Jordskokkesuppe med torsk og æble


Cremet, smagfuld og samtidig mild og overraskende jordskokkesuppe, som bliver ekstra lækker med mild ovnbagt torsk og det fine modspil fra søde og syrlige æbletern og sprød, salt bacon. For en nem, hurtig og enkel hverdagssuppe kan den sagtens serveres uden torsk.
Denne cremede skønne suppe er simpelthen så uimodståelig lækker og kan serveres på hverdage for familien, til fester som forret og til en dejlig nytårsforret, hvis man har tradition for at der skal torsk på menuen.
Prøv også: min opskrift på fiskesuppe >>
Arbejdstid 15 min.
Antal 4 pers.
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Jordskokkesuppe med torsk og æble
- Jordskokkesuppe
- 350 g jordskokker, skåret i tern
- 300 g kartofler, skåret i tern
- 2 løg, finthakkede
- 1 fed hvidløg, finthakket
- 1 tsk tørret timian
- 1 liter hønsebouillon
- 1 knivspids muskatnød, fintrevet
- 1 dl piskefløde
- 2 spsk olivenolie
- 1 tsk salt
- sort peber, friskkværnet
- Til servering
- 600 g torskefilet
- 1 tsk honning
- 2 spsk æblecidereddike
- 0,50 øko citron, saft og fintrevet skal
- 2 æble, skåret i tern
- 100 g bacon, ristet sprødt og grofthakket
- 1 håndfuld frisk timian
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Kom jordskokker, kartofler, løg, hvidløg og timian i en gryde sammen med olivenolie og sauter i 2 minutter ved middelvarme.
Tilsæt bouillon, læg låg på og lad det koge i 15 minutter.
Lav tilbehøret, imens suppen koger.
Tilbehør
Læg torskestykkerne i et ovnfast fad på bagepapir og bag dem i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 15 minutter.
Bland honning, æblecidereddike og citron i en skål, kom æbletern i og vend dem godt rundt.
Tag gryden af varmen, når suppen har kogt i 15 minutter, tilsæt fløde og blend suppen. Smag til med muskatnød, salt og peber.
Anret en lille forhøjning i midten af en skål eller dyb tallerken med æbletern og placer torsken herpå. Hæld suppen rundt om torsken og drys til sidst med sprød bacon, revet citronskal og et par enkelte æbletern oven på torsken. Lidt frisk timian pynter smukt på toppen.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Kære Ann-Christine.
I Tyskland tilsætter man enebær til sauerkraut for at undgå for meget luft i maven. Jordskokker kan give det samme problem, og derfor sauterede jeg 8-10 enebær (let knuste) sammen med jordskokkerne og de andre ingredienser. Vi syntes, smagen klæder retten, og det løste problemet.
Tak for mange gode opskrifter og en god app.
Vh. Poul
Kære Poul
Mange tak for din fine hilsen og for at dele tippet.
Det må helt sikkert prøves, jeg kunne godt forestille mig at smagen er god til suppen.
Kh Ann-Christine
Virkelig lækker ret, og vi hældte suppen op fra en saucekande ved bordet, samt anrettede med bacontern og reven citronskal. Mums
Hej Karen
Uhm, hvor lækkert! Tak for din søde hilsen og fine tilbagemelding på opskriften
Kh Ann-Christine
skal man skrælle jordskokkerne inden brug ??
Det kommer lidt an på hvor fine de er i skindet – man kan godt nøjes med blot at skrubbe dem grundigt.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine