Julesalat med blåskimmel, valnødder og pære
En lækker sprød julesalat – med den dejlige og lidt bitre cikorie julesalat. Den er perfekt til julens mange måltider og hvis man ikke umiddelbart er så begejstret for blåskimmelost, så kan man fint undlade dette eller lade det være tilbehør, som man kan vælge til ved bordet.
Julesalat gør sig simpelthen så godt i selskab med valnødder, pære, tranebær, rucola og blåskimmel.
Det er en salat der både er smuk at se på og som virkelig smager af noget.
Prøv også: Rødkålssalat med æbler >>
Arbejdstid 10 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Julesalat
- 40 g valnødder
- 100 g rucola
- 100 g julesalat, cikorie, skåret i strimler
- 1 pære, i tern
- 1 rødløg, i tynde ringe
- 2 spsk tranebær, tørrede
- 40 g blåskimmelost, i små tern
- Dressing
- 1 spsk honning
- 2 spsk æblecidereddike
- 1 tsk dijon sennep
- 4 spsk olivenolie
- flagesalt
- sort peber, friskkværnet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Rist valnødderne på en varm tør pande under om røring i et par minutter, til de bliver sprøde, men uden de tager farve. Hak de ristede valnødder groft.
Vend rucola og cikoriejulesalat med vinaigrette og anret på et fad.
Drys pære, rødløg, tranebær og de hakkede valnødder over. Fordel til sidst blåskimmel osten på salaten.
Dressing
Kom alle ingredienserne i en skål og rør det godt sammen, til vinaigretten er ensartet i konsistensen. Smag den til.
Hej vi har lige afprøvet julesalaten til marineret mørbrad med ovnstegte kartofler
SALATEN ER FANTASTISK ,IKKE MINDRE
En trofast følger
Hanna
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din søde hilsen
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Har du nogle forslag til hvad jeg kan servere til denne skønne salat ?
Kh Jette
Den fungere godt til andebryst, oksestegsteg og vildt.
Kh AC
En fantastisk salat ? som jeg lavede først gang i går og bestemt ikke sidste gang ? Havde dog lidt svært ved dressingen da der ikke er mål på olivenolie, hindbærbalsamico, honning, dijonsennep ?
Dejligt at høre – og godt input, det er opdateret nu i opskriften ♡
Hvis man nu virkelig ikke er til blåskimmel ost, har du så et andet forslag (helst ikke camembert eller lignende)? Kan det evt. bare udelades?
Tak for gode opskrifter.
Ja, du kan sagtens undlade det – hvis du gerne vil have ost i, så vil en vesterhavsost skåret i små tern også være lækkert :)
Det ser bare skønt ud – blå ost og frugt er bare match made in heaven.
– A
Fuldstændig, og den ville også være fantastiske med friske figner ♡
Mums, lige en salat efter mit hovede? Men hvilke former for blåskimmelost går mon bedst i sådan en salat? Roquefort..?? Hvad har du brugt?
Og hvad siger dine børn til den?? Min søn på 3,5 er stadig ikke god til selve salatbladene, men resten vil han sikkert gerne spise ? jeg overvejer derfor at servere den med brød til som hovedret.
Jeg brugte Castello blå øko, den var lækker til – men det er bare at bruge den man bedst kan lide ellers (mild eller stærk)
Mine børn springer over blåskimmel, det er de heller ikke fan af og det er faktisk kun den ene af dem der spiser salat – så jeg servere gerne grøntstænger eller lign som alternativt.
Kh AC