner, tørrede frugter og nødder ofte igen, da det passer fremragende til den tunge julemad.
Læs også: Opskrift på lækker broccolisalat >>
Arbejdstid 20 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Julesalat med kål, æbler og dadler
- 2 æble, i tern
- 100 g grønkål, skyllet og fintsnittet
- 100 g rødkål, fintsnittet
- 50 g medjool dadler, skåret i skiver
- 50 g valnødder, grofthakkede
- Æbledressing
- 3 spsk olivenolie
- 3 spsk æblemost
- 1 spsk æblecidereddike
- 1 tsk dijon sennep
- 1 knivspids allehånde, stødt
- 0,50 tsk salt
- sort peber, friskkværnet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Kom ingredienserne til dressingen i en skål, rør den godt sammen og smag den til.
Vend æbler, grønkål og rødkål i dressingen.
Anret salaten på et fad eller i en skål og fordel dadler og valnødder over.
Orv, den lyder lækker. Vil det gå at tilberede den dagen før, hvis man venter med at tilføje æblerne, når den skal serveres?
Hej Rikke
Det kan man sagtens, jeg vil anbefale at vente med både valnødder og æbler, for så forbliver valnødderne også sprøde. De kan godt blive lidt bløde ellers, men smager dog stadig godt på anden dagen også, hvis der fx skulle være en rest :)
et tror jeg fint den kan. Osten kan dog ændre lidt konsistens efter optøning og jeg ville nok vente med tortillachips til efter den skal lunes igen.
God fornøjelse og glædelig jul
Kh Ann-Christine