Julegranola
Her får du min opskrift på en lækker julegranola med dejlig smag af julens krydderier og gode sager.
Jeg bruger den lækre julegranola til morgenmad. Nogle gange helt enkelt på skyr eller yoghurt, og andre gange til lækre køleskabsgrød og i morgenmadstrifli til weekenden.
Det er så dejligt med sådan en sprød og duftende granola og den er ret nem at lave og kan holde sig frisk og sprød hele julen, så man kan fint fylde et par glas med den, så der er til flere omgange hyggelig morgenmad.
Prøv også: flere opskrifter til julebrunch >>
Arbejdstid 15 min.
Antal 12 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Julegranola
- 300 g grovvalset havregryn
- 100 g græskarkerner
- 50 g solsikkekerner
- 50 g sesamfrø
- 75 g mandler
- 50 g hasselnødder
- 1 tsk stødt kanel
- 0,50 tsk stødt nellike
- 1 tsk stødt kardemomme
- 1 tsk flagesalt
- 1 øko appelsin, fintrevet skal og lidt saft
- 1,50 dl lys sirup
- 75 g mørk chokolade, grofthakkede
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Kom havregryn, græskarkerner, solsikkekerner, sesam, mandler, hasselnødder samt kanel, nelliker, kardemomme og flagesalt på en stor bradepande med bagepapir og vend det godt sammen med lidt appelsinjuice, så krydderierne fordeles godt.
Fordel striber af lys sirup over hele blandingen og vend det sammen igen.
Rist julegranolaen i en forvarmet ovn ved 150 grader varmluft i cirka 30-45 minutter. Vend nogle gange undervejs.
Tag bradepanden ud af ovnen, lad det køle af i et minut og vend straks derefter chokoladen godt i den lune granola, så det smelter lidt sammen med granolaen og riv lidt fintrevet øko appelsinskal over.
Lad det køle helt af, inden det fyldes i en lufttæt beholder.