Jordskokkerisotto


Opskrift på lækker og cremet jordskokkerisotto serveret med sprøde jordskokkechips. Det er luksuslækkert, og samtidig både budgetvenligt og nemt at tilberede. Risotto med jordskokker er perfekt til gæstemiddage og til hyggelige aftener, hvor man trænger til noget rart at spise.
Jeg er vild med jordskokker og denne rodfrugt gør sig virkelig godt i en risotto med den lækre nøddeagtige smag. I denne ret optræder jordskokkerne i to varianter – både i risottoen smagt til med citronskal – og som sprødt drys med lidt timian.
Prøv også: opskrift på jordskokkesalat >>
Arbejdstid 45 min.
Antal 4 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Jordskokkerisotto
- 400 g jordskokker, i meget små tern
- 1 løg, finthakket
- 2 fed hvidløg, fintrevet
- 1 tsk tørret timian
- 350 g risotto ris
- 1 dl tør hvidvin
- 1,20 liter grøntsagsbouillon
- 75 g parmesan, (eller anden hård ost), fintrevet
- 1 øko citron, fintrevet skal og en smule saft
- 2 spsk olivenolie
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Jordskokkechips
- 150 g jordskokker
- 3 dl fritureolie
- 1 tsk flagesalt
- Til servering
- 0,50 håndfuld frisk timian
- 50 g parmesan, (eller anden hård ost), friskrevet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Rens jordskokkerne og skær dem i tynde skiver på et mandolinjern. Varm fritureolie til 180 grader i en gryde. Friter jordskokkerne lidt ad gangen, til de er sprøde og gyldne.
Tag dem op af olien med en hulske og lad dem dryppe af på fedtsugende papir. Drys med flagesalt.
Jordskokkerisotto
Sauter jordskokker, løg, hvidløg og timian i en gryde med olie ved middel-lav varme i 5-6 minutter, til løg og jordskokker er bløde. De skal ikke tage farve.
Tilsæt ris og rør det godt igennem. Hæld hvidvin og rør til risene har absorberet vinen. Tilføj derefter grøntsagsbouillon lidt ad gangen, til risene er lige akkurat møre og risottoen er lækker cremet.
Rør friskrevet parmesan i jordskokkerisotto og smag til med citronskal, lidt citronsaft, salt og friskkværnet peber.
Server med jordskokkechips, friskrevet parmesan og timian.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.