Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/jordbaertaerte/ Dessert Fødselsdag, Kager, Kager og søde sager, Sommer, Studenterfester og studenterkørsel

Jordbærtærte

Klassisk lækker jordbærtærte med en fyldig vaniljecreme og sommersøde danske jordbær.

Der er næsten ikke nogen bedre kage om sommeren end jordbærkage med saftig mazarinbund, der er smurt med et tykt lag mørk chokolade og derefter toppet med lækker vaniljecreme og masser af søde danske sommerjordbær, når de er i sæson

Det smager vidunderligt og er en skøn dessert eller kage at servere for gæster og familien på en sommerdag.

Prøv også: min opskrift på jordbærroulade >>

Jordbærtærte
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT5HPT60M8
Ingredienser
  • Mazarinbund
  • 200 g marcipan, groftrevet
  • 75 g sukker
  • 200 g smør, blødt og stuetempereret
  • 4 æg
  • 50 g hvedemel
  • 100 g mørk chokolade
  • Vaniljecreme
  • 0,50 vaniljestang
  • 2,50 dl mælk
  • 3 æggeblomme
  • 15 g majsstivelse
  • 60 g sukker
  • 1 dl piskefløde
  • Desuden
  • 400 g jordbær
  • 1 håndfuld frisk mynte
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Mazarinbund
Pisk marcipan og sukker godt sammen. Pisk derefter smør i, til det er ensartet og luftigt. Pisk et æg i ad gangen og vend til sidst hvedemel i dejen.

Kom dejen i en smurt springform på 24 cm i diameter beklædt i bunden med bagepapir.

Bag kagen i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 25-30 minutter.

Tag kagen ud af springformen og fordel den mørke chokoladen ud over den varme kage. Lad derefter kagen køle helt af på en rist. Hvis chokoladen ikke er størknet, når kagen er kølet af, så sæt den i køleskab i et kvarters tid.

Vaniljecreme
Flæk vaniljestangen og skrab vaniljekornene ud. Skil vaniljekornene fra hinanden, ved at blande dem med sukker. Rør vaniljesukker, æggeblommer og majsstivelse godt sammen i en gryde. Pisk mælken i og varm langsomt op til kogepunktet under konstant omrøring til det tykner og bliver en lækker tyk vaniljecreme.

Hæld vaniljecremen i en skål og stil i køleskabet til cremen er helt kold.

Inden servering
Pisk fløden til en lækker luftig flødeskum. Rør vaniljecremen igennem med først to spiseskefulde flødeskum og vend dernæst resten af flødeskum i, til det bliver en lækker og luftig tyk creme.

Fordel vaniljecremen på mazarinbunden. Pynt med et tæt lag jordbær og små mynteblade.