Rørt Juleleverpostej


Rørt juleleverpostej smager herligt og så er det tilmed en nem lille sag at tilberede og medbringe til julebordet.
Opskriften på rørt juleleverpostej er lige sagen til julefrokosten, julebordet eller bare derhjemme i familien. Jeg kan rigtig godt lide at lave hjemmelavet leverpostej fra bunden, og det er et dejligt projekt som giver en virkelig lækker velsmagende postej. Men hånden på hjertet, så får langt de færreste af os lavet hjemmelavet leverpostej fra bunden. Det er lidt omstændigt at få fat i økologisk lever og så er det til gengæld så dejligt nemt at peppe en god købt leverpostej op, så den bliver helt julet, ekstra lækker og helt ‘hjemmelavet-agtigt’.
Prøv også: min opskrift på lakserillette >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Rørt juleleverpostej
- 6 skiver bacon
- 50 g champignon, skåret i små tern
- 400 g leverpostej
- 2 spsk piskefløde
- 0,50 tsk allehånde, stødt
- 0,50 tsk stødt nellike
- 1 tsk tørret timian
- 1 spsk tranebær, tørrede og finthakket
- 2 spsk hasselnødder, finthakket
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Derudover
- 1 spsk smør, til stegning
- 250 g champignon, i kvarte
- 0,50 håndfuld frisk timian, til servering
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Varm smørret op på en pande og steg baconen sprød. Tag af varmen, skær en af baconskiverne i små tern til at røre i leverpostejen og sæt resten til side til servering.
Rist champignon til leverpostejen på den samme pande med baconfedt og smør ved høj varme, til de har fået farve.
Fjern skorpen fra leverpostejen og kom leverpostejen i en skål.
Rør leverpostejen sammen med bacon i tern, ristede svampe i tern, piskefløde, krydderier, tranebær og hakkede hasselnødder.
om den rørte leverepostej i en ovnfast skål og bag i en forvarmet ovn i 15 min ved 175 grader varmluft.
Rist champignon til servering ved høj varme i smør. Smag til med salt og peber og lun den sprøde bacon. Server den lunede rørte leverpostej med champignon, bacon og lidt frisk timian.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej Ann-Christine.
Først vil jeg lige sige at jeg er VILD med dine opskrifter.
Har lige et spørgsmål til denne juleleverpostej.
Kan jeg lave det ud af en rå leverposten.
Rigtig god jul og godt nytår til dig og dine :-)
Hej Erik
Mange tusind tak, det er jeg virkelig glad for! Hvor er det pænt af dig at skrive det.
Ja, det tænker jeg da godt man kan. Så skal man blot tilberede den efter følgende efter anvisning fra slagteren eller producenten, så den bliver ordentligt gennemtilberedt.
Rigtig god fornøjelse og glædelig jul og godt nytår til dig og dine
Kh Ann-Christine
Den her er genial. Jeg bor i udlandet hvor man ikke kan finde leverpostej. Har lavet det selv 2 gange – men som dig så er det ikke øverst på listen. En kedelig Brussels pate som er det nærmeste der kommer leverpostej her i England og så peppet op på denne måde! HURRA! Den smagte fantastisk og gjorde sig fint på julefrokostbordet (sammen med æggesalaten og tunmoussen).
Hvor er det skønt at høre! Lyder som den dejligste julefrokost :)
Godt nytår og tak for din søde hilsen
Kh AC
Hej! Efter at du har anrettet leverpostejen i en skål, varmer du den i ovnen eller serverer du den som den er?
Ja, det har jeg da helt glemt at skrive kan jeg se nu :)
Det er fluks opdateret :)
supert, takk!