Jordbærsyltetøj
Jordbærsyltetøj er en af mine børns favoritter til pandekager, vafler, på en ostemad og andet godt.
Den hjemmelavede jordbærsyltetøj er jo bare ekstra god og smager vidunderligt af solskin og sommersøde danske feriedage.
Hvis man gerne vil have jordbærsyltetøj uden klumper, så kan man give den færdige syltetøj en hurtig tur med stavblenderen. Jeg bruger i stedet gerne et piskeris eller en grydeske, til at mose de største jordbærstykker, men lader gerne lidt struktur være tilbage.
Prøv også: min opskrift på hjemmelavet jordbæris >>
Arbejdstid 15 min.
Antal 1 glas
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Jordbærsyltetøj
- 500 g jordbær
- 350 g sukker
- 0,50 citron, 2-3 spsk saft herfra
- 0,50 tsk vaniljepulver
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Rens jordbærrene og skær dem i mindre stykker, kom dem i en gryde med sukker og vaniljepulver. Hvis der bruges en halv vaniljestang, så flæk den på langs, skrab kornene ud og vend dem i sukkeret først. Kom både vaniljekorn og den halve flækkede vaniljestang i gryden til at give smag.
Kog jordbær, vanilje og sukker uden låg ved høj varme i 3-5 minutter under konstant omrøring til sukkeret er helt smeltet og det tykner. Tilsidst kommes 2-3 spsk citronsaft i.
Kom den færdige jordbærsyltetøj på rene skoldede glas der er skyllet med 1-2 spsk cognac.
Holdbarhed i køleskab: 2 måneder uåbnet og 2 uger efter åbning.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Efter at ha’ læst din opskrift og har læst alle spørgsmål og svar undre det mig hvordan man koger bær + sukker + vanilje under låg ved høj varme under konstant omrøring ??
Man kan da ikke ha’ låg på og samtidig røre i gryden
Lise Kaarsberg
Hej Lise,
Der står også uden låg, og ikke under låg i opskriften :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej,
Vi har forsøgt at lave din marmelade men den er forsat meget flydende!
Hvor lang tid skal der gå før den stivner lidt?
Den stivner ved at opbevares natten over i køleskabet. Hvis du gerne vil have dem mere fast, så kan du koge den op igen og tilsætte blot en anelse geleringsmiddel
Kh Ann-Christine
Hvad er vanille pulver?
Sukker?
Det er usødet vaniljepulver, fra pulveriseret vaniljestang – urtekram har det blandt andet i sortiment.
Kh AC