Jordbærsaft
Hjemmelavet jordbærsaft med sommersøde solmodne danske jordbær er vidunderligt lækkert.
Den færdige jordbærsaft blander jeg med vand eller danskvand. Den er også skønt til at lave isterninger af eller søde sodavandsis. Prøv også at blande det med rom og danskvand til en skøn sommercocktail.
Jeg laver den lækre saft med vanilje og smagen er helt fantastisk! Det er smagen af solskin og sommer på glas.
Prøv også: min bedste opskrift på iskaffe >>
Arbejdstid 10 min.
Antal 1 liter
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Jordbærsaft
- 1 kg jordbær, skåret i kvarte
- 0,50 vaniljestang
- 5 dl vand
- 300 g sukker
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Kom jordbær, sukker, vaniljekorn, vaniljestang og vand i en gryde.
Kog det op og lad det simrekoge i 20 minutter.
Sluk varmen og hæld saften gennem en finmasket sigte ned i en skål.
Saften hældes på rengjorte skoldede flasker til opbevaring.
Hej!
Kan man erstatte vaniljestangen vaniljesukker og i så fald hvor meget?
Ja, det har jeg skrevet om her:
https://www.valdemarsro.dk/tag/vanilje/
Kh Ann-Christine
Hej. jeg skal lave jordbær saft. Kan man efter skylning af flaskerne putte atamon hurtigt i og skold efter m kogende vand. Og så derefter når flaskerne er kølet af , putte jordbær saften i?
Hej Malene,
Jeg undgår at bruge atamon – har skrevet om hvad jeg alternativt gør, her under jordbærmarmelade
Kh Ann-Christine
Kan man bruge frosne jordbær? jeg har stadig i overflod fra i sommers?
Ja, det kan du sagtens.
Så skønt at have jordbær tilbage fra sidste sæson :)
Kh AC
Kan denne skønne opskrift mon laves som en sirup eller på anden måde tykkere så det nemt kan fortyndes op, som almindelig saftevand.
Tak for en dejlig blog.
Mvh Karina
Ja, det kan du godt, hvis du blot halvere mængden af vand.
Tak for din søde hilsen og rigtig god weekend ♡
Kh Ann-Christine
Kære Ann-Christine
Min datter og jeg prøvede i løbet af sommeren din opskrift på saft og sirup. Og mand hvor var det lækkert. Vi eksperimenterede lidt og tilføjede i en portion nogle buketter hyldeblomst, hvilket blev lækkert. Af dine mange henkogtebær lavede vi til kompot/marmelade, det kan klart anbefales og madspildet blev virkelig minimalt.
Hvor lyder det som et virkeligt hyggeligt sommerprojekt ♡
Tusind tak for din søde hilsen og dejligt at høre I har glæde af opskrifterne
Kh AC
Jeg har brugt din opskrigt på saft en del gange nu. Vi har et ALT for stort jordbærbed i haven, så det er rart at kunne fryse jordbærene og så lave jordbærsaft hele året igennem.
Jeg gemmer altid “restproduktet” på et lille glas. Det smager så godt på et stykke ristet brød om morgenen (eller hvis man skal forkæle sig selv lidt, når ungerne er lagt…)
Hvor er det skønt at høre – og luksus med et “for stort” jordbærbed ;)
Kh AC
Jeg bruger saften ufortyndet til at lave ispinde af (med vingummi i toppen som en slags hjemmelavet jordbærastronaut) og til at lave isterninger. :-) Er stor fan.
Og ja, de udkogte bær bruges enten i bagværk (brød) eller som andre har nævnt som marmelade eller topping til is/pandekager/i yoghurt/skyr…
Sikke en god ide at komme vingummier i de hjemmelavede astronaut is – det vil være et kæmpe hit herhjemme også :)
Tak for god inspiration ♡
Dejlig saft, de udkogte bær og en smule saft hældes på et glas og der er lidt smagfuldt marmelade uden dikkedarer :)
Det er nemlig super lækkert og dejligt at kunne bruge hele bæret :)
Bruger din opskrift hver gang. selv nu hvor jordbærerne er på deres sidste, så bander jeg bare lige lidt frosne i…. smagen er vidunderlig og min søn er fjollet med saften.
Hvor dejligt! Det er jeg glad for at høre :)
Kære Ann-Christine,
Virkelig lækker opskrift! Og hvor har du ret – man behøver slet ikke at bekymre sig om holdbarheden ;)
Vi har rigtig mange hindbær i år, så forsøgte sammen opskrift blot med hindbær. Det er bestemt heller ikke tosset!
Har du nogle lækre forslag til brug af kirsebær?
Jette
Uhm, hindbær! Det er sådan et sart luksusbær :)
Kirsebær har jeg ikke planer med selv lige nu – men man ved aldrig. Hvis jeg havde et kirsebærtræ ville jeg lave syltede kirsebær til ris ala manden eller kirsebærsaft
Kh Ann-Christine
Ja, det er da virkeligt et luksusproblem at have i overflod af hindbær :)
Tak for fif med kirsebær! Der er allerede en pose med kirsebær i fryseren klar til juleaften. Og så kan det da godt være, at jeg skal bevæge mig ud i kirsebærsaft… Er i det hele taget meget glad for din inspiration omkring hjemmelavet saft. Er vokset op med min mors Trutti-Frutti, der fremstillede den ene liter hjemmelavet saft efter den anden. Faktisk har jeg også selv en Trutti-Frutti til at stå i kælderen – men den kommer sjældent op af trappen. Af en eller anden grund virker det som noget større projekt at skulle have gang i den – fremfor at koge det hele op i en gryde sådan som, du gør det i dine opskrifter. Så i år er det blevet til andet end hjemmelavet hyldeblomstsaft – tusinde tak for det :)
God solskinsdag til dig og dine!
Min mor har også sådan én Trutti Frutti lignende saftkoger, og tidligere forestillede jeg mig at man kun kunne lave hjemmelavet saft med sådan en.
Det er dejligt nemt at det kan lykkedes lige så fint uden :) Men jeg tror at til de store saftkogninger der er saftkogeren et hit.
Endnu en dejlig solskinsdag venter forude. Rigtig dejlig dag til dig
For andet år i træk er der blevet fremstillet lækker lækker jordbærsaft… Det kan da hvis kaldes en tradition ;) I år har jeg endvidere fået brugt ‘affaldet’ fra saftkogning – vi har de sidste dage fået hjemme-blendet-jordbæryougurt til morgenmad. Det blir helt sikkert også en tradition :)
Hvor lyder det dejligt! Både saft-tradition og jordbæryoghurt, det er altså en skøn måde at bruge alt fra det gode bær på :)
Hej Ann-Christine,
Har du planer om en bog med alle dine opskrifter?
Hilsen Mette
Hej Mette,
Ikke sådan højaktuelt, men jeg vil da bestemt ikke afvise at det kunne være spændende at arbejde med på et tidspunkt
Kh Ann-Christine
Hvor ser det bare lækkert ud. Har selv lavet jordbærgrød i dag. Den skal nydes til dessert i aften. Jeg skal ikke til Grøn koncert i år. Var afsted sidste år, og det var kanon.
Det er et par år siden jeg var der sidst – det var vist faktisk før vi fik Johan og Julie …
Uhmm, Jordbærgrød – det er lækkert!
Uhmmmmm, det ser sommerdejligt ud. Jeg havde ikke planer om Grøn Koncert i år, men klikkede lige på linket og så programmet …….det kan da godt være jeg skal alligevel ;-)
Jeg synes også det er et super program i år :) og jeg glæder mig så meget til en dejlig dag med min søster