Jordskokkesalat med rugkerner
Denne lækre jordskokkesalat med rugkerner og ahornristede hasselnødddekerner er en af mine livretter i efterårssalat genren.
En lækker efterårs- og vintersalat, som vil hitte stort hos alle, der er vilde med den milde nøddesmag fra jordskokker og her bliver nøddesmagen ekstra fremhævet af ahornristede hasselnødder.
Rugkernerne giver en god mæthed og salaten kan sagtens spises som et hovedmåltid med godt brød til eller som tilbehør til fx kylling.
Prøv også: min opskrift på jordskokkesuppe >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Jordskokkesalat med rugkerner
- 2 dl knækkede rugkerner
- 400 g jordskokker, skåret i skiver
- 100 g hasselnødder
- 1 spsk ahornsirup
- 125 g rucola
- olivenolie
- flagesalt
- sort peber, friskkværnet
- Hasselnødddressing
- 2 spsk hasselnøddesmør
- 1 fed hvidløg, presset
- 0,50 øko citron, saft og fintrevet skal
- 0,50 dl koldt vand
- salt
- sort peber, friskkværnet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Kog rugkernerne efter anvisning på pakken.
Vend jordskokker med olie, salt og peber og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Bag dem i en forvar met ovn ved 175 grader varmluft i ca. 20-25 minutter, til de er møre og gyldne.
Rist imens hasselnødderne på en varm tør pande under omrøring, til hinderne begynder at løsne sig.
Tag nødderne af panden og gnid hinderne af i et rent klæde. Kom nødderne tilbage på panden, varm dem op og hæld ahornsirup på. Rør godt rundt og hæld derefter hasselnødderne ud på et stykke bagepapir, lad dem køle af og hak dem groft.
Vend rucola, de afkølede rugkerner og bagte jordskokker sammen på et fad. Dryp hasselnøddedressing over og drys til sidst med grofthakkede hasselnødder.
Hasselnøddedressing
Gør dressingen sammen, juster konsistensen med vand, til den er tyktflydende, og lad den stå og trække smag.
Hej Ann-Christine
Jeg synes det virker underligt at man skal koge KNÆKKEDE rugkerner – du henviser til anvisningen på posen – der er ingen anvisning og det er nok fordi de ikke er egnet til kogning – det bliver jo til grød når de er kogt i 5 min?
Det lyder fantastisk lækkert! Jeg skal lige have opdrevet nogle jordskokker, for de er ikke så nemme at finde her (i Tyskland), og så skal den prøves. Skræller du jordskokkerne og skal de også være adkølede? Tak for alle dine fantastiske opskrifter <3
Jordskokker er utrolig lette at dyrke i haven. Men indhegn jorden, hvor du planter. De breder sig vildt.
Hej Marianne,
jeg skrubber, skræller eller skraber dem, alt afhængig af hvor tyk skallen er og hvor rene de er.
De kan både være lune eller afkølede ved servering.
Mange tak for din søde hilsen
Kærlig hilsen
Ann-Christine