Jordbærsirup
Jordbærsirup er en af mine yndlingsvarianter af hjemmelavet sirup og det smager virkelig så dejligt af solskin og sommerliv.
Et par dråber sirup på skyr for at give en smule sødme og masser af smag eller rørt yoghurt eller skyr, til den lækreste ‘frugtyoghurt’ til børnene, uden klumper.
Det smager fantastisk på vaniljeis, til bananpandekager og pandekager i det hele taget. Brug det også på frugtsalat af frisk frugt i din koldskål eller til at lave lækre sommercocktails.
Prøv også: opskrift på hjemmelavet jordbærsaft >>
Arbejdstid 15 min.
Antal 1 glas
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Jordbærsirup
- 200 g jordbær, friske eller frosne
- 1 knivspids vaniljepulver, eller en 1/2 vaniljestang
- 1 dl vand
- 200 g sukker
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Kom jordbær, vanilje, sukker og vand i en gryde og kog op.
Lad det simre i 10 minutter.
Kom i en sigte og si jordbærmosen fra. Kom saften tilbage i gryden og kog den i 10 minutter, til den er kogt en anelse ind.
Hejsa,
jeg vil gerne lave en sommerdrink til fødselsdag på terrassen i weekenden. Jeg havde tænkt mig at lave en 4 L dispenser med masser af isterninger/frosne jordbær, cava og så vil jeg rigtig gerne have jordbær smagen med og pynte med limeskiver. Tænker du denne sirup vil være god til det?
Mvh
Mette
Ja, det vil den være skøn til :)
Rigtig god fornøjelse med fødselsdagsfesten
Kh Ann-Christine
Hej!
Tusinde tak for dit bidrag til min “hjemme kogebog” som de fleste husstande har. Helt fantastisk! Men hvordan får du en så flot rød farve i sirupen? Min bliver en lidt tarvelig bleg rød når jeg er færdig
Mange hilsner
Helena
Hej Helena,
Tusind tak for din søde hilsen, det er jeg glad for ♡
Jeg oplever at farven variere efter hvilken jordbærsort man bruger – kan dog desværre ikke lige huske hvilken jeg har brugt til den på billedet her. Tror næsten det var et miks af tre forskellige fra haven.
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Hvor længe kan en sådan hjemmelavet sirup holde sig. ??
MVH Mickey
1000 tak for en meget lækker sirup, fandt din opskrift i går, og skulle self prøve i dag 😊
Tusind tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften, det er jeg glad for at høre.
Dejlig dag til dig
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine :)
Vil den stivne hvis den sættes på køl i forbindelse med en dessert eller kan man gøre noget, så den gør? :)
Vil lave din chokolade panna cotta og tænkte at lave en jordbærsirup el.lign. som kunne hældes modsat den mørke panna cotta og inden den hvide.
Hvis du vil have den til at stivne kan du komme 1-2 blade iblødsat husblas i den varme sirup inden du køler den af og hælder den forsigtigt over panna cotta
Kh AC
Hej.
Tak for mange skønne opskrifter 🙏
Ved du, om man kan bruge Sukrin i stedet for almindelig sukker?
Hej Tinne
Mange tak for din søde hilsen :)
Jeg har ingen erfaring med at bruge sukrin eller lignende i madlavning, så det skal jeg ikke kunne sige. Men det er da endelig at prøve det af :)
Rigtig godt nytår
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Hej Ann-Christine.
Jeg leder efter en jordbær sirup som kan fryses, da jeg vil forsøge mig med en hjemmelavet jordbær-vanilje is. Tror du denne vil kunne bruges? ?
Hej Emma,
Har du planer om ala en jordbær swirl i vaniljeisen? Det tror jeg i så fald sagtens du kan bruge denne sirup til.
Kh AC
Jeg er lige faldet over din blog. Jeg bliver nødt til at rose, fantastiske opskrifter. Skal helt klart i gang med at prøve flere af dem af.
Hilsen Trine
Mange tak, Trine :) Dejligt at høre
Mange tak for opskriften – jeg kan lige forestille mig det vil være lækkert i en jordbærsmoothie også :-)
Det ville det, giver ekstra sødme og mere intens jordbærsmag :)