Jordbærtrifli
Jordbærtrifli er en herlig enkel måde at servere de sommersøde danske jordbær på og det ser så fint og indbydende ud med lag på lag af jordbær, vaniljeråcreme og knuste makroner.
Sådan en dessert er en luksus udgave af den klassiske jordbær med fløde, som jo også er et evigt hit og jordbærtrifli kan godt laves et par timer før den skal serveres, hvilket gør det dejligt nemt som en dessert til søde gæster og dejlige middage.
Prøv også: min opskrift på en lækker jordbærtærte >>
Arbejdstid 45 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Jordbærtrifli
- Makroner
- 80 g mandelmel
- 100 g flormelis
- 30 g æggehvide
- Vaniljeråcreme
- 3 æggeblomme
- 60 g sukker
- 1 vaniljestang
- 1,50 dl piskefløde
- Derudover
- 350 g jordbær, skåret i kvarte
- 20 g sukker
- 0,50 tsk vaniljesukker
- 2 stængler frisk mynte
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Makroner
Kør mandelmel og flormelis i en minihakker, til det er helt ensartet i konsistensen. Tilsæt æggehvide og kør igen, til massen er helt ensartet. Fyld massen i en sprøjtepose og sprøjt runde makroner ud på en bageplade med bagepapir på ca. 2½ cm i diameter.
Bag dem i en forvarmet ovn ved 150 grader varmluft i ca. 25 minutter. Lad dem køle af på en bagerist og knus dem lidt.
Vaniljeråcreme
Pisk æggeblommer, sukker og vaniljekorn sammen til en luftig og cremet æggesnaps. Pisk piskefløden til en luftig flødeskum. Rør æggesnaps og flødeskum sammen.
Saml jordbærtriflien
Drys jordbær med sukker og vanilje og lad det trække i 10 minutter. Anret jordbær, makroner og vaniljeråcreme lag på lag i serveringsglas og pynt med lidt mynte.
Kan man lave det i en stor glasfad eller skal det være indrettet som små glas?
Ja, det kan man sagtens :)
Kh Ann-Christine
Makronopskriften er forfærdelig, de får en mærkelig grynet konsistens. Tror der er noget galt med dine mål, for dejen er så tør, at man ikke kan sprøjte den ud med en sprøjtepose.
– jeg synes den er god og har gennemtestet den flere gange ;)
Når man laver makroner med mandelmel i stedet for med fx marcipan, så får man en mere grov makronmasse, som jeg selv rigtig godt kan lide. Måske som du oplever som en grynet konsistens. Det kan være du bedre synes om makroner bagt med marcipan, og så er det endelig bare at prøve det af i stedet næste gang
Kh Ann-Christine
Kan jeg bruge frosne jordbær?
Jeg synes den er allerbedst med friske bær, men ellers kunne du eksperimentere med en jordbærkompot af frosne bær til en trifli
Godt nytår
Kh Ann-Christine
Skal den stå i køleskabet hvis man laver den to timer før?
Ja, det plejer jeg at gøre :)
Hej Ann-Christine.
Kan man lave vaniljecremen nogle timer før, eller falder den sammen, som jeg forestiller mig? Skal have gæster og vil gerne have så få ting at lave, når de her.
Mvh. Marie
Hej Marie,
Jeg har med fin succes lavet cremen 3-4 timer før, så det tror jeg fint du kan.
Rigtig god fornøjelse
Kh AC
Hvor længe i forvejen kan det laves, uden det falder sammen?
Jeg synes det lykkedes fint med omkring 4 timer
Jeg vil anbefale jordbær med fløde og så et lille skvis lime el citron . Så tykner fløden og bliver næsten til en creme. Lidt sukker hvis du synes og så er der lækker dessert på ingen tid