Julekringle
Her får du opskriften på min skønne julekringle med den lækreste smag af appelsin og julekrydderier.
Sådan et skønt bagværk får jo hele huset til at dufte noget så dejligt af jul og spreder den dejligste julestemning.
Perfekt at nyde efter en god travetur i skoven og den er skøn til en hyggelig eftermiddag i advent med juleklip eller hyggelig julearrangement med familie og venner. Nyd den med et glas dejlig gløgg til, æbletoddy eller en god kop kaffe.
Prøv også: få alle mine skønne jule opskrifter her >>
Arbejdstid 45 min.
Antal 8 pers.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Julekringle
- 0,50 dl mælk, lunet til 30 grader
- 15 g gær
- 125 g smør, blødt og stuetempereret
- 1 spsk sukker
- 2 æg
- 0,50 tsk salt
- 250 g hvedemel
- Remonce
- 100 g marcipan
- 75 g smør, blødt og stuetempereret
- 75 g sukker
- 0,50 tsk stødt kardemomme
- 0,50 tsk stødt nellike
- 0,50 tsk stødt kanel
- 1 øko appelsin, fintrevet skal
- Fyld
- 100 g rosiner
- 50 g mandler, smuttede og i flager
- Derudover
- 1 æg, sammenpisket til pensling
- 2 spsk perlesukker, til at drysse over
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Kom mælk i en skål og rør gær ud i mælken. Tilsæt derefter smør, sukker, æg, salt og cirka halvdelen af melet.
Rør dejen godt igennem til den er helt ensartet og tilsæt derefter resten af melet og ælt dejen godt igennem til den er lækker og smidig.
Stil dejen til hævning på køkkenbordet i cirka 30 minutter i en ren skål med et klæde over.
Marcipanremonce
Rør smør, sukker, marcipan, kardemomme, nelliker, fintrevet appelsinskal og kanel sammen i en skål til en ensartet remonce.
Saml kringlen
Rul dejen ud til en aflang retangel på et meldrysset bord.
Fordel remonce på dejen ned langs midten og drys gavmildt med rosiner og mandler.
Skær siderne til strimler og flet dem om midten hele vejen ned, så kringlen lukkes godt til. Form til sidst til en rund cirkel eller kringleform.
Placer kringlen på en bageplade med bagepapir og pensl med et sammenpisket æg, samt et fint drys perlesukker.
Lad julekringlen hæve i 20 minutter.
Bag i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft i 16-20 minutter.
Kæmpe kæmpe stor ros, denne kringle smager fantastisk. Jeg ved der står den er til 8 personer – vi var kun 6 – men der var ikke en krumme tilbage. Jeg tog chancen – bagte den dagen før, pakkede den ind i film, lunede den i ovnen 10 minutter inden servering. Den var som (næsten) nybagt.
Hej Lisbeth
Mange tusind tak for din søde hilsen, det er jeg glad for at høre! – og rigtig fint tip du deler til opbevaring og servering dagen derpå.
Glædelig jul Kh Ann-Christine
Hej.
Kan man lave dejen dagen før og koldhæve den?
Mvh. Maiken
Ja, det vil jeg fint tro du kan
Kh Ann-Christine
Jeg har endnu ikke lavet nogen af dine opskrifter vi i familien ikke har kunne lide 😍
Alt fra salteretter, brød og kager ( i eftermiddags stod den på dine lækre æbleskiver, de blev rost af alle, havde lavet af en liter kærnemælk, vi var 4 voksne og 2 børn ( på 2 og 6 år ) og alle sammen blev spist 😳😍 )
TAK!
OG nu kommer mit spørgsmål, vi skal i tiviol på mandag og vi skal have kage med, fald over denne opskrift den nyder jo P•••• lækker, men kan jeg lave den imorgen søndag og først spise den mandag? Eller bliver den kedelig?
Hilsen Mie
Den er super lækker ud mumsi 😋
Kan man bruge mandelmel i stedet for og hvor meget, hvis man kan?
Venlig hilsen Karina
Umiddelbart vil jeg sige at lige denne kage ikke er egnet til at blive bagt med mandelmel, men du kan måske med succes udskifte 25-50 g af hvedemel med mandelmel.
Jeg tror dog at du vil opleve at den er bedst bagt på hvede :)
Kh Ann-Christine
Hej Mie,
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din søde hilsen.
Jeg synes kringle er bedst på selve dagen og bliver lidt tør og kedelig på anden dagen, medmindre den ristes eller lunes i ovnen, så jeg ville nok vælge en anden kage eller noget andet lækkert at tage med.
Rigtig god tur
Kh Ann-Christine
Vi skal prøve denne kringle juleaftensdag, men jeg vil gerne lave den i forvejen og fryse den ned. Hvordan anbefaler du præcist man gør det? Skal jeg måske nedfryse den ubagt? Og skal dem optø inden den bages og eller lunes?
Kh emilie
Hej Emilie,
Jeg ville bage den og blot tage den ud af ovnen 2 minutter inden jeg ellers ville. Frys den ned med det samme og når den tages op, så tøes den og varmes i ovnen.
Kh AC
Tak for opskriften, den er nem at bage og smager virkelig skønt!
Hvor er det dejligt at høre, tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften
Kh AC
Mums – sikken lækker kringle. Bagt og spist i dag med velbehag for både små og store i familien ❤️
Endnu en fantastisk opskrift er føjet til familiens favoritter fra “Valdemarsro” – som efterhånden tæller rigtig mange opskrifter ??
Vi har brugt dine lækre opskrifter og fulgt din side gennem flere år – og hvor er det fantastisk at se så stor en succes, du har med dine opskrifter og opskriftsbøger. Flere familiemedlemmer og venner har efterhånden fået øjnene op for din side og opskrifter. Vi kender sågar profesionelle kokke, som bruger dine opskrifter. Hvor er det flot – du er altså bare super dygtig ☺️
Rigtig glædelig jul til dig og dine familie ????, hilsner fra Helle
Hej Helle,
Mange tusind tak for din søde hilsen og dejlige tilbagemelding på mine opskrifter ♡♡♡
Hvor er det bare dejligt at høre, det glæder mig virkelig.
Rigtig glædelig jul til dig og dine
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Den ser lækker ud. Jeg vil prøve at lave den til min søns kaffe-mik på fredag.
Er den fryseegnet?
Jeg finder mange gode opskrifter her på din hjemmeside. Mange tak for det…Det er en flot hjemmeside..
Men det jeg savner er om tingene er fryseegnede..jeg bor I Grønland og der kan være udfodringer, hvor man mangler ting og skal finde alternativer, eller en lang forberedelse er en god ting..Især til en kaffe-mik hvor der helst skal serveres ikke mindre en 10 kager….
Hej Rina
Mange tak for din søde hilsen, det er dejligt at høre.
Denne opskrift er fryseegnet og i Valdemarsro APP har vi faktisk skrevet fryseegnet på alle de opskrifter der er dette, så den kan måske hjælpe dig til vi på et tidspunkt får det opgraderet til også at gælde websitet
Rigtig god fornøjelse
Kh AC
Hej! Sikke en dejlig sag – den må prøves :)
Min mand er ikke til rosiner, så jeg tænkte på, om man kan bruge hakket mørk chokolade i stedet for? Har du en idé om, hvordan det ville fungere?
Rigtig god weekend til jer.
Vh Freja
Det vil du sagtens kunne, jeg er sikker på at det vil være lækkert!
Rigtig god fornøjelse og glædelig jul til jer
Kh AC
Åh endnu en fantastisk opskrift fra dig ?
Jeg er vild med at der ofte følger videoer med – kan der ikke linkes til disse videoer i din app., det ville være dejligt, da de hjælper meget??
Hej Helle
Tusind tak for din søde hilsen, det er dejligt at høre.
Det kan sagtens være vi kommer til at have videoerne med i appen på et tidspunkt, det har ikke helt kunnet lade sig gøre udviklingsmæssigt i første omgang, men jeg tror vi får det udviklet om noget tid.
Kh AC
Åh, den kan næsten duftes gennem skærmen – marcipanremonce holder bare.
SÅ enig ♡
Den ser rigtig lækker ud! Den skal jeg helt klart lave til juletræspyntnings-hygge, når Mormor & Morfar kommer den 23. december;-)
Kan man ikke bare røre den på røremaskine? Du nævner i videoen det med, at den bare skal samles og ikke æltes or meget. Tænker bare, det er nemmere på røresmaskine eller hvad?
Kan man lave en halvdel mere børnevenlig (f.eks. udelade rosiner)? Hvilke af krydderierne er knapt så børnevenlige i smagen? Jeg oplever ofte, at alle de smage som krydderier typisk giver – ikke er lige så værdsat af børn som af voksne;-)
Tillykke med din meget flotte bog
Har du selv taget alle billeder til den?
Mange tak! Ja, jeg tager selv alle billeder, også til mine bøger :)
Jeg synes det er lige så nemt at røre den hurtigt i en skål, men den kan fint begge dele.
Mht fyldet, så oplever jeg aldrig større modstand mod rosiner fra børn end for voksne i kringle, så det er nok blot en smagssag og kan blot undlades hvis man synes. Krydderierne er alle børnevenlige, det oplever jeg aldrig er en udfordring.
Kh AC